Gazete Vatan Logo

Kayıplara karıştı!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'in başkent Kiev'den ayrıldığı belirtildi.

Kayıplara karıştı!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'in başkent Kiev'den ayrıldığı belirtildi. Muhalifler Yanukoviç'in bugün istifa etmesi için baskı yapıyorlardı.

Reuters'ın haberine göre Ukraynalı muhalif lider Vitaly Klitschko, Yanukoviç'in bugün başkent Kiev'i terkettiğini, açıkladı. Göstericilerin cumhubaşkanlığı sarayına girdiği belirtildi.



KİEV'DEKİ EVİNE GÖSTERİCİLER GİRİYOR

Göstericiler Yanukoviç'in istifa etmesini ve bir an önce erken seçim yapılmasını talep ediyorlardı. Yanukoviç'in şu an nerede olduğuna dair herhangi bir bilgi bulunmuyor. Ancak ülkenin kuzeydoğusundaki Kharkiv kentinde olabileceği ifade ediliyor.

Yanukoviç'in evinin de boşaltılmış olduğu, evin etrafında güvenliğin bulunmadığı ve göstericilerin Yanukoviç'in evine girip çıktıkları belirtildi.


Muhalefet lideri Vitaly Klitschko, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, parlamentonun toplanın Yanukoviç'in cumhurbaşkanlığını reddetmesi ve en geç 25 Mayıs'a kadar erken seçim yapma kararı alması gerektiğini duyurdu.
Ukraynalı protestocular başkent Kiev'deki cumhurbaşkanlığı sarayının kontrolünü ele geçirdiklerini duyurdu.

Protestocuların lideri Ostap Kryvdyk yaptığı açıklamada; "Yanukoviç burada değil, hiçbir yetkili ya da yönetimle direkt ilişkisi olan kimse burada değil" dedi.
Ostap Kryvdyk cumhurbaşkanlığı sarayına girmek için zor kullanmadıklarını ifade etti.

"UKRAYNA'YI TERK ETMEDİ"

Cumhurbaşkanı Yanukoviç'in kaçtığına yönelik iddiaların ardından açıklama yapan bir güvenlik kaynağı; "Cumhurbaşkanı Ukrayna'dan ayrılmadı, herhangi bir sorun yok, kendisinin durumu iyi, herşey yolunda" şeklinde bir açıklama yaptı.
Güvenlik yetkilisi Yanukoviç'in Kiev'de olup olmadığına dair sorulan soru üzerine, bu soruya cevap veremeyeceğini ifade etti.



Ukrayna'da yayın yapan UNIAN haber ajansına konuşan Yanukoviç'e yakın milletvekili Anna Herman, Yanukoviç'in ülkenin kuzeydoğusunda bulunan Kharkiv kentinde olduğunu ifade etti.

GALERİ


Haberin Devamı