Gazete Vatan Logo

Katilleri didik didik aranıyor

Maçka’da PKK’lı teröristlerin Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ile 15 yaşındaki Eren Bülbül’ü şehit ettiği hain saldırının ardından ormanlık alandan kaçan terörist grubu yakalamak için başlatılan operasyona takviye ekipler de katıldı.

Katilleri didik didik aranıyor

Maçka İlçesi Vazelon Manastırı Mevkii’ne sevk edilen çok sayıda polis ve Jandarma Özel Harekat timi, dağlık ve ormanlık alanda kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için araziyi karış karış taramaya başladı. Terörist grubun kaçma olasılığı üzerine Gümüşhane-Trabzon sınırında da çok sayıda jandarma ve Özel Harekat polisi konuşlandırıldı. Zırhlı araçların da desteğiyle sürdürülen arama-tarama çalışmalarına Giresun ve Gümüşhane’den takviye ekipler eşlik etti.

Soruşturma başlatıldı

Saldırı sonrası kaçan ve sayıları 3 olduğu değerlendirilen teröristleri yakalamak için başlatılan operasyonlar, ormanlık ve sarp arazide yoğun sise karşın gece boyu sürdürüldü. Köprüyanı Mahallesi Vazelon Manastırı mevkiindeki tek katlı bir evdeki erzak hırsızlığı kapsamında yürütülen istihbari soruşturmada meydana gelen terör saldırısına ilişkin de Trabzon Cumhuriyet Savcılığı’nca soruşturma başlatıldı. Soruşturmada söz konusu ev ve çevresinde oturanların da bilgilerine başvuruldu.

İlk saldırı 2005’teydi

PKK’nın bölgedeki ilk saldırısı 21 Ağustos 2005’teydi. Kontrol sırasında çıkan çatışmada, polis memuru Tolga Doğruel yaralanmış, olayda 1 terörist ölü, 1’i de yaralı ele geçirilmişti.İlçede geçen 16 Mayıs’ta Karaağaç Yaylası Mevkii’ndeki kırsal alanında devriye gezen jandarma ekipleri ile PKKlı teröristler arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan 24 yaşındaki Uzman Çavuş Osmangazi Çetingöz şehit olmuştu. Maçka’da geçen 25 Haziran’da Samandıra Yaylasında PKK’lı teröristler, önceden pet şişe içerisine tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı, askerlerin geçişi sırasında infilak ettirmiş, iki jandarma er yaralanmıştı. Geçen yıl 19 Temmuz’da Trabzon- Gümüşhane karayolundaki güvenlik noktasında kontrol yapan çevik kuvvet minibüsüne yönelik el bombalı ve silahlı saldırı sonrası teröristlerle girilen çatışmada ise polis memurları İbrahim Akın, Çağdaş Tamkoç ve Ramazan Donat şehit olmuştu.

Haberin Devamı

Eren’in adı her yerde!
Teröristlerin erzak çaldığı evi askerlere gösterirken çıkan çatışmada kurşunlara hedef olarak henüz 15 yaşında hayatını kaybeden Eren Bülbül’ün iç acıtan mesajından yola çıkarak sosyal medyada yayılan #iyikivarsınEren etiketi teröristleri hedef alan bombalara da yazıldı.
PÖH’ten Eren yemini
Ayrıca yurdun bir çok noktasında görev yapan asker ve polislerden oluşan güvenlik güçleri mensubunun roketatarlara takılan roketlerin üzerine ‘İyi ki varsın Eren’ yazdığı da görüldü. Bir çok güvenlik mensubu mermileriyle aynı mesajı yazarak fotoğrafını sosyal medyada paylaştı. Polis Özel Harekat (PÖH) birimlerinin ‘İyi ki varsın Eren’ diyerek yemin ettiği kareleri içeren bir video da sosyal medyada hızla yayıldı.
Biri de çıkıp demiyor ki...
Trabzon’un Maçka ilçesinde önceki gün güvenlik güçlerine yerlerini gösterdiği teröristler tarafından şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül, 2 ay önce Facebook’tan yazdığı, ‘Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın’ notu yürekleri burkmuştu. Eren’in şehit haberinin gelmesinin ardından sosyal medyada on binlerce kişi, ‘Eren iyi ki varsın’ etiketini paylaşmıştı.
Solotürk’ten mesaj
Twitter Solotürk F-16 Gösteri Ekibi’nin resmi hesabından yapılan paylaşımda ise, “Çocuk yaşta üzerinden uçtuğumuz dağlar gibi büyüttüğün koca yüreğinden öptük seni yiğidim. Ruhun şad olsun! #ERENiyikiVARSIN” denildi. Milli İHA Bayraktar TB2’ye takılan bombalara da “Eren iyi ki varsın” yazıldı.
Acı detay...
Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temasta şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in, bölgeye hakim, başarılı ve çalışkan bir istihbaratçı olduğu öğrenildi. Gedik’in, Ankara’ya tayininin çıktığı ancak Maçka’daki terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi amacıyla geçici görevle Trabzon’a verildiği bildirildi.

Haberin Devamı