Gazete Vatan Logo

Karayalçın: Şişli siyasi değil adli...

CHP İstanbul İl Başkanlığı'na yeni atanan Murat Karayalçın, Şişli Belediye Başkanı İnönü'nün, eski başkan Sarıgül tarafından tehdit edildiği iddialarıyla ilgili ilk kez konuştu.

Karayalçın, kendisi için partililer tarafından Çağdaş Sanatlar Merkezinde düzenlenen veda programı öncesi gazetecilerin, Şişli Belediyesindeki tartışmalara ilişkin sorularını yanıtladı.

'SİYASİ DEĞİL ADLİ BİR OLAY'

Konunun siyasi değil adli bir olay olduğunu ifade eden Karayalçın, "Olayda siyasetçilerin adlarının geçmesi olayı siyasi bir olay yapmaz. Bir süreç işletilmektedir, o sürecin sonunu, yani yargı sürecinin sonucunu beklemek durumundayız" diye konuştu.

Adli soruşturmanın sonucunun siyasi sonuçlar da doğurabileceğini dile getiren Karayalçın, şöyle devam etti: "Onu dikkate alacağız. Onu değerlendireceğiz. Onun sonuçlanmasını bekliyoruz. Bu konuda son derece açığız, kararlıyız. En ufak bir ihlal söz konusu ise herhangi bir normu, herhangi bir kuralı, yasayı, en ufak şekilde bir ihlal söz konusu ise CHP olarak bunun gereğini yapmaktan asla tereddüt etmeyiz. Genel Merkezimiz kararlı, ben de İstanbul İl Başkanı olarak o kararlılığı taşıyorum. Bir noktaya daha değineceğim, böyle bir yargılama süreci yaşanırken, konunun bu dört bakanla ilgili soruşturmayla ilişkisinin kurulmasının istendiği izlenimini alıyoruz. Bu boşuna bir çabadır. Çünkü burada yolsuzluk söz konusu değildir. Burada ayakkabı kutuları söz konusu değildir." Seçimler için de projeleri olduğunu anlatan Karayalçın, CHP’yi iktidar Genel Başkanları’nı da Başbakan yapmak için çalışacaklarını söyledi.

EMİR SARIGÜL'ÜN YERİNE ATANAN DİNÇER'DEN AÇIKLAMA

Haberin Devamı

Şişli Belediyesindeki tartışmaların ardından istifa eden başkan yardımcısı Emir Sarıgül’den boşalan göreve atanan Ankara Barosu avukatlarından Uğur Erhan Dinçer de AA muhabirine süreci değerlendirdi.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’yle daha önceden tanışıklığı bulunduğunu aktaran Dinçer, bu tanışıklık ve İnönü’nün isteğiyle göreve atandığını söyledi.

Şişli Belediyesindeki tartışmaların hatırlatılması üzerine, konunun yargıya intikal ettiğini ve yorum yapmasının doğru olmayacağını belirten Dinçer, şunları kaydetti: "Biz bundan sonra yerel yönetimin gerekliliklerini yerine getirerek, projelerimizle, Şişli için vereceğimiz hizmetlerimizle anılmak istiyoruz. Bunları yürürlüğe koyup Şişli halkının memnuniyeti için çalışacağız. Bu memnuniyetliklerle anılmak istiyoruz." Tartışmaların sürüp sürmeyeceğine yönelik bir soru üzerine ise Dinçer, "Tartışmaların birlik ve beraberlik içinde, neticede Başkanımız olsun Sayın Sarıgül olsun, hepsi CHP ailesinin mensubudur, bu aile içinde tartışmalar tabii ki bitecektir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile atanmasının ardından bir görüşmesi bulunmadığını bildiren Dinçer, Kılıçdaroğlu’nun programının uygun olması durumunda bir görüşme yapmak istediğini de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı