Gazete Vatan Logo

Kanserle savaş için havuç ile pancar yiyin

Patoloji ve fitoterapi (bitkisel tedavi) uzmanı Dr. Elif GüveloğluKanser İyileşir” kitabından sonra "Hastalıklar Öğretmendir" kitabıyla da kanserin nedenlerini ve nasıl önleneceğini anlatıyor. Besinler dışında, duygusal açlık da kanser yapabiliyor.

Kanserle savaş için havuç ile pancar yiyin

Birçok hastasını kansere karşı verdiği bitkisel tedavilerle hayata döndüren patoloji ve fitoterapi uzmanı Dr. Elif Güveloğlu bugünlerde Toroslar’da bitkisel ilaçlar üretmek için bir tesis kurmaya hazırlanıyor. Güveloğlu, “Dünyaya bitkisel hammadde vermek konusunda çok zengin bir ülkeyiz. Artık ürün geliştirme açısından da bir şeyler yapmamız gerek” diyor. Güveloğlu tesiste bitkileri daha tohumundan, yetiştirmekten, yetiştiği gün yağlarının ekstraklarının çıkartılıp ilaç ve kozmetik alanında kullanılmasına kadar her aşamada başında olacağını söylüyor.

Ülkemizde yetişen besinlere hiç değer vermiyoruz

Siyah havuç İstanbul'da hiç bilinmiyor. Siyah havucu hiç tanımayan, görmeyen bilmeyen o kadar çok kişi var ki... Siyah havuç Türkiye'de yetişiyor ama üreticiler bunu yurt dışına gönderiyor, onlar da ilaç hammaddesi olarak kullanıyor ve ilaç olarak bize geri gönderiyor. Bunun kıymeti Türkiye'de bilinmiyor. Oysaki dünyadaki tıp konferanslarında siyah havucun kansere etkisi başlığıyla oturumlar düzenleniyor. Dünyada bunlar konuşulurken bizde pazarlarda bile satılmayacak kadar önemsiz görülen bir sebze. Siyah havuç birçok kanser hücresini baskılıyor, üremesini engelliyor ve bağışıklık güçlendiriyor. Bütün araştırmalarda bu ortaya kondu. Mesela kırmızı pancar uzun süre geri plana atıldı. Daha yeni yeni hak ettiği değeri bulmaya başladı. Pancar ve havucu birer tane sıkıp içseniz o günkü kanser korumanızı yapıyor .

Haberin Devamı

Sarımsaklı yoğurtla kanserli hücreleri vücuttan atın

Kanser DNA bozulmasıyla oluşuyor. DNA tamir mekanizmasıyla bozulan hücreler tamir ediliyor. Bu mekanizmayı ateşleyen en basit şeyler şu an mutfağınızda bile olabilir. Mesela sumak, yeşil çay, acı biber, kimyon. Yani baharatlar birer ilaç. Vücut bunlar sonrasında DNA'sı bozulmuş hücreyi vücut ölüme gönderir. Bozulmuş hücreleri vücuttan atan sebzeler ise, lahana, turp, soğan, sarımsak ve daha birçok sebze meyve var. Ama bunlara rağmen kanserli hücre vücutta dolaşmaya devam ediyorsa üçüncü aşamada bağışıklık sisteminin asker hücreleri yaşayan kanserli hücreyi öldürüyor. Bu sistemleri sonuna kadar bozarsak kanser oluyoruz. Mesela arı poleni, kefir, yoğurt, sarımsak bu hücreler için birebir.

Haberin Devamı

Cinsel tatmizsinlik kansere yol açabiliyor

Ruhu bozarak beden sistemini de bozabiliyoruz. Bağışıklık sistemini mutfakla çalıştırıp güçlendirmeliyiz ama bir taraftansa kanserojen duygularla, psikolojiyle kanser hücrelerine izin vermeyeceğiz. Öfke, affedememe, hayatla hesaplaşma, kurban rolüne girme, duygusal ve cinsel hayatında doyuma ulaşamama gibi durumların hepsi kanserojen duygular. Günümüzde yaygın olarak görülen birçok kanser türü ve tedavileri, herkesin cinsel hayatını kalıcı olarak etkiliyor. Bu değişikliklerin nedeni, fizikselden çok psikolojik. Yani sadece besinlerden kanser olunmuyor. İşin bir de psikolojik durumu var. Bu durumla baş etmek için derin, gerçek ve bölünmemiş uyku çok önemli. Çünkü uyku tam bir tamir mekanizmasıdır.

Mutfak ve sofralardaki doğal ilaçlar

Kanserli hücrelerin yok edilmesini ve yayılmasını önleyen birçok besin bulunuyor. Bunlardan öne çıkanları ise, acıbiber, karabiber, kekik, sumak, tarçın, tarhun, zencefil, zerdeçal gibi baharat çeşitleri. Yani baharatlar İlaçtır da diyebiliriz. Baharat dışında özellikle siyah havuç, pancar, avokado, balkabağı, karnabahar, brokoli, nar, turpgiller, üzüm, kefir, yeşil çay, yeşil kahveyi de sayabiliriz.

Haberin Devamı

Bunlara dikkat!

-Çörekotu kansersavardır. Her şeyde kullanın. Yoğurdun içine dökün ve rahatlıkla yiyin.

-Reishi mantarı müthiş bir kanser önleyicidir.

-Köpekbalıkları çok zor kansere yakalanırlar. Bu hayvanların karaciğer yağı tabletleri eczanelerde satılıyor.

-Yeşil çaya alışın. Çünkü müthiş bin antioksidan olmasının yanı sıra, kanseri de önler.

-Siyah üzümün çekirdeği, sarımsak, soğan, sirke, yoğurt sofradan eksik etmeyin.

-Alerjiniz yoksa gerçek bal, arı poleni ve bir arı ürünü olan propolisi tüketin.

-D vitamini eksikliği kanser ve bozuk bağışıklık sistemi ile seyreden hastalıkları artırıyor. Bu yüzden kanserli hücrenin üremesini önlemek için D vitamini almak şart.

Haberin Devamı

-Bol domates tüketin. Domates özellikle güneşin kanser yapıcı etkisine karşı koruyucudur.

-Biberiye de hem kanserle savaşır hem de kalbi korur. Ayrıca bolca kalsiyum ve demir içerir.