Gazete Vatan Logo

İşte Uğur Kurt'un vurulma anı

Beyoğlu Okmeydanı'ndan çıkan olaylar sırasında cemevi bahçesinde Uğur Kurt’un (30) vurulma anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

İşte Uğur Kurt'un vurulma anı

Yonhaber.com isimli internet sitesinde yer alan görüntülerde; cemevi bahçesinde bulunan şahıslar olayları takip ediyor.

'İşte Uğur Kurt'un vurulma anı'video için tıklayın






YAKINLARI HASTANEYE AKIN ETTİ

Uğur Kurt’un yakınları, tedavinin sürdüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin önüne akın etti. Sivas’ta yaşayan annesi Gülnaz Kurt ve babası Kemal Kurt’un da İstanbul’a gelmek için yola çıktıkları öğrenildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve sanatçı Ferhat Tunç, Uğur Kurt’un tedavisinin sürdüğü Okmeydanı Hastanesi’ne gelerek sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı.

Kurt’un "metal kurşun" ile vurulduğunu söyleyen CHP İl Başkanı Salıcı, hayati tehlikesinin de sürdüğünü belirterek, şunları söyledi:

"HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR"

"Şu anda Uğur Kurt hastanede yoğun bakımda. Maalesef hayati tehlikesi devam ediyor. Kendisi bugün Okmeydanı Cemevi’nde köylüsü olan Esme Ceylan’ın cenazesine katılmak için Cemevi bahçesinde iken silahla yaralanıyor, biber gazından ve oradaki uygun olmayan ortamdan dolayı yarım saat boyunca Cemevi’nden çıkarma olmuyor. Daha sonra gelen ambulansın da yarım saat o bölgeden uzaklaşması mümkün olmuyor. Bütün bunların sonucunda Uğur Kurt hastaneye geliyor."

1 SAAT KALP MASAJI YAPILMIŞ

Kurt’un hastaneye geldiği zaman kendisine 1 saat süreyle kalp masajı yapıldığını anlatan Salıcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Geldiği zaman, kalbi durmuş şekilde. Başhekim Yardımcısı Dr. Nevzat Aytekin’den aldığımız bilgiye göre, 1 saat boyunca kalp masajı yapılıyor kendisine. 1 saatlik bir uğraşının sonucunda Uğur Kurt tekrar hayata döndürülüyor, kalbi çalışmaya başlıyor. Ondan sonra da hızlı bir şekilde doktorlarımız kendisini ameliyata alıyorlar."

"MERMİ ENSE BÖLGESİNDE DURUYOR"

Oğuz Kaan Salıcı, "Şu anda kurşun hala vücutta. Görünen o ki, metal bir kurşun. Orada olduğu söylenen gösteri ile hiçbir alakası olmayan insanlar. Tamamen cenazede bulunan vatandaşlarımız. Ve bu sürecin sonucunda, ortaya hayati tehlikesi bulunan bir durum çıkıyor. Polis şiddetinin artık gelmiş olduğu noktanın bir son bulması gerekiyor. Sıradan, hayatını devam ettirmek isteyen, bu olaylarla ilgisi olmayan insanlar da maalesef tehdit altında kalıyorlar. Ki bu, polisin göstericilere de silah kullanmasını haklı gösterecek bir gerekçe değildir. Gösterilerde silah kullanılmaz. Ama maalesef silah kullanıldığına dair güçlü bulgular var. Hayati tehlike devam ediyor. Kendisi solunum cihazına bağlı. Merminin neden çıkarılmadığını sorduğumuz zaman da doktorların verdiği bilgi, şu anda hayati tehlikeyi atlatması daha öncelikli, bunu atlattıktan sonra merminin çıkarılması ile ilgili bir çalışma yapılacağını ifade ettiler. Mermi ense bölgesinde duruyor" diye konuştu.

Kurt’un tedavisinin sürdüğü Okmeydanı Hastanesi’ne gelen sanatçı Ferhat Tunç da doktorların kurşunun "gerçek kurşun" olduğunu söylediğini ifade ederek, şunları söyledi:


"Doktorun deyimiyle, bir şey söylemek mümkün değil. Kurşun boydan aşağı Uğur kardeşimizin felcine yol açmış. Damarlar çok yoğun bir hasar görmüş. Ne yazık ki hayati tehlikenin devam ettiğini söyledi doktor. Gerçek kurşun olduğunu söyledi doktor. Gerçek olması nedeniyle de yarattığı hasarın çok büyük olduğunu ifade etti. Uğur’un yaşam ünitesine bağlı olarak zorak? yaşatıldığını ifade etti. Umutsuz bir durum söz konusu. Gerçek kurşunun kullanılmasının kabul edilecek bir yanı yok. Ailesi perişan durumda. Annesi babası Sivas’tan yola çıkmış. Eşi burada, 2 yaşında bir çocuğu var. Amcaları burada. Umutlu bir haber bekliyorlardı, ama ne yazık ki umutlu bir şey söylemek mümkün değil. Bir yakınlarının cenaze töreninde bulunuyormuş, dolayısıyla eyleme giden bir arkadaşımız değil."



























Haberin Devamı