Gazete Vatan Logo

İşte Elazığ depreminde son bilanço...

Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi daha sonra depremin büyüklüğünü 6.5 olarak güncelledi. Son dakika haberine göre AFAD ise depremin büyüklüğünü 6.8 olarak açıkladı. Son dakika haberlerine göre; Depremde ölenlerin sayısı 31'e yükseldi, yaralı sayısı 1542 olarak açıklandı. Deprem sonrası provokatif yorum ve haberler için inceleme başlatılırken, depremin ardından mucize bir haber geldi! Enkaz altından bir çocuk ve annesi kurtarıldı. Enkazdan kurtarılanların sayısı 45'e yükseldi.

İşte Elazığ depreminde son bilanço...

Elazığ önceki gün merkez üssü Sivrice olan 6.8 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Depremin ardından yurdun pek çok noktasından arama, kurtarma ve yardım ekipleri bölgeye yönlendirildi. Bölgedeki yıkımın boyutu ise gün ağarınca ortaya çıktı. Arama-kurtarma ekipleri gün boyu çalışarak çok sayıda vatandaşı enkazdan kurtardı.

İşte dakika dakika yaşanan gelişmeler:

02.20: Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 31 oldu

00.16: Elazığ’da enkaz altındaki anne Ayşe Yıldız sağ olarak çıkarıldı.

23:33: Kandilli, Elazığ Sivrice'de 5 km derinliğinde 3.2 büyüklüğünde bir artçı deprem daha duyurdu.

23.05: Fahrettin Koca: Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 29 oldu. Durumu kritik hasta yok. 2,5 yaşında bir çocuğumuzun hastaneye nakli yapıldı ve gelen durumu son derece iyi. Anneye serum taktılar. Önümüzdeki birkaç saat içerisinde temennimiz annesini de sağ salim kurtarabilir olmak.

22.45: Süleyman Soylu Elazığ'da açıklamalarda bulundu. Soylu "Şu anda göçük altında olan vatandaşlarımız var. Aynı anlayışla vatandaşlarımızı sağ salim kurtarmak için çaba sarf ediyoruz. Burada iki vatandaşımızın sesine ulaşılabildi. Hatta birine tıbbi müdahale de yapılabildi. Kısa zaman sonra bize müjdeli bir haber verecekler. Yardım yapmak isteyenleri AFAD üzerinden yönlendiriyoruz. Burada bir organizasyon var." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

22:39: Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından büyüklükleri 1,0 ile 5,1 arasında değişen 505 artçı depremin kaydedildiğini bildirdi.

21.20: AFAD: Malatya Pütürge'de 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

20.41: 2.5 yaşındaki çocuk enkaz altından kurtarıldı