Gazete Vatan Logo

İstanbul'da DEAŞ operasyonu! 31 kişi gözaltına alındı

İstanbul da 6 ilçede düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda Suriye'deki çatışma bölgelerine gitmek üzere yurda giriş yapan 25 yabancı uyruklu şahısla örgütün aktarma hücresinde görevli 6 Türk vatandaşı yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul'da DEAŞ operasyonu! 31 kişi gözaltına alındı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, terör örgütü DEAŞ’ın İstanbul’daki bir "eleman aktarım hücresine" yönelik olarak 6 ilçede operasyon gerçekleştirdi. Fatih, Bağcılar, Başakşehir, Eyüp, Sultangazi ve Gaziosmanpaşa’da daha önceden tespit edilen 12 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen terör polisi, örgütün eleman aktarım hücresinde görevli Türk Vatandaşı olan 6 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Devam eden operasyonlar kapsamında Suriye gibi çatışma bölgelerine gitmek için yurda giriş yaptığı belirlenen 25 yabancı uyruklu şahsın da yakalanarak gözaltına alındığı, örgüt üyelerinin barındıkları adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzeme, örgütsel doküman ve 1 adet kuru sıkı tabancanın ele geçirildi.

Terörle Mücadele Polisi tarafından düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden yabancı uyruklu 25 kişinin sınır dışı edildiği kaydedilirken, yakalanan Türkiye uyruklu 6 şüphelinin ise Vatan Caddesindeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Haberin Devamı

(Milliyet.com.tr)