Gazete Vatan Logo

IŞİD ve Nusra arasında bir ilk

IŞİD ve Kaide bağlantılı Nusra Cephesi, yaklaşık 5 yıldır süren çatışmalarda ilk kez rehine takas etti

IŞİD ve Nusra arasında bir ilk

Suriye'de yaklaşık 5 yıldır çatışma halinde olan IŞİD ve El Kaide bağlantılı Nusra cephesi, ilk kez rehine takas etti. Fars haber ajansının haberine göre iki örgüt arasında Deyr ez Zor’da yapılan bu ilk takasa ilişkin ilk teklif IŞİD’den geldi.

Haberde Nusra Cephesi'nin serbest bıraktığı IŞİD militanlarının çoğunun yabancı olduğu, bu sebeple IŞİD'in serbest kalan bu militanların kimliğini açıklamadığı aktarıldı.

Diğer taraftan takas edilen rehin Nusra'cıların 12’sinin Halep'in kuzeyindeki çatışmalar sırasında IŞİD'in eline düşenlerden oluştuğu belirtildi.

IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi, ?9 Nisan 2013'te yayımlanan ses kaydında 'Irak İslam Devleti’ ve Nusra Cephesi’ni ‘Irak-Şam İslam Devleti’ (IŞİD) ismi altında birleştirdiğini ilan etmişti.

Kaide, Şubat 2014'te, kendi içinden doğan IŞİD ile bağlantısı olmadığını açıklamıştı. Al Jazeera’ya konuşan Nusra Sözcüsü Ebu Firas Suri, Ekim 2014'te, IŞİD ile inanç noktasında ayrı yerlerde durduklarını söyleyip 'Onlar için bizimle savaşmak Esad ile savaşmaktan önemli' demişti.

Haberin Devamı