Gazete Vatan Logo

IŞİD pes etmiyor!

Irak'ta terör örgütü IŞİD militanlarının, eşzamanlı olarak Kerkük ve Musul'daki cephelerde Peşmerge birliklerine saldırdığı bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre IŞİD militanları, gece saatlerinde Kerkük'ün 12 kilometre güneyinde Peşmerge kontrolündeki Tel el-werid, Mektep Halit, Meryembeg ve Molla Abdullah köylerine saldırdı. IŞİD, şiddetli çatışmalar sonrası Mektep Halit ve Molla Abdullah köylerini ele geçirdi. Peşmerge, iki köyü tekrar kontrolüne almak için IŞİD'le sokak çatışmalarına girdi.

IŞİD militanlarının zaman zaman bombalı intihar araçlarıyla saldırdığı çatışmalarda Peşmerge 1'inci Tugay Komutanı Şerko Fatih hayatını kaybetti. Peşmerge Bakanlığı, IŞİD'i püskürtmek için bölgeye daha fazla askeri güç sevketti.

Terör örgütü IŞİD, Kerkük'teki saldırılara eşzamanlı olarak Musul'un Mahmur ilçesi ve Güver nahiyesiyle Hazır cephesindeki Peşmerge güçleriyle de çatışmalara girdi. Çatışmaların devam ettiği belirtildi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Kerkük Valiliği, terör örgütü IŞİD'in saldırıları nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Irak'ın Kerkük ilinde terör örgütü IŞİD'in saldırıları nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi. Kerkük Valiliği'nden yapılan açıklamada, kent güvenliğinin daha iyi sağlanması için saat 10.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı uygulandığı duyuruldu. Bu arada Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin Yardımcısı Kosret Resul'ün Peşmergeye destek için emrindeki tugayla Kerkük'e geldiği belirtildi.

Haberin Devamı

Otel kontrol edildi

Öte yandan üç terör örgütü IŞİD militanının, sabah saatlerinde ele geçirmek için saldırdığı Kasr-ı Kerkük Oteli, tamamen Peşmergenin kontrolüne alındı.

Otelin çatısına çıkan Peşmergelerin havaya ateş açtıkları görüldü. Otele saldıran bir IŞİD militanı intihar eylemi gerçekleştirirken diğer 2 militan üzerilerindeki bombaları patlatamadan güvenlik güçlerince yakalanmıştı.