Gazete Vatan Logo

IŞİD'den ABD'ye teşekkür

ABD'nin Suriye'nin kuzeyindeki Kobani'ye, havadan yardım olarak attığı silah ve mühimmatın bir kısmının IŞİD'in eline geçtiği iddialarına Pentagon'dan açıklama geldi.

IŞİD, Kobani'ye atılan silah, mühimmat ve tıbbi malzeme paketlerinden bazılarının, kendi ellerine geçtiğine dair internette bir video yayımlamıştı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un Basın Sözcüsü Tuğamiral John Kirby, uzmanların videoyu incelediğini ancak görüntülerin henüz doğrulanmadığını söyledi.

Basın sözcüsü, videoda görülen bazı küçük silahların ve teçhizatların kendi attıkları pakettekiler olduğunu kaydederek, "Dolayısıyla paketin IŞİD'in eline geçmiş olması ihtimali var" dedi.

Ancak Kirby, uzmanların "videodakinin, IŞİD'in daha önce ele geçirdiği bir paket olabileceği" ihtimalini değerlendirdiklerini de sözlerine ekledi.

* IŞİD, dün Youtube'da mühhimmatın ellerinde olduğuna dair bir video paylaştı ve ABD açısından utanç verici olduğunu söyledi. IŞİD militanı ellerine geçen mühimmat için de ABD'ye teşekkür etti.

'Propaganda olabilir'

Pentagon Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD'nin Pazar akşamı Kobani'deki Kürt savaşçılara 27 paket askeri teçhizatı ulaştırdığını belirtmiş, sonrasında bir açıklama daha yaparak "hedefinden sapan" bir paketin imha edildiğini duyurmuştu.

Haberin Devamı

Iraklı yetkililer ise kendilerine 21 ton kadar yardımın ulaştığını söylemişlerdi.Muhalif Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü de bir mühimmat paketinin IŞİD'in eline geçtiğini duyurdu.

ABD Dışişleri Sözcüsü Marie Harf, günlük basın toplantısında, videoyu ABD'li yetkililerin gördüğünü ancak doğruluğunun henüz teyit edilmediğini söyledi.