Gazete Vatan Logo

IŞİD'den 3 bombalı intihar saldırısı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Kilis’in karşısında bulunan Halep kentine bağlı Azez ilçesinde IŞİD militanları eş zamanlı 2 canlı bomba ile bir bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenledi!

IŞİD'den 3 bombalı intihar saldırısı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Bomba yüklü araçlar ve canlı bombayla gerçekleştirilen saldırılarda 20'ye yakın kişi hayatını kaybederken, 60'a yakın kişi de yaralandı. Saldırılarda yaralanan ve tedavi için Kilis'e getirilen Suriyeli 7 yaralıdan 2'si hayatını kaybetti.

Kilis sınırında Suriye'nin Halep kentine bağlı Azem ve Mera ilçelerindeki Özgür Suriye Ordusu'na ait 4 kontrol noktasına IŞİD militanları tarafından bomba yüklü araçlar ile canlı bombayla saldırı düzenlendi. Saat 22.00 sıralarında eş zamanlı gerçekleşen saldırılarda yerel kaynaklara göre 20'ye yakın kişi hayatını kaybederken, 60'a yakın kişi de yaralandı.

Saldırılarda yaralanan 7 Suriyeli, Öncüpınar Sınır Kapısı'na getirildi. Burada haz bekletilen 112 Acil Sağlık ekibi ambulanlarına alınan 5 kişi, tedavi için Kilis Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan 2'si yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Yaralılardan durumu ağır olan 2 kişi de Gaziantep'teki hastanelere sevk edildi.