Gazete Vatan Logo

İşgale karşı hazırlar

Venezuela’da halk, Trump yönetiminin askeri müdahale ihtimaline karşı, Devlet Başkanı Maduro’nun çağrısına uyarak düzenlenen tatbikatlarda silah eğitimi aldı

İşgale karşı hazırlar

ABD Başkanı Donald Trump’ın geçtiğimiz haftalarda Venezuela’ya karşı askeri seçeneğin masada olduğunu söylemesinin ardından Devlet Başkanı Nicolas Maduro, olası bir ABD işgaline karşı halkı hazırlamaya başladı.

Petrol fiyatlarındaki hızlı düşüşün ardından tarihinin en ağır ekonomik ve siyasi kriziyle karşı karşıya kalan Venezuela’da, Washington yönetimine tepki olarak 900 bin asker ve milisin katılımıyla iki gün süren tatbikatlar yapıldı. Ülke çapında gerçekleştirilen tatbikatların yanı sıra halka silah ve tank kullanma eğitimleri verildi.

Ordunun ve Venezuela halkının sonuna kadar ülkeyi savunacağının altını çizen Maduro, “Egemenliğimizi kimse elimizden alamaz” diye konuştu.

Washington, geçtiğimiz gün de Başkanlık Kararnamesi çıkartarak Venezuela’ya karşı yeni ekonomik yaptırımlar uygulama kararı almıştı. Söz konusu yaptırımların, ülkede yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle alındığı duyurulmuştu. Venezuela’da Nisan ayından bu yana devam eden iktidar karşıtı protestolarda hayatını kaybedenlerin sayısı 120’yi aşmış durumda.

Haberin Devamı