Gazete Vatan Logo

Irak'ta 18 Türk işçi kaçırıldı

Irak'ta 18 Türk işçi maskeli kişiler tarafından kaçırıldı.

Irak'ta 18 Türk işçi kaçırıldı

Iraklı yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, 18 Türk işçi Irak'ın başkenti Bağdat'ta askeri üniforma giymiş maskeli kişiler tarafından kaçırıldı.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı, 18 Türk işçinin kaçırıldığını doğruladı. Bağdat'ta stadyum inşaatında çalışan 18 kişinin 14'ünün işçi, 3'ünün mühendis ve 1 kişinin de muhasebeci olduğu belirtildi.

Bilgiç "Kaçırılma sırasında şirkette Türk işçilerini diğer ülkelerin vatandaşlarından ayırarak bir seçime tabi tuttuklarını öğrendik" diye konuştu.

Bilgiç, "Şu aşamada ne için ve hangi saikle bu kişilerin alıkonulduğunu bilmek zor. Türk şirketiyle de temas halindeyiz" diye ekledi.

NUROL HOLDİNG'TEN AÇIKLAMA

Nurol Holding CEO'su Uğur Doğan: "Bağdat'ta Stadyum şantiyemizde çalışan 18 kişi bu sabah asker kıyafetli kişiler tarafından kaçırıldı."

Reuters'e konuşan Doğan, "Bağdat'ta bizim tarafımızdan yapılan stadyumun inşaatında çalışan 14 işçi, üç mühendis ve bir muhasebeci sabah 0300'te asker kıyafetli kişiler tarafından kaçırıldı. Dışişleri Bakanlığı'nı bilgilendirdik" dedi.

Haberin Devamı


Doğan ayrıca daha önce güvenlik endişeleri nedeniyle şantiyedeki personel sayılarını en az seviyeye indirdiklerini söyledi.

Şafak saatinde kaçırıldılar

Yetkililer şafak saatlerinde saldırganların işçilerin uyuduğu karavanları bastığını ve 18 işçinin SUV'lere bindirilerek kaçırıldığını belirtti. Yetkililer medyayla konuşma yetkileri bulunmadığı gerekçesiyle açıklamaları anonim olarak yaptı.

Kaçıranların kimlikleri veya ne amaçla kaçırdıkları halen bilinmiyor.

Reuters'e konuşan Tuğgeneral Saad Maan, işçilerin Bağdat'ın kuzeydoğusunda bulunan Habibiya bölgesinden kaçırıldığını belirtti.

Iraklı haber kanalı Alsumaria TV, 18 Türk işçinin Bağdat'taki Olimpiyat Stadı inşaatından kaçırıldığını bildirdi.

Akıllara IŞİD geldi

Henüz hiçbir örgüt tarafından üstlenilmeyen kaçırılma vakası akıllara geçtiğimiz yıl 46 Türk vatandaşını Musul'da kaçıran IŞİD'i getirdi. 3 ay esir tutulan Türk vatandaşları, zarar görmeden serbest bırakılmıştı.

Türkiye geçtiğimiz haftalarda IŞİD'e karşı hava operasyonları başlatmış ve ABD'ye Türkiye'deki hava üstlerini açmıştı.

Haberin Devamı