Gazete Vatan Logo

Instagram yeni bir özellik test ediyor!

Artık, Instagram hikayelerini WhatsApp durumunuz yapabileceksiniz.

Instagram yeni bir özellik test ediyor!

Instagram’ın, kullanıcıların Instagram'ın hikayelerini doğrudan WhatsApp'a göndermesine izin verecek bir özellik test ettiği söyleniyor. Instagram hikayesi, WhatsApp’ta da durum olarak yayınlanacak ve 24 saat sonra kaybolacak.

Bu özellik şu anda küçük bir kullanıcı grubuyla test ediliyor ve WhatsApp tarafından, üçüncü taraf uygulamalara WhatsApp mesajlaşmasını entegre etmesi için hazır bulunan, genel kullanıma sunulmuş kodu temel almaktadır.

Bu özellik ile kullanıcılar, Instagram paylaşım ekranından WhatsApp'a paylaşma seçeneğine sahip olacaklar ve hikayeyi yayınlamak için WhatsApp uygulamasında "gönder" e basmak zorunda kalacaklar. WhatsApp üzerinden yayınlanan bir Instagram hikayesi, altta bir Instagram simgesine sahip olacak.

Bu hareket, haziran ayından beri Snapchat’i geçen Instagram için daha fazla işlevsellik sunarak kullanımı arttırabilir. Instagram Hikayeleri, kasım ayından itibaren, günlük 300 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip. WhatsApp paylaşım yeteneğinin eklenmesi, özellikle WhatsApp'ın çok popüler olduğu ülkelerde Instagram hikayelerinin trafiğini artıracaktır. Bu ayrıca, günümüzde her gün 300 milyon aktif kullanıcıya sahip olan WhatsApp durum özelliğini dolaylı olarak kullanımını artıracaktır.

Haberin Devamı

Özellik şu an test aşamasında ve dünya çapında ne zaman başlatılacağı bilinmiyor.