Gazete Vatan Logo

İnşaat sektöründe büyüme yavaşladı

İnşaat sektöründe istihdam 2015'te tarihin en iyi rakamını gördü.

İnşaat sektöründe büyüme yavaşladı

Geçtiğimiz günlerde Türk Yapı Sektörü Raporu 2015 verileri açıklandı. Analizde dünya ekonomisinde, Türkiye ekonomisinde yaşanan gelişmeler ve inşaat sektörüne etkileri tartışıldı.

Yapı-Endüstri Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte Ekonomist; Ali Ağaoğlu, Mahfi Eğilmez ve Mustafa Sönmez raporu yorumladı ve bu sene için beklentilerinden bahsetti.

Türk Yapı Sektörü 2015 Raporuna göre, inşaat sektöründe büyüme yavaşladı. Sektör ilk çeyrekte küçülürken, ikinci ve üçüncü çeyreklerde ise sınırlı büyüme gösterdi.

Yılın ilk 9 ayında inşaat sektöründeki büyüme oranı yüzde 0,4. Genel ekonominin ilk 9 ayda yüzde 3,4 büyüdüğünü ifade eden uzmanlara göre inşaat sektörünün performansı oldukça düşük.

Konuta talep devam edecek

Ekonomist, yazar Mahfi Eğilmez, 2015 yılının dünya ve Türkiye için parlak bir yıl olmadığını kaydederek 2015'in en ciddi etkilerinden birinin Türk Lirası'nda yaşanan yüzde 25 oranındaki değer kaybı olduğunu ifade etti.

Eğilmez, "Konuta talep devam edecek. Faizler böyle durduğu sürece insanların alternatif imkânı olmadığı müddetçe konuta talebin devam etmesini bekliyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

İstihdam seviyesi korundu

Türk Yapı Sektörü 2015 Raporu'nda TÜİK'ten alınan verilere göre inşaat sektöründe büyüme yavaşlamasına rağmen istihdam artışı sürdü.

2015 Eylül ayında 2,04 milyon kişiyle tarihin en yüksek seviyesi yakalandı.

Bengü Öner - Milliyet