Gazete Vatan Logo

İnşaat devi batıyor!

Çukurova Havalimanı'nı 357 milyon euroya üstlenen Koçoğlu İnşaat kredi bulamayınca iflas erteleme istedi. Mahkeme kayyum atadı

Bugüne kadar 4.5 milyar liralık proje üstlenen Türkiye'nin en büyük inşaat şirketlerinden Koçoğlu İnşaat, sıkıntılı günler geçiriyor.

İstanbul'dan sonra ikinci büyük olan Çukurova Havalimanı'nı 357 milyon euro bedel ve yap-işlet-devret modeliyle üstlenen Koçoğlu İnşaat, iflas erteleme istedi. İnşaat ve Sanayi İşverenleri ise yeni yönetim kurulu hakkında savcılığa suç duyurusu yaptı.

Sendikası'nın (İNTES) Başkanlığı'nı 4 dönem yapan Şükrü Koçoğlu'nun sahip olduğu inşaat devi, Ankara 11. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne borçlarım ödeyemediğini bildirdi. Mahkeme de şirkete kayyum atadı. Bu kararla şirket hacizlere karşı koruma altına alınmış oldu.

Tarsus'a inşa edilecek 15 milyon yolcu kapasiteli Çukurova Havalimanının temelini Mayıs 2013'te atan Koçoğlu İnşaat, kredi bulamayınca zor günler geçirmeye başlamıştı. Kredi alamadığı için havalimanı inşaatını durduran şirket, 3-4 grupla ortaklık görüşmeleri yapıyordu. Havalimanı inşaatının 36 ayda bitmesi planlanıyor.

Elvan: 2-3 aylık kaybı kapatırız

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Çukurova Havaalanının Akdeniz için çok önemli konumda olduğunu belirterek, "Bu işi alan firmanın finansal sıkıntıları var ve bazı yabancı firmalarla görüşme içerisinde. DHMİ'ye ortak alımı teklifinde bulundular, DHMİ de bunu değerlendiriyor. Yüzde 20'lik bir gerçekleşme söz konusu. 2-3 ay gibi bir zaman kaybımız oldu ama bunu kapatacağız" dedi.

Haberin Devamı