Gazete Vatan Logo

İlk yerli OLED’i ürettiler

İlk yerli OLED TV’leri Arçelik ile Vestel üretti. Vestel OLED TV, piksel aydınlatması sayesinde seçili pikselleri tamamen kapatma ve mutlak siyah gösterme yeteneğine sahip. Arçelik OLED TV de gerçeğe en yakın görüntüyü sunuyor.

İlk yerli OLED’i ürettiler

Türkiye’nin teknoloji devleri Arçelik ve Vestel, Türkiye’nin ilk OLED TV’yi ürettiler. Standart LED TV’lerden farklı olarak OLED teknolojisi ile milyonlarca organik LED’in her biri birer ışık kaynağı olarak çalışıyor.

OLED TV’nin bu devrimsel özelliği ile sonsuza yakın kontrast değerleri ve kusursuz renkler elde edilebiliyor. Bu sayede mükemmel siyahın üzerinde yaşayan canlı renkler ile izleyiciye bugüne kadar hiç yaşamadığı üstün bir görüntü deneyimi sunuluyor.

Önce fuarda tanıtılacak

Vestel, 65 inçlik OLED TV’sini 2-7 Eylül tarihleri arasında Berlin’de gerçekleştirilecek tüketici elektroniği fuarı IFA 2016’da görücüye çıkaracak. Her bir pikselin kendi kendini aydınlattığı OLED TV teknolojisi fuarın ardından Vestel satış noktalarında tüketicilerle buluşacak.

Arçelik’ten yapılan açıklamaya göre; OLED TV yakın zamanda Arçelik mağazalarında satışa çıkacak. Arçelik OLED TV, HDR, Wide Color Gamut, Micro Dimming özelliklerini içinde barındırıyor. Daha yüksek kontrasta sahip görüntüyü sunan HDR, daha geniş renk yelpazesi ile en gerçekçi renkleri sunan Wide Color Gamut, karanlık sahnelerde bile en ince detayları ortaya çıkartan Micro Dimming teknolojisi Arçelik OLED TV’nin öne çıkan diğer özellikleri.

Haberin Devamı

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, “TV teknolojisine yıllardır yaptığımız yatırımla Türkiye’de TV pazarında birinci sıradayız. Avrupa’da sürekli ilk 3’teyiz. OLED TV’ye yaptığımız yatırım ile Türkiye’de ve dünyadaki TV pazarımızı büyüteceğimize inanıyoruz” dedi.

Arçelik Türkiye’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Can Dinçer, “4K ve yeni nesil akıllı TV’lerin yaygınlaşması ile pazardaki talep üst segment ürünlere kayıyor. Biz de buna en güçlü yanıtı, OLED TV ile tüketicilerin karşısına çıkarak veriyoruz” dedi.

Vestel OLED TV’nin fiyatını IFA’da açıklayacak.

Arçelik OLED TV’nin fiyatı: 14.999 TL