Gazete Vatan Logo

İlk denemede hedefi 12’den vurdu

Güney Kore ordusu, ‘düşman’ komşusu Kuzey Kore’nin 10 gün önce gerçekleştirdiği nükleer denemenin ardından başlattığı tatbikatları sürdürüyor.

İlk denemede hedefi 12’den vurdu

Yerel basın, son olarak hava kuvvetlerinin Almanya’dan ithal edilen seyir füzelerinin ilk kez denendiğini duyurdu. Haberlerde, ülkenin batı kıyısında düzenlenen son tatbikatta, bir F-15’e yüklenen ‘Taurus’ füzesinin hedefini 12’den vurduğu kaydedildi. ABD Başkanı Donald Trump, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) Kuzey Kore’ye yönelik yeni yaptırımlarının, Pyongyang yönetimine herhangi bir etkisi olacağından şüpheli olduğunu dile getirdi.

Yaptırımlardan şüpheli

Trump, Malezya Başbakanı Necip Rezak’la görüşmesi öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) Kuzey Kore’ye yönelik yaptırımları kabul etmesiyle ilgili, “Bizce bu sadece başka bir küçük adım, çok önemli değil” dedi. Trump, “Bunun bir etkisi olacak mı bilmiyorum. Ama 0’a karşı 15 oy almak kesinlikle güzeldi. Fakat bu yaptırımlar, en sonunda olması gerekenlerle kıyaslandığında hiçbir şey” diye konuştu. Başkan Trump, Kuzey Kore’nin son aylarda gerçekleştirdiği silah denemelerinin ardından askeri müdahale seçeneğinin de masada olduğunu sık sık dile getirmişti.

Haberin Devamı

Alçaktan uçabiliyor

Alman-İsveç ortak yapımı olan ‘Taurus KEPD-350’ seyir füzesi, 500 km menzile sahip. Düşman hava savunma silah sistemlerinin menziline girmeden karadan havaya füze bataryalarını, uçak hangarlarını, stratejik tesisleri ve komuta kontrol merkezleri gibi yüksek değerli hedefleri vurma kapasitesine sahip olan Taurus füzesi, 350 Knot (0.9 Mach) hızla 30 metre irtifada alçak uçuş yapabiliyor.