Gazete Vatan Logo

Ilıcak: FETÖ’yü teşhis edemedim

FETÖ’nün medya yapılanması davasında Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Ilıcak, “FETÖ’nün amacını bilmiyordum” dedi

Ilıcak: FETÖ’yü teşhis edemedim

Gazeteciler Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın da aralarında bulunduğu FETÖ’nün medya yapılanmasına ilişkin 6’sı tutuklu 7 sanığın yargılandığı davada Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Nazlı Ilıcak, Şükrü Tuğrul Özşengül ve Yakup Şimşek getirildi. Ahmet Altan ve Mehmet Altan ise tutuklu bulundukları cezaevinden görüntülü sistemle duruşmaya katıldı. Tutuksuz sanık Tibet Murat Sanlıman da duruşmada hazır bulundu. Esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, Ahmet Altan, Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak, Şükrü Özşengül, Yakup Şimşek ve Fevzi Yazıcı’nın “Anayasayı ihlal” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsini talep etti. Tutuksuz sanık Tibet Murat Sanlıman’ın ise “Silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım etme” suçundan cezalandırılması talep edildi. Mahkeme 6 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma 12 Şubat’a ertelendi. Savcının esas hakkındaki mütalaasına karşı savunmasını yapan Gazeteci Nazlı Ilıcak, terör örgütü FETÖ’nün amacını bilmediğini söyledi. Ilıcak, firari eski savcı Zekeriya Öz ile yaptığı röportajla ilgili ise “Zekeriya Öz HSK tarafından açığa alınmıştı. Öz’ün, Dubai gezisini bir işadamının finanse ettiği iddia ediliyordu. Bunun FETÖ’ye ilgisi yok” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Arınç’lı savunma

“Ben yolsuzluk yapanların hesap vermesini istedim” diyen Nazlı Ilıcak, şöyle devam etit: FETÖ’yü terör örgütü olarak görüyorum. 15 Temmuzdan önce bilmiyordum. FETÖ devleti ele geçirmeyi amaçlamıştır. Terör örgütünü, FETÖ’ye tercih ederim. Bu çok tehlikeli bir şey. Bülent Arınç bile attığı tweet’inde ‘Silahlı terör örgütünün Fetullahçı olduğunu o gece öğrendim, bana ahmak diyebilirsiniz’ diyor. Ben sinsice hareket eden bu örgütü doğru teşhis edemedim.