Gazete Vatan Logo

İdlib operasyonunda sıcak gelişme! ÖSO'ya bırakıldı

TSK’nın keşif faaliyetleri kapsamında sınırı geçerek İdlib’e girdiğini duyururken, bölgeye önceden giren Özgür Suriye Ordusu ile ismini Heyet Tehrir El Şam (HTŞ) olarak değiştiren Cebhet El Nusra arasında İdlib’te yapılan görüşmelerin anlaşma ile sonuçlandığı öğrenildi. Anlaşma kapsamında HTŞ, Afrin sınırını kapsayan İdlib’in kuzeyini ÖSO’ya bırakacak. İdlib-Afrin sınırındaki üç nokta ve Suriye rejim askerlerinin olduğu sınır hattı da TSK’ya bırakılacak.

İdlib operasyonunda sıcak gelişme! ÖSO'ya bırakıldı

Alınan bilgilere göre, İdlib sınırında tampon bölgede HTŞ ile yoğun görüşme trafiği yaşandı. Görüşmelerde daha çok İdlib’te Afrin ve Şehba’ya yakın sınırların ÖSO’ya bırakılması konusunda anlaşıldı. PYD’nin kontrolündeki Afrin’in yanı sıra TSK’nın harekât planı kapsamında bulunan Cinderes ve Tel Rifat kasabalarının da içinde yer aldığı Azez’den El Bab’a ulaşan koridor üzerindeki sınır hattındaki stratejik üç noktanın TSK destekli ÖSO gruplarına bırakıldığı öğrenildi.

ÖSO’yu istemediler

Anlaşma ile bu bölgedeki HTŞ’nin silahlı grupları, Darit İze kasabası ve köylerinden doğuya doğru çekilmeye başladığı bildirildi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgiye göre HTŞ, Fırat Kalkanı’na katılan ÖSO gruplarının Afrin sınır hattına yerleşmesine rağmen İdlib’te görev alması ve stratejik noktaları kontrol etmesini kabul etmedi ve bu yerlerin TSK kontrolüne bırakılması konusunda mutabakata varıldı. HTŞ, Suriye rejim askerlerinin bulundukları sınırlara da Türk askerinin konuşlanmasının süreli olmasını talep etti. Anlaşma kapsamında İdlib ve çevresindeki bazı noktalardan geri çekilmeyi kabul eden HTŞ’nin silahlı grupları, açılacak koridor üzerinden Hama’nın kuzeyine geçecek. HTŞ’nin Hama ve çevresinde yoğun askeri faaliyet halinde olduğu bildirildi.

Haberin Devamı