Gazete Vatan Logo

İBB başkanı belli oldu! İşte Uysal'ın ilk açıklamaları

İstanbul‘un yeni büyükşehir belediye başkanı, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mevlüt Uysal oldu. Uysal yaptığı teşekkür konuşmasında "Bütün gücümle bu onurlu göreve layık olmaya çalışacağım" dedi.

İBB başkanı belli oldu! İşte Uysal'ın ilk açıklamaları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) dün yeni başkanını seçti. Geçen cuma günü Kadir Topbaş’ın istifası ile boşalan İBB Başkanlığı koltuğu için dün il meclisinde yapılan seçimde CHP, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu aday gösterirken, AK Parti’nin adayı ise Başakşehir Beldiye Başkanlığı yapmış olan Mevlüt Uysal’dı.

Temayülden Uysal çıktı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya dün canlı yayında yaptığı açıklamada, “Sayın Kadir Topbaş’ın istifasıyla boşalan başkanlık için temayüle 337 arkadaşımız katıldı. Genel Başkanımızın tavsiyesiyle Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal oldu. Mevlüt Kardeşimizi tebrik ediyorum’ dedi.

Yer kavgası yaşandı

İBB Meclisi’ne, Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet başkanlık etti. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal seçimi izlemek için geldiği İBB’deki locada oturacak yer bulamayınca “AK Partililer bütün salonu doldurmuş bize oturacak yer yok” diye bağırdı. Bu nedenle ortalık bir süre karıştı. İtiş kakışların da yaşandığı yoğun tartışmaların ardından CHP adayı İmamoğlu ve AK Parti adayı Uysal birer konuşma yaptı. Konuşmalardan sonra AK Parti’den 179, CHP’den 127, MHP’den 2 ve bağımsız 1 üyenin bulunduğu 309 üyeli İBB Meclisi’nde oylamaya geçildi.

Haberin Devamı

Oy verme işleminde üyelerin isimleri tek tek okundu. 307 oyun kullanıldığı ilk tur oylama yaklaşık 1 saat sürdü. İlk turda Mevlüt Uysal 179, Ekrem İmamoğlu 126 oy aldı. İlk turda seçilmek için gerekli 206 oya kimse ulaşamayınca, ikinci tura geçildi.

İkinci tur oylamanın sonuçları ise şöyle oldu: Mevlüt Uysal 179, Ekrem İmamoğlu 128. İkinci tur oylamada da üye tam sayısının 3’te 2’si olan 206 oya ulaşılamadığı için başkan üçüncü turda salt çoğunluk şartıyla yapılan seçimde belirlenebildi. Bu turda da AK Parti’li tüm üyelerin oyunu alan Uysal 179 oyla başkan seçildi.

Uysal: Bu çok büyük bir onur

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, başkan seçildikten sonra yaptığı teşekkür konuşmasında, “Bu benim için çok büyük bir onurdur” dedi. Uysal şunları söyledi: Şahsımı Aziz İstanbul’un Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçen değerli meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu benim için çok büyük bir onurdur ve o derece de mesuliyetli bir görevdir. Bütün gücümle güveninize layık olmaya çalışacağım. Allah beni size ve İstanbullulara mahcup etmesin. Özellikle AK Parti grubuna ve tüm AK Parti teşkilatına bu çok önemli görevde şahsıma gösterdikleri güven için teşekkür ediyorum. Başta Genel Başkanımız ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum. Güzel bir İstanbul’dan bahsediyorsak, O’nun eseridir. Bu şehre belediye başkanlığı yaptı. Hizmetleri ile İstanbulluların ve milletimizin gönlünde taht kurdu. Bu şehrin her yerinde onun eserleri var. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a da huzurlarınızda ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.

Haberin Devamı

Mührü aldı, göreve başladı...

Kadir Topbaş’ın istifasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Mevlüt Uysal, görevi devraldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki seçimin üçüncü turunda 308 oyun 179’unu alarak Büyükşehir Belediye Başkanı olan Uysal, İBB 1. Başkanvekili Ahmet Selamet’ten başkanlık mührünü alarak, görevine başladı. Mevlüt Uysal, tebrikleri de kabul etti.

Haberin Devamı

MEVLÜT UYSAL KİMDİR?

Mevlüt Uysal 1966 yılında Antalya Alanya’da dünyaya geldi. İlk ve orta eğitimini Antalya’da tamamladı, 1988 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Serbest avukatlığın yanı sıra aktif siyasetle de uğraşan Uysal, AK Parti’nin Küçükçekmece İlçe Teşkilatı kurucu başkanı oldu. 2009 yılında Başakşehir ve Bahçeşehir’in birleşerek ilçe olması üzerine 29 Mart 2009 seçimlerinde Başakşehir Belediye Başkanı seçildi. 2014’teki yerel seçimlerde ikinci kez Başakşehir Belediye başkanı seçilen Uysal evli ve dört çocuk babası.