Gazete Vatan Logo

İbadi'den flaş açıklama: Önümüzdeki günlerde tamamlanacak!

Irak Başbakanı İbadi, Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun önümüzdeki günlerde tamamlanacağını belirterek, "Musul'dan sonra Kerkük'e bağlı Havice'yi kurtarma operasyonuna başlayacağız" dedi.

İbadi'den flaş açıklama: Önümüzdeki günlerde tamamlanacak!

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun önümüzdeki günlerde tamamlanacağını söyledi.

Bağdat'ta yaptığı basın toplantısında İbadi, Irak güçlerinin Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunda ilerleme kaydettiğini belirterek, "DEAŞ, savaşın süresini uzun tutmak için sivilleri ve kent coğrafyasını kalkan olarak kullanıyor." dedi.

İbadi, "Musul'u kurtarma operasyonu önümüzdeki günlerde tamamlanacak. Musul'dan sonra (Kerkük'e bağlı) Havice'yi kurtarma operasyonuna başlayacağız." ifadelerini kullandı.

DEAŞ üyelerine teslim olmaları çağrısı yapan İbadi, adil şekilde yargılanma sözü verdi.

Bağdat'ta kaçırma olayları

Başkent Bağdat'ta sıklıkla yaşanan insan kaçırma olaylarına da değinen İbadi, "Bağdat'ta silahlı gruplara bağlı çok sayıda insan kaçırma şebekesi ortaya çıkardık. Ancak silahlı gruplar söz konusu şebekelerin kendilerine bağlı olmadığını iddia ediyor." diye konuştu.

Irak'taki ekonomik krizle ilgili ise İbadi, "Dış borçtan çok iç borcumuz söz konusu. Petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen bu borçları ödüyoruz." dedi.

Haberin Devamı