Gazete Vatan Logo

Hüsnü Mübarek serbest bırakıldı

Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek'in avukatı müvekkilinin serbest bırakıldığı doğruladı. Mübarek'in tahliye edildiği dakikalarda aynı mahallede bir patlama oldu.

Hüsnü Mübarek serbest bırakıldı

Mübarek'in avukatı Ferid El Deeb, müvekkilinin tedavi gördüğü askeri hastaneden geçen cuma tahliye edildiği haberine ilişkin açıklama yaptı. Haberi doğrulayan Deeb, Mübareki'in altı yıl sonra ilk kez özgür olduğunu söyledi. Kahire'nin banliyö mahallesi Maadi'de bulunan askeri hastanede tutulan Mübarek, Heliopolis'teki evine gönderildi.

Ölü ve yaralılar var

Mübarek'in tahliye edildiği dakikalarda aynı mahallede bir patlama oldu. Polis kaynakları, patlamada bir kişinin öldüğünü ve üç kişinin de yaralandığını bildiriyor. Henüz saldırıyı üstlenen olmadı.

Önce müebbet sonra beraat

Tunus'ta başlayan Arap Baharı adı verilen halk ayaklanmalarının Mısır'a sıçramasından 18 gün sonra görevinden ayrılan Mübarek, Nisan 2011'de iki oğluyla birlikte tutuklanmıştı. Mübarek, Haziran 2012'de 239 göstericinin öldürülmesine iştirak ettiği gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Mısır'ın en üst kademedeki temyiz mahkemesi bu ay başında verdiği bir kararla, Mübarek'i Arap Baharı protestoları sırasında göstericilerin ölümünden sorumlu olduğu suçlamasından beraat ettirmişti.

Haberin Devamı

Mübarek'in avukatı Ferid El Deeb, müvekkilinin tedavi gördüğü askeri hastaneden geçen cuma tahliye edildiği haberine ilişkin açıklama yaptı. Haberi doğrulayan Deeb, Mübareki'in altı yıl sonra ilk kez özgür olduğunu söyledi.