Gazete Vatan Logo

Hong Kong hükümetinden flaş açıklama!

Hong Kong hükümeti, 'Occupy Central' hareketi eylemlerinin durdurulmasını istedi.

Hong Kong hükümeti ,''Occupy Central'' hareketi eylemlerinin derhal durdurulması çağrısında bulundu.

Şinhua ajansının yerel yönetimin açıklamasına dayandırarak verdiği haberde, Hong Kong'da çeşitli bölgelerde beş gündür devam eden eylemlerin, hükümet faaliyetlerinin yanı sıra Hong Kong ekonomisine ve Hong Kong'daki insanların günlük yaşamına ciddi etkileri olduğu belirtildi.

Hükümet ve polisin, göstericilerin, hükümet binaları ve polis karakollarının yanı sıra Hong Kong Özel yöneticisinin bulunduğu binanın çevresinde toplanmasına müsamaha gösterdiği ancak barışçıl yollarla en kısa sürede dağılmalarının beklendiği ifade edildi.

"Eylemleri derhal durdurun"

Hong Kong hükümeti, ''Occupy Central'' hareketini organize edenlerin ve diğer grupların tüm eylemlerini derhal durdurmaları çağrısı yaptı. Yarın kamu hizmetinin devam edebilmesi için dairelerin olağan işleyişine başlayacağı ve 3 bin memurun işlerine dönmek için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceği açıklandı.

Protestoların devam etmesi halinde, devlet dairelerine erişim, normal işleyiş ve güvenliğinin ciddi şekilde zarar göreceği belirtildi. Bu durumun sosyal düzeni ve kamuya sağlanan devlet hizmetlerini etkileyeceği ifade edildi.

Haberin Devamı

Diğer yandan Hong Kong hükümetinin, normal işleyişine devam edebilmesi için kamu binalarını koruma sorumluluğu olduğu belirtildi.

Öğrenciler, Hükümet binalarını işgal edebilir

Hükümet karşıtı gösterilerin devam ettiği Hong Kong'da öğrenciler, Özel Yöneticinin istifa etmemesi halinde ofisinin bulunduğu binayı işgal etmekle tehdit ediyor.

Çin Ulusal Halk Kongresi, Hong Kong'da 2017'de yapılacak özel yönetici seçiminde adayların geniş temsilli bir komite tarafından seçilmesine karar vermişti. Göstericiler ise komitenin belirleyeceği adayların Pekin yanlısı olacağını savunuyor ve seçimlerin evrensel standartlarda olmasını istiyor.