Gazete Vatan Logo

Her günümü bir mucize gibi yaşıyorum

Aromaterapist ve oyuncu Ayşe Tolga 9 Haziran doğumlu. Tesadüf aynı gün doğmuşuz biz iki Ayşe. Aldım onu ve doğruca harika bir pikniğe götürdüm....

Her günümü bir mucize gibi yaşıyorum

Fotoğraflar: Barış ACARLI

Bugün senin doğumgünün. Geride nasıl bir yaş bıraktın?

Kendimi daha çok tanıdığım, doğrularımı gözden geçirdiğim, hayatımı yeniden değerlendirip düzenlemeler yaptığım, çok güldüğüm, eğlendiğim, öğrendiğim bir yaşı geride bıraktım. Beklentiyi bıraktıkça özgürleştiğimi anladığım 40'lı yaşlarımda her günümü bir mucize gibi geçiriyorum.

Yeni yaşında hayatına eklediğin ve çıkarttığın şeyler neler?

Hayatımdan verdiğim değerin karşılığını alamadığım, bana kendimi kötü hissettiren insanları çıkarttım. Hatalarımı fark ettiğim ve onlarsız yapamayacağım arkadaşlarımı tekrar ekledim. Hayatımdan kaygıyı, plan yapmayı, telaşı çıkardım. Dinginliği, huzuru ve akışta olmayı ekledim.

Beslenme, güzel yaşam konularında ilk akla gelen isimlerdensin. Gelişmek için neler yapıyorsun?

20'li yaşlarımdan beri şov dünyasının içindeyim. 22 senedir işin en iyilerinden nasıl daha iyi olurum, görünürüm öğrendiğim için son 10 senedir de profesyonel olarak hizmet veren tarafına geçtim. Temiz ve düzenli beslenmenin sağlık, güzellik ve gençlik için birinci şart olduğunu söylemeliyim. İyi uyku, düzenli egzersiz, bol su içmek, doğada vakit geçirmek, sevdiklerimle sosyal vakit geçirmek, ailemle beraber olmak, ve bol bol gülmek. Bunları yaparak iyi yaşam olacağına inanıyorum.

Haberin Devamı

10 parmağında 10 marifet olan kadınlardan birisin...

Güzel sanatlar mezunuyum, müzik hep hayatımın içinde idi. Şarkı söylüyorum, dansta fena değilim. Sanata, spora, güzel ve estetik olana ve hayata karşı inanılmaz bir coşku, tutku ve merak besliyorum. Teknolojiyi de seviyorum, pasta yapmayı da. Ama her şeyi eşit oranda yapmayı severim. Bir şeyi takıntı gibi, tek ve sürekli olarak yapmak bana sıkıntı verir. Yani koleksiyoner olmam, 10 bin parçalık puzzle yapamam, günlerce kapanıp senaryo yazamam. Dışa dönük, hayatın ve insanların içinde olmayı seven sosyal bir insanım. Eh bir ikizler burcu kadınıyım daha ne olsun?

Nasıl bir annesin? Bekar anne olma zorlukları var mı?

Kendi çocuğumla büyüyorum. Onun sınırlarına saygı duyan ve dünyayı kendi başına keşfetmesine imkan vererek, deneyimleyerek öğrenmesine dikkat ediyorum. Kendime çok yakın tutmak istiyorum, bu anları çok değerli ve çok hızlı geçecek, o yüzden her yerde onunla olmaya özen gösteriyorum. Mümkünse her yere Can Yael'le beraber gidiyorum.

Haberin Devamı

Pikniğe çıkarken yanına alacağın atıştırmalıkların ne olur?

Avokado ezmeli haşlanmış karidesli tam buğday ekmeği dilimleri

Light yoğurt sosunda rendelenmiş taze kereviz ve yeşil elma salatası

Semizotlu süper yeşiller kinoa salatası

Yeşil mercimek salatası

Ton balıklı ve mısırlı tam buğday ekmeği dilimleri

Tarçınlı, hurmalı rende elma topları,

Fıstık ezmeli muz sandviçleri

Yeni şeyler öğrenmeye kendini adamış biriyim

Hem Instagram’dan hem de günlük hayatta kadınlar sana hep danışıyor. Bu seni nasıl bir sorumluluğa sokuyor?

Her zaman yeni şeyleri öğrenmeye kendini adamış bir ebedi öğrenciyim ben. En doğru bilgiyi en doğru kaynağı öğrenerek hayat kalitemi artırmak hayat tarzım. Bunu sosyal medya platformunda yaparak, şu hastalık ve doktor odaklı bilgi kirliliğine biraz son vermek. Takipçilerime sağlıklarını koruma yollarını ve sağlıklı kalmanın kendi sorumluluklarında olduğunu anlatmaya çalışıyorum sorumluluğum onlara.

Haberin Devamı

Güzelliğini çok konuşuyorlar. Sen kendini nasıl buluyorsun?

Çok teşekkür ederim. 20 seneyi aşkındır güzelliğinden para kazanan biri olarak, biliyor musun 40 yaşımdan sonra kendimi tam ve gerçekten güzel buluyorum. Çünkü kendimi çok iyi hissediyorum, kendimi çok iyi tanıyorum, sevdiklerim sevmediklerimi biliyorum. Bu da kendimle ilgili giyim, makyaj, saç tercihlerini yaparken etkili .

İkizler burcu kadınının gücüne inanıyor musun?

Ben her kadının gücüne inanıyorum. Astrolojiye çok inanırım. Yükselenim yengeç. Burcumuzun özelliklerini taşıyorum. Meraklı, dışa dönük, insan ilişkilerinde başarılı, insan psikolojinden anlayan, empatik ve iyi dinleyici...