Gazete Vatan Logo

Her bir villaya 2 dönüm bahçe!

110 dönümlük araziye sadece 44 villa koydu

1943 yılında Adana’da kurulan Kulak İnşaat, İstanbul’un belki de en ferah projesine imza atıyor. Büyükçekmece’de 97 dönümlük arazide yer alacak Valle Lacus projesinde her bir villanın 2 dönüm bahçesi, ayrıca bir de iç bahçesi bulunuyor.

İstanbul’da son dönemde lansmana çıkan projelerin büyük bölümü adeta beton yığını şeklinde. Tüketicilerin bir bölümü bu tip projelerden uzak durmaya, daha yaşanır projelere yönelmek istiyor. Bu ihtiyacı dikkate alan Kulak İnşaat, Büyükçekmece’de son derece ferah bir projeye start verdi.

Adanalı Kulak İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş’nin bünyesinde kurulan ve İstanbul’daki gayrimenkul yatırım faaliyetlerini sürdüren KLK Yapı, Büyükçekmece bölgesinde 110 bin metrekarelik kendi arazisinde Valle Lacus projesine start verdi. Proje kapsamında sadece 44 villanın yer alması hemen dikkati çekiyor. 97 dönüm özel tasarlanmış peyzaj alanında yer alan 44 villanın her birinin 2 dönüm bahçesi olacak. Projede ayrıca 5 bin metrekarelik sosyal yaşam alanı da ön plana çıkıyor.

Breeam Sertifikası adayı olan projede villalar 873 m2 brüt, 717 m2 net kullanım alanına sahip olacak şekilde dizayn edildi.

Fiyatlar ortalama 1.5 milyon $

Her villada 1 adet ebeveyn süiti,1 adet misafir suiti, 4 adet banyolu yatak odası, 1 adet hizmetli odası olmak üzere toplam 8 oda, 11 m2’lik bodrum katına kadar inen özel peyzajlı iç bahçe, spor odası, sauna-buhar- dinlenme odası, sinema odası, ve 65 m2’lik villaya özel ısıtmalı havuz yer alıyor.

Titanyum alaşımlı çatı kaplaması da doğal havalandırma yaratıyor ve Türkiye’de yeni bir teknik olarak dikkati çekiyor. Ayrıca proje kapsamında hava kaynaklı ısı pompaları sayesinde ısınma ve soğutma maliyetleri minimum düzeylere indirilmeye özen gösterilmiş. Özel biyolojik arıtma sistemleri sayesinde gri sulardan da geri dönüşüm sağlanacak.

Projede villa fiyatlarının ortalama 1.5 milyon dolar olması planlandı. Projenin satışına yılsonuna doğru çıkılması bekleniyor.

Projeyi 24 ayda teslim edeceğiz

1943 yılında Adana’da kurulan Kulak İnşaat, yurtdışı projelerine devam ederken İstanbul’da 2011 yılı itibarıyla KLK Gayrimenkul Geliştirme şirketi adı altında çalışmalara başladı. İlk projesini de villa konsepti olarak Büyükçekmece bölgesini seçti.

KLK Gayrimenkul Geliştirme Genel Müdürü Bahadır Yetki, İstanbul’da başlayan proje ile ilgili bilgi verirken, “Doğru zamanda, doğru programlarla, doğru işler yapmak için buradayız. İstanbul’u yakından tanıyoruz. Biz de belirli gelir seviyesindeki insanımıza konut olarak hizmet vermek istedik. Yaklaşık 800 m2 net alanlı tripleks villalar yapmaya karar verdik. Uluslararası sertifikalı proje de, her villanın 2 dönüm bahçesinin yanında bir de iç bahçe olsun istedik. Son teknolojinin kullanıldığı ancak daha uygun fiyatlarda tasarladığımız projenin beğenileceğini umuyoruz. Hafriyat çalışmaları sürerken 24 ayda projeyi bitirip teslim etmeyi planlıyoruz” dedi.

Bahadır Yetki, hava kaynaklı elektrikle çalışan ısı pompaları sayesinde projenin ısınma ve soğutma maliyetlerinin minimum seviyelere düşürüldüğüne kullanıcıların hayret ederek şahit olacaklarını da sözlerine ekledi. KLK Gayrimenkul’ün arsa ve proje geliştirme çalışmalarına devam ettiğini de ifade eden Yetki, ikinci proje olarak Basın Ekspres Yolu üzerinde bir karma proje üzerinde çalıştıklarını da ifade etti. Bulvar mağazaları, rezidans ve apart otelden oluşacak karma projenin 2013 yılının ilk çeyreğinde satışa çıkarılması ve 2 yıl içinde de teslim edilmesi hedefleniyor.

Haberin Devamı