Gazete Vatan Logo

HDP'ye Syriza soruşturması!

HDP'nin seçim öncesi geçen 23 Mayıs'taki İzmir mitinginde, Yunanistan'ın iktidarda bulunan Syriza Partisi Merkez Komite üyesi ve Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Yiannis Bournous 'izinsiz konuştuğu' gerekçesiyle, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun göre ‘yabancıların toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde topluluğa hitap etmeleri için toplantının yapıldığı yerin en büyük mülki idare amirine 48 saat önceden bildirimde bulunulması gerekir’ maddesine aykırı davrandığı gerekçesiyle HDP İzmir Eş İl Başkanı Cavit Uğur hakkında soruşturma açtı. Uğur, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, Güvenlik Şube Müdürlüğü Toplumsal Olaylar Büro Amirliği’ne çağrıldı.

Uğur, “Bu tuzakçı devlet anlayışını gösteriyor. Komşumuz Yunanistan’ın iktidar partisindeki bir yetkili İzmir’de barış ve özgürlük diyor. Bundan dolayı soruşturma geçiriyoruz. Bu, 12 Eylül Türkiye’si. Kenan Evren öldü ama onun anlayışını taşıyan rejim kurumları dimdik ayakta duruyor” dedi.