Gazete Vatan Logo

HDP'li vekiller Kobani'de

HDP'li 10 milletvekili Kobani'ye geçti.

HDP'li vekiller Kobani'de

133 günlük çatışmaların ardından IŞİD'den temizlenerek tamamen Kürt güçlerinin eline geçen Kobani'de büyük bir coşku hakim. Bugün HDP'li 10 milletvekilinin de Kobani'ye geçtiği haberi geldi.

Aysel Tuğluk'un da aralarında olduğu isimlerle birlikte Kobani'ye giden HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Twitter hesabından fotoğraf paylaştı.?

İŞTE BÖLGEDE SON DURUM...

IŞİD'in geçen yıl 15 Eylül'de saldırmaya başladığı Kobani'de, 133 günlük çatışmaların ardından Kürt birlikleri zafere ulaştı. Dün Türkiye ve Avrupa'nın çeşitli yerlerinde kutlamalar yapılırken, Kobani'de de coşkunun hakim olduğu ve köyleri IŞİD'den temizlemek amacıyla harekete geçildiği belirtildi.

Fırat Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, dün akşam YPG ve YPJ'nin Doğu Cephesi'nde başlattığı "Kobani'yi Özgürleştirme Operasyonu" kapsamında Helince köyü IŞİD'den temizlendi. Güneyde ise Seyran lokantası çevresi ve Minazê köyü de Kürt birlikleri tarafından kuşatıldı.

"ÖZGÜRLÜĞÜN IŞİD'E KARŞI ZAFERİDİR"

Kobani'nin kurtarılmasının ardından YPG'den yapılan açıklamada, "Bu özgürlük çizgisinin vahşi ve karanlık IŞİD'e karşı zaferidir" dedi. YPG Genel Komutanlığı bu savaşta kendisine destek verenler başta olmak üzere, tüm Kürt halkına, koalisyon, peşmerge, Burkan El Fırat ve ÖSO güçlerine teşekkür etti. YPG'nin açıklamasının bir bölümü şu şekilde:

Haberin Devamı

"Bugün Rojava Kürdistanı'nın Kobani kenti tamamen IŞİD'den kurtarılmıştır. Güçlerimiz 133 günden bu yana IŞİD terörüne karşı destansı bir mücadele yürüterek halkımız ve insanlığın beklentilerini boşa çıkarmamıştır. Güçlerimiz başarı sözlerini yerine getirmişlerdir. Bu zafer Rojava devriminin başarısıdır. Bu zafer demokratik Suriye'nin başarısıdır. Bu başarı insanlığın başarısıdır. Özgürlük çizgisinin, vahşi ve karanlık IŞİD'e karşı zaferidir.