Gazete Vatan Logo

Hayvanseverler boşuna sevindi!

Tasarı çekilmedi’ açıklaması hayak kırıklığı yarattı

Sokak hayvanlarının uyutulmasını öngören tasarının protestolar sonucu geri çekildiği haberleri hayvanseverleri sevindirdi. Ancak dün akşam Komisyon Başkanı’-nın ‘Tasarı çekilmedi’ açıklaması hayak kırıklığı yarattı.

Hayvanseverler ve hayvan hakları savunucuları, değiştirilmesi gündemde olan 5199 Sayılı Hayvan Hakları Koruma Kanunu’na tepkilerini göstermek için İstanbul’da 30 Eylül Pazar günü, Galatasaray Lisesi önünden Taksim Meydanı’na yürüdü. ‘Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki değişiklikleri ‘ölüm yasası’ olarak gören bağımsız hayvanseverler, dün de sabah Boğaziçi Köprüsü’nde eylem yaptı. Sokak hayvanlarının toplanarak “Doğal Hayat Parkları”na götürülmesini, bazı durumlarda “uyutma” tedbirini öngören yasa tasarısına karşı çıkan hayvanseverler sadece İstanbul’da değil, tüm Türkiye’de eylemdeydi ve tasarının geri çekilmesi için on binlerce imza toplantı. havanseverler, sevimli dostlarıyla ilgili köklü değişiklikler getirecek yeni yasa tasarısının geri çekilmesi için hükümete çağrı yaptılar. Bu çabalar sonucu TBMM Çevre Komisyonu gündeminde bulunan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun bazı maddelerinin değiştirilmesi hakkındaki kanun teklifinin geri çekildiği haberi dün bir anda hayvanseverler arasında yayıldı. Bu haber büyük bir sevince neden oldu.

‘Tasarı geri çekilmedi’

Ancak bu sevinç fazla uzun sürmedi. dün akşam saatlerinde TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapan yasa tasarısının geri çekildiğine yönelik haberlerin doğru olmadığını söyledi. Kaya, tasarının, tali komisyonların üzerindeki çalışmalarını tamamlamasının ardından kendilerinin gündemine geleceğini söyledi. Tasarının geri çekildiği yönündeki haberlerin doğru olmadığını ifade eden Kaya, ”Böyle bir şey yok. Süreç, sivil toplum kuruluşları ve diğer kurumlarımızın katılımıyla olgunlaşıp devam edecek” dedi.

Haberin Devamı