Gazete Vatan Logo

Hainlerin bağrına albayrağı diktiler

Mehmetçik, Hakkâri Çukurca’dan Irak’ın 3 kilometre içlerine girip, Kokozer Dağı’na bayrak dikti. Böylece, Türkiye’ye sızma hattı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kontrolüne girmiş oldu.

Hainlerin bağrına albayrağı diktiler

Türk Silahlı Kuvvetleri, 16 Ekim'den bu yana süren Zap operasyonu kapsamında terör örgütü PKK'nın Irak kuzeyinde, Türkiye girişi için kullandığı Kokozer Dağı ve bölgesinde kontrolü sağladığı dağın zirvesine de Türk bayrağı diktiği öğrenidildi.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SIZMA ALANI

Hakkari Çukurca ilçe kırsalının karşısında Irak'ın Dahuk kentine bağlı olan bölge, Türkiye sınırının sıfır noktasında bulunuyor. Terör örgütünün Türkiye'ye sızma alanı olarak kullandığı bölgeye yönelik operasyonlar kapsamında, F-16'lar dün bölgedeki terör hedeflerini vurdu. Mehmetçik bölgeye indirilerek alan kontrolü sağlandı. Sınır hattından 2.6 kilometre iç kesimlere kadar ilerleyen ordu unsurları, buradaki alanlara Türk bayrağı dikti.

55 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Operasyon süresince 55 militanın öldürüldüğü öğrenilirken, Türkiye'nin, 2008'de yapılan Güneş Operasyonu'ndan sonra ilk kez Kuzey Irak'ta benzer bir operasyon düzenlediği bildirildi. Bölgedeki operasyon 16 Ekim'den bu yana sürüyordu.