Gazete Vatan Logo

Hac kayıtları ne zaman? (2019)

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Hac kura çekimi gerçekleşti. Kutsal toprakları ziyaret etmek isteyen vatandaşların merakla araştırdığı hac kayıt tarihleri de belli oldu. Peki hac kayıt tarihleri ne zaman başlayacak?

Hac kayıtları ne zaman? (2019)

Kuraya, kayıt yenileme ve ön kayıt yaptıran toplam 2 milyon 213 bin 835 kişi katıldı. Hac kura sonucunda 80 bin kişi kutsal topraklara gitmeye hak kazandı. Kutsal toprakları ziyaret etmek isteyen hacı adayları, kayıt yaptırmak için sabırsızlanıyor. Peki hac kayıt işlemi nasıl yapılır?

HAC KAYITLARI NE ZAMAN?

Kurada adı çıkanlar, 2-11 Ocak 2019'da "Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak, kayıtlarını yaptırabilecekler.

Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 17-25 Ocak 2019'da dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2007-2019'da kayıt yaptırıp da daha önce hiç hacca gitmemiş şehit anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları ile gazi ve eşlerinden müracaat edenleri kurasız hacca götürecek.

HAC KURA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ