Zeynel Bey Türbesi

Zeynel Bey Türbesi

Son dakika Zeynel Bey Türbesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Zeynel Bey Türbesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Zeynel Bey Türbesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Zeynel Bey Türbesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan zeynel bey türbesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 23 zeynel bey türbesi haberi bulunmuştur. Tüm zeynel bey türbesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mardin'de tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu eser Türkiye düşmanlarına en güzel cevap
Mardin'de tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu eser Türkiye düşmanlarına en güzel cevap Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı 19 yıldır halka hizmet amacımızın eser ve hizmet siyasetimizin en somut örneklerinden biridir. Bu eser içimizdeki mankurtlara ve içimizedeki yeminli Türkiye düşmanlarına verilmiş en güzel cevaptır." dedi.
6.11.2021 Siyaset
12 bin yıllık Hasankeyf'te açılan müze tarihe ışık tutuyor
12 bin yıllık Hasankeyf'te açılan müze tarihe ışık tutuyor Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun en büyük müzelerinden birine kavuştu. Bir bölümü Prof. Dr. Veysel Eroğlu-Ilısu Barajı'nın suları altında kalan ilçenin Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, "Bölgedeki arkeolojik kazılarda ortaya çıkarılan tüm tarihi eserlerin sergilendiği bir müzeye sahibiz. Arkeopark alanındaki tarihi eserler, binlerce yerli ve yabancı turisti 12 bin 500 yıllık Hasankeyf’e çekecek. Hasankeyf’in tarihi Şanlıurfa'da bulunan Göbeklitepe'den 500 yıl daha eskidir. Büyük kalede 3 bine yakın mağarayı 1-2 yıl içerisinde turizme açmak istiyoruz" dedi.
1.02.2021 Kültür Sanat
Veysel Eroğlu Barajı ekonomiye yılda 2.8 milyar lira katkı sağlayacak
Veysel Eroğlu Barajı ekonomiye yılda 2.8 milyar lira katkı sağlayacak Mardin, Diyarbakır, Siirt, Batman, Şırnak illerini kapsayan Ilısu Barajı (Veysel Eroğlu Barajı) elektrik üretmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından adı ‘Veysel Eroğlu Barajı’ olarak değiştirilen tesisin 4 ay içerisinde tam kapasiteye ulaşacağı ve Türkiye ekonomisine yılda 2,8 milyar lira katma değer sağlayacağı öğrenildi.
12.06.2020 Gündem
Bakan Pakdemirli: Yeni Hasankeyf’te sona gelindi
Bakan Pakdemirli: Yeni Hasankeyf’te sona gelindi Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nce inşa edilen Ilısu Barajı’nın rezervuar alanında kalacak Hasankeyf ilçesinin yeniden inşası kapsamındaki çalışmalarda sona gelindiğini, yeniden yerleşim için bugüne kadar 500 milyon lira ödenek aktarıldığını açıkladı.
14.08.2019 Ekonomi
4 bin 600 tonluk cami taşınıyor
4 bin 600 tonluk cami taşınıyor Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımı tamamlanan ve Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) vizyonu olan Ilısu Barajı ve HES projesinden etkilenen Batman'ın Hasankeyf ilçesindeki tarihi eserlerden 4 bin 600 tonluk Eyyubi Camisi'nin taşınması için köprü inşa edildi.
3.12.2018 Gündem
600 yıllık Hasankeyf kale kapısı taşındı
600 yıllık Hasankeyf kale kapısı taşındı Batman’ın Hasankeyf ilçesinde bulunan ve Ilısu Barajı Gölü suyu altında kalacak olan tarihi eserlerin taşınması işlemine bugün de devam edildi. 3 parçaya bölünerek taşınan 600 yıllık Hasankeyf Kalesi Orta Kapısı’nın yaklaşık 130 tonluk son kısmı da taşındı.
18.10.2018 Yaşam
Yeteri kadar kriko varsa dünyayı taşırız
Yeteri kadar kriko varsa dünyayı taşırız Hasankeyf’teki tarihi Zeynel Bey Türbesi ve Artuklu Hamamı’nın ardından Ilısu Barajı göl alanında kalan İmam Abdullah Zaviyesi’nin türbe bölümü ve minaresi Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı’ndaki yeni yerine taşındı. Tarihi eserlerin Hasankeyf’teki yerlerinden 2 bin 950 metre uzaklıktaki yeni yerlerine nasıl taşındığını herkes tarafından merak edilmeye başladı.
15.09.2018 Arşiv
En zor taşıma
En zor taşıma Tarihi Zeynel Bey Türbesi ve Artuklu Hamamı’nın ardından İmam Abdullah Zaviyesi’nin türbe bölümü de taşındı. Yetkililer “En zoru buydu. Çünkü yapıda asimetriler vardı” dedi
10.09.2018 Gündem
Hasankeyf’te İmam Abdullah Zaviyesi yeni yerine taşındı
Hasankeyf’te İmam Abdullah Zaviyesi yeni yerine taşındı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce, tarihi Zeynel Bey Türbesi ve Artuklu Hamamı'nın ardından Ilısu Barajı göl alanında kalan İmam Abdullah Zaviyesi'nin türbe bölümü de Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'ndaki yeni yerine taşındı.
10.09.2018 Gündem
Tarihi Artuklu Hamamı yerine indiriliyor
Tarihi Artuklu Hamamı yerine indiriliyor Batman'ın Hasankeyf ilçesinde baraj gölünden çıkartılarak 3 kilometre ilerideki arkeolojik park alanına nakledilen bin 500 ton ağırlığındaki Artuklu Hamamı'nın, taşındığı kendinden tahrikli modüler sistem "SPMT" aracından indirme çalışması başladı.
8.08.2018 Gündem
650 yıllık hamam taşındı
650 yıllık hamam taşındı Batman'ın Hasankeyf ilçesinde bin 500 ton ağırlığındaki Artuklu Hamamı, Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'ndaki yerine taşındı.
6.08.2018 Gündem
650 yıllık tarihi hamam taşınıyor
650 yıllık tarihi hamam taşınıyor Batman’daki Ilısu baraj göleti altında kalacak tarihi Hasankeyf ilçesinde bulunan 650 yıllık Artuklu Hamamı, yarın 3 kilometre mesafedeki yeni yerleşim alanına taşınacak.
5.08.2018 Gündem
Petrol bulundu, Batman uçtu! Şimdi ise...
Petrol bulundu, Batman uçtu! Şimdi ise... 80 yıl önce 10 haneli köy olan Batman'ın kaderi bölgede petrol bulunmasıyla değişti. Günümüzde Türkiye'deki ham petrol üretiminin yüzde 75'ini gerçekleştiren kent, teşvik imkanları ve girişimcilere sunduğu büyük fırsatlarla sanayisini de hızla büyütüyor. Organize sanayi bölgesinde (OSB) fabrika kurmak için 170 girişimci sırada bekliyor.
13.04.2018 Ekonomi
Tarihi Hitit Barajı gün sayıyor!
Tarihi Hitit Barajı gün sayıyor! Anadolu'nun ilk barajı olma özelliğine sahip olan ve koruma altına alınan Hitit Barajı ve çevresindeki düzenlemelerin yüzde 65'lik kısmı tamamlandı
29.09.2021 Gündem
Zeynel Bey Türbesi yeni yerine yerleştirildi
Zeynel Bey Türbesi yeni yerine yerleştirildi Ilısu Barajı Kültürel Varlıkları Koruma ve Kurtarma Çalışmaları kapsamında, Hasankeyf'ten taşınan bin 150 tonluk Zeynel Bey Türbesi, yeni yerine yerleştirildi.
15.05.2017 Yaşam
Tarihi Zeynel Bey Türbesi'nin taşınma işlemi başladı
Tarihi Zeynel Bey Türbesi'nin taşınma işlemi başladı Hasankeyf'te inşa edilen Ilısu Barajı'nın suları altında kalacak olan Zeynel Bey Türbesi taşınıyor.
12.05.2017 Yaşam
Zeynel Bey Türbesi'ni taşıma süreci başladı
Zeynel Bey Türbesi'ni taşıma süreci başladı Batman'daki tarihi Zeynel Bey Türbesi, Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'na taşınmak üzere "SPMT" aracına yerleştirildi. Taşıma işleminin yarın sabah 07.00'de başlaması öngörülüyor
11.05.2017 Yaşam
Tarihi türbe 2 kilometre taşınacak
Tarihi türbe 2 kilometre taşınacak Batman’ın tarihi Hasankeyf İlçesi’nde yapılan Ilısu Barajı’nın göl suları altında kalacak olan 650 yıllık Zeynel Bey Türbesi’nin taşınması için çalışmalarda sona gelindi.
25.01.2017 Yaşam
‘Hollanda’ yöntemiyle taşınacak
‘Hollanda’ yöntemiyle taşınacak Ilısu Barajı’nın tamamlanması durumunda su altında kalacak 650 yıllık Zeynel Bey Türbesi’nin Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı’na ‘Taşıyıcı Treyler Sistemi’ ile taşınacak
26.10.2016 Yaşam
Zeynel Bey Türbesi taşınıyor! Karar verildi
Zeynel Bey Türbesi taşınıyor! Karar verildi Ilısu Barajı'nın tamamlanması durumunda su altında kalacak 650 yıllık Zeynel Bey Türbesi'nin Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'na "Hollanda yöntemi"yle taşınması kararlaştırıldı.
26.10.2016 Yaşam
500 günde taşınacak
500 günde taşınacak Hasankeyf’te Ilısu Barajı altında kalacak olan 650 yıllık Zeynelbey Türbesi, raylı sistem, İtalya veya Korres yöntemiyle taşınacak.
3.11.2015 Yaşam
Hasankeyf’teki tarihi eserlerin taşınacağı yer belli oldu
Hasankeyf’teki tarihi eserlerin taşınacağı yer belli oldu Ilısu barajı suları altında kalacak olan Hasankeyf’teki tarihi eserlerin taşınmasıyla ilgili çalışmaların başladığı bildirildi...
29.09.2021 Gündem
Hasankeyf taşınmaya başlandı
Hasankeyf taşınmaya başlandı BATMAN’ın Ilısu Baraj gölü altında kalacak tarihi Hasankeyf İlçesi’nde taşınacak ilk tarihi eserin El Rızk Camisi’nin iki yollu minaresi olduğu açıklandı...
19.04.2012 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Zeynel Bey Türbesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki zeynel bey türbesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.