Zaho

Zaho

Son dakika Zaho haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Zaho ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Zaho haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Zaho

haberleri sayfasında son dakika yaşanan zaho gelişmeleri de dahil olmak üzere 303 zaho haberi bulunmuştur. Tüm zaho haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Fidan açıkladı! ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geliyor
Bakan Fidan açıkladı! ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geliyor Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken, bölgedeki son gelişmelere ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi. Bakan Fidan, terör örgütü PKK'ya yönelik Irak ile ortak operasyon olup olmayacağıyla ilgili soruyu da yanıtladı.
3.01.2024 Gündem
Gaziantep'te 15 kişinin öldüğü kazada otobüs şoförünün ifadesi ortaya çıktı
Gaziantep'te 15 kişinin öldüğü kazada otobüs şoförünün ifadesi ortaya çıktı Mardin ve Gaziantep'te 35 kişinin hayatını kaybettiği kazalar Türkiye'yi yasa boğdu. Mardin'in Derik ilçesindeki kazada yaşamını yitiren 20 kişinin cenazesi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katıldığı törenle defnedildi. Kazada şehit olan polis memuru Yahya Ergin’in ise 1 hafta önce Tekirdağ Şarköy'den Mardin'in Derik ilçesine tayin olduğu öğrenildi. CNN TÜRK Muhabiri Ceylan Sever ise olay bölgesinde kazayı yapan TIR şoförünün ifadesini ilk kez canlı yayınında aktardı. Öte yandan kaza sonrası gözaltına alınan iki TIR şoförü tutuklandı.
21.08.2022 Gündem
Zaho saldırısının emrini veren PKK'lı terörist tespit edildi
Zaho saldırısının emrini veren PKK'lı terörist tespit edildi Irak'ın kuzeyindeki Zaho bölgesinde 20 Temmuz'da piknik yapan 9 sivilin hayatını kaybettiği saldırıyı PKK terör örgütünün gerçekleştirdiği, saldırı emrini örgütün sözde Yürütme Konseyi Üyesi 'Amed Malazgirt' kod adlı Fehmi Atalay'ın verdiği tespit edildi.
6.08.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya dönüşü dikkat çeken KPSS açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya dönüşü dikkat çeken KPSS açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın Soçi kentindeki ziyareti dönüşü KPSS'nin iptali ve yaşanan süreçle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin’in davetine icabetle Soçi’ye yaptığımız çalışma ziyaretini olumlu, başarılı bir şekilde tamamladık. Sayın Putin’le 19 Temmuz’da Tahran’da bir araya gelmemizin ardından Soçi’de ikili ilişkilerimizi ve uluslararası meseleleri etraflıca değerlendirdik" dedi. KPSS'nin iptali hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "FETÖ’cü grup mu desek; 6’lı masa mı desek; bir de masanın altı var, yedi… Şimdi dikkat ederseniz, aynı anda hepsi adeta aynı cümlelerle, aynı kelimelerle bunu tanımlamaya çalıştılar. Yani biz orada boşta bulunsak veya boşluğa düşsek bunu seçime kadar satacaklardı. Çünkü gençleri nasıl aldatırız gayreti içerisindeler. Tabii bu tutmadı. Çünkü biz durumu gördük. Durumu gördükten sonra, ben ÖSYM başkanı olan arkadaşımızı da bir zan altında bırakmak istemem ama soruşturmaların hayırlı bir netice vermesi noktasından hareketle kendisini görevden almak suretiyle oraya hemen, 24 saati bulmadan bir arkadaşımızın atamasını yaptık. Bu atamayla beraber de hemen ekibini en güzel şekilde kurması için talimat verdik" açıklamasında bulundu.
6.08.2022 Siyaset
Bakan Akar'dan Suriye'ye yeni harekât ve F-16 satışıyla ilgili flaş mesajlar
Bakan Akar'dan Suriye'ye yeni harekât ve F-16 satışıyla ilgili flaş mesajlar Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Al-Jazeera Televizyonuna konuk olarak gündeme ilişkin soruları cevapladı. Suriye’de yeni bir harekât düzenlenip düzenlenmeyeceği konusundaki soruyu yanıtlayan Akar "Açık sözlülükle söyleyebiliriz ki diğer devletlerin kabul edip etmemesini önemsemiyoruz. 40 yıldır Türkiye’ye zarar veren bu terör örgütüyle savaşma hedefimiz var. Bu örgütle mücadele etmek bizim vazifemiz" dedi. Akar ayrıca, ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışında yeni şartlar koşması hakkında “Neticeye varılamadı diyemeyiz. Amerika Birleşik Devletleri Kongresi bu uçakların kullanımı ile ilgili kanun ve şartlar yayınladı. Biz de Türkiye’nin egemen bir devlet olduğunu ve şartlı bir şekilde uçak almayı kabul etmeyeceğimizi söyledik. Bu şartların daha sonra değişeceğine inanıyoruz." dedi.
28.07.2022 Gündem
MHP Genel Başkanı Bahçeli: Zaho’da masumların canına kasteden saldırı bir terör eylemidir
MHP Genel Başkanı Bahçeli: Zaho’da masumların canına kasteden saldırı bir terör eylemidir MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı açıklamada, "Zaho’da masumların canına kasteden saldırı bir terör eylemidir. Tertipçileri ve tetikçileri Türkiye’nin hem terörle mücadelesinden hem de bölgesel güç ve küresel aktör olarak sivrilmesinden keyfi kaçan terör, silah ve savaş baronlarıdır." dedi.
28.07.2022 Siyaset
Kurtulmuş: Türkiye'nin güçlü bir ülke olarak ayakta durmaktan başka bir şansı yok
Kurtulmuş: Türkiye'nin güçlü bir ülke olarak ayakta durmaktan başka bir şansı yok AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Türkiye'nin bu coğrafyada güçlü ve büyük bir ülke olarak ayakta durmaktan başka bir şansı yok" dedi.
23.07.2022 Siyaset
TBMM Başkanı Şentop: Teröristlerin yapma ihtimali yüksek bir eylem olarak gözüküyor
TBMM Başkanı Şentop: Teröristlerin yapma ihtimali yüksek bir eylem olarak gözüküyor TBMM Başkanı Mustafa Şentop Türkiye sınırındaki Zaho'da bulunan bir turistlik tesise yönelik gerçekleştirilen saldırı ile ilgili, " Türkiye'nin bölgede teröristlere karşı gerçekleştirmiş olduğu, uluslararası hukuk çerçevesinde gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlere  gölge düşürmek için terör örgütünün, teröristlerin yapma ihtimali yüksek bir eylem olarak gözüküyor bu" dedi.
21.07.2022 Siyaset
Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak'taki saldırıya kınama
Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak'taki saldırıya kınama Dışişleri Bakanlığı, Irak’ın Dohuk Vilayeti’nin Zaho ilçesinde bir dere kenarına gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajda, Türkiye'nin sivilleri hedef alan her türlü saldırının karşısında olduğu vurgulandı.
20.07.2022 Gündem
Çorba yaparken kazana düşüp hayatını kaybetti
Çorba yaparken kazana düşüp hayatını kaybetti Ortadoğu'daki çeşitli basın kuruluşlarının haberine göre korkunç kazada, dev bir tavuk çorbası kazanına düşen 25 yaşındaki Iraklı aşçının vücudunun yüzde 70'inden fazlasında üçüncü derece yanık oluştu. Aşçı, 5 gün sonra yaralarına yenik düştü.
1.07.2021 Yaşam
Mehmetçiğin yeni hedefi Keşan kampı
Mehmetçiğin yeni hedefi Keşan kampı Kuzey Irak’tan Türkiye’ye sızmaları kesmek için Haftanin’de yürütülen harekâtta vadinin içini temizleyen Mehmetçik, yönünü Serziyal’a kaydırdı. Hedef Haftanin’deki terör koridorunu parçalamak için hainlerin barınma alanı Keşan’ı yerle bir ederek bölgede hakimiyet kurmak.
24.06.2020 Gündem
Hantur Dağı’ndan dumanlar yükseliyor
Hantur Dağı’ndan dumanlar yükseliyor Savaş uçaklarının yanı sıra Kobra ve Atak helikopterleri ile vurulan Hantur Dağı’nın birçok noktasından dumanlar yükseliyor. Bakan Akar, ‘700’den fazla hedef vuruldu. Teröristlerin mağaralarına girildi, başlarına yıkıldı, yıkılmaya devam ediliyor” dedi.
21.06.2020 Gündem
İran Türkiye sınır kapıları kapatıldı! Türkiye İran sınır kapıları hangileri, kaç tane sınır kapısı var, Van İran sınır kapısı hangisi?
İran Türkiye sınır kapıları kapatıldı! Türkiye İran sınır kapıları hangileri, kaç tane sınır kapısı var, Van İran sınır kapısı hangisi? Sağlık Bakanı Koca, koronavirüs salgını nedeniyle İran'la olan sınır kapılarının geçici olarak kapatıldığını açıkladı. İran’ın Kum kentinde yeni tip koronavirüs bulaştığı 15 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Tahran’da olduğu gibi Türkiye’de de vatandaşlar, endişe içinde gelişmeleri takip ediyor. Peki Türkiye İran sınır kapıları hangileri, kaç tane sınır kapısı var, Van İran sınır kapısı hangisi? İşte detaylar…
23.02.2020 Gündem
Türkiye İran sınır kapıları hangileri, kaç tane sınır kapısı var, Van İran sınır kapısı hangisi? (İran Türkiye sınır kapısı kapatılacak mı?)
Türkiye İran sınır kapıları hangileri, kaç tane sınır kapısı var, Van İran sınır kapısı hangisi? (İran Türkiye sınır kapısı kapatılacak mı?) İran’ın Kum kentinde yeni tip koronavirüs bulaştığı 4 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Tahran’da olduğu gibi Türkiye’de de vatandaşlar, endişe içinde gelişmeleri takip ediyor. Sosyal medya üzerinden ‘’İran sınırları kapatılsın’’ etiketiyle açıldı. Irak, komşu İran'daki koronavirüs vakaları nedeniyle bir sınır kapısını kapattı. Irak, koronavirüs nedeniyle İran sınırını kapatırken sosyal medyada Türkiye'nin de İran sınır kapılarını kapatması yönünde sosyal medyada paylaşımlar yapıldı. Peki, Türkiye ile İran arasında hangi sınır kapıları var?
21.02.2020 Gündem
Kaçırılan kız PKK'nın korkunç işlerini anlattı: Piknik bahanesiyle...
Kaçırılan kız PKK'nın korkunç işlerini anlattı: Piknik bahanesiyle... Diyarbakır annelerinin evlatlarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı önünde başlattığı oturma eylemi devam ederken 6 yıl önce 15 yaşındayken ailesinden zorla koparılan genç kız, ifadesinde "piknik" adı altında dağa kaçırıldığını, her defasında kaçmak istediğinde ailesinin ve kendisinin tehdit edildiğini anlattı.
20.09.2019 Gündem
Neçirvan Barzani: PKK'nın komşularımıza zarar vermesi kabul edilemez
Neçirvan Barzani: PKK'nın komşularımıza zarar vermesi kabul edilemez Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, başkan seçilmesinin ardından ilk yurt dışı ziyaretini yaptığı Türkiye'de, Irak ve Türkiye ilişkileri bağlamında yeni bir dönemin başlayacağını söyledi. Barzani, "PKK ya da herhangi bir silahlı örgütün komşularımıza sorun çıkarması kesinlikle kabul edilir bir durum değildir." dedi.
22.06.2019 Dünya
Barzani: Türkiye zor durumlarda yanımızda durdu
Barzani: Türkiye zor durumlarda yanımızda durdu Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Türkiye’nin her zaman IKBY’ye destek verdiğini söyledi.
25.09.2018 Dünya
Türkiye'nin dibinde petrol fışkırıyor
Türkiye'nin dibinde petrol fışkırıyor Şırnak'ın Silopi ilçesinin tam karşısında, sınıra sadece birkaç kilometre mesafede yer alan Peşhabur bölgesindeki petrol sahasında açılan 5 kuyudan adeta petrol fışkırıyor. Günde 35 bin varil petrolün çıkarıldığı saha şimdiden bölgenin en büyük ikinci sahası olurken önümüzdeki günlerde iki kuyudan daha petrol çıkarma işlemenin başlanacağı belirtiliyor.
30.07.2018 Ekonomi
Erdoğan: 15 Temmuz gecesi Rodos'a götürmek istediler
Erdoğan: 15 Temmuz gecesi Rodos'a götürmek istediler Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin Maltepe 6. Olağan Kongresi'nde önemli açıklamlarda bulundu. Kongre öncesi halka hitabında Afrin'de öldürülen terörist sayısının 4 bin 200'e yaklaştığını açıklayan Erdoğan, kongrede yaptığı konuşmada öldürülen terörist sayısının 4 bin 163 olduğunu belirtti. 15 Temmuz gecesiyle ilgili de konuşan Erdoğan, "15 Temmuz gecesi birisi 'Rodos'a götüreyim sizi' dedi. Hayır, bize bu toprakta ölmek yaraşır dedim." şeklinde konuştu.
15.04.2018 Siyaset
Türkiye hazırlanıyor! Operasyon...
Türkiye hazırlanıyor! Operasyon... Afrin'i PKK işgalinden kurtaran Mehmetçik, Irak'ta ikinci Kandil haline gelen Sincar için hazırlığa başladı. Dün hava operasyonlarında 38 teröristin öldürüldüğü açıklandı. Irak yönetimi "PKK'yla mücadele etme" sözünü yerine getiremezse, Türkiye, Dicle çevresini temizleyecek yeni bir harekat başlatacak.
22.03.2018 Gündem
O isimden son dakika açıklamalar! 'Gizli gizli İsrail'e sattı!' Diyarbakır'a...
O isimden son dakika açıklamalar! 'Gizli gizli İsrail'e sattı!' Diyarbakır'a... Türkmen heyetindeki ITC Başkan Yardımcısı Turan, Barzani’nin 4 yıl işgal altında tuttuğu Kerkük’ten çıkan petrolu illegal yollarla İsrail’e sattığını söyledi.
1.11.2017 Dünya
İbadi'den Kuzey Irak'a çağrı
İbadi'den Kuzey Irak'a çağrı Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Erbil ve Duhok'ta kaos yaratılmak istendiğini belirterek, yasalara ve düzene uyulması çağrısı yaptı.
30.10.2017 Dünya
Son dakika haberler: 'Karşılığı sert olacak!'
Son dakika haberler: 'Karşılığı sert olacak!' Kuzey Irak'tan son dakika haberleri geliyor. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi parlamentosunda dün silah sesleri duyulmuş. Bir grup protestocunun parlamento binasına girmeye çalıştığı bildirilmişti. Duhok'un Zaho ilçesinde bulunan KYB ve Goran partilerine ait binalar saldırıya uğradı. Irak Kürt Bölgesi Bakanlar Kurulu, bölgede dün gece yaşanan şiddet olaylarına karşı yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Olaylara karışan herkese sert şekilde yasal karşılık verilecek" dendi.
30.10.2017 Dünya
Gerginlik zirveye tırmandı! İşte Barzani'nin yenine gelecek isim
Gerginlik zirveye tırmandı! İşte Barzani'nin yenine gelecek isim IKBY Başkanı Mesud Barzani’nin yetkilerinin diğer mercilere devredilmesi gündemiyle toplanan Kürt Parlamentosu’nda kapalı oturum gerçekleştirildi. '1 Kasım itibarıyla süresi dolan başkanlık görevime devam etmek istemiyorum' diyen Barzani'nin mektubu okundu. Barzani'nin yetkilerinin hükümet, Parlamento ve Adalet Konseyi'ne devredilmesi kararı oy çokluğuyla kabul edildi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu bahçesine giren bir grup, havaya ateş açtıktan sonra bina içerisine girmeye çalıştı. Katar merkezli El Cezire'ye göre ise Neçirvan Barzani'nin Mesut Barzani'nin görevini bir süre için yürütebileceği belirtiliyor.
30.10.2017 Dünya
KYB ve Goran partilerinin binaları ateşe verildi!
KYB ve Goran partilerinin binaları ateşe verildi! Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Duhok vilayetine bağlı Zaho ilçesinde, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Goran (Değişim) Hareketi'nin parti binalarının ateşe verildiği bildirildi.
29.10.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Zaho ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki zaho haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.