Yüz Felci

Yüz Felci

Son dakika yüz felci haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yüz felci ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yüz felci haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yüz Felci

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yüz felci gelişmeleri de dahil olmak üzere 159 yüz felci haberi bulunmuştur. Tüm yüz felci haberleri aşağıda listelenmiştir.
Alerjik reaksiyonlar, görsel deformasyonlar! Uzman isimden botoks uyarısı geldi
Alerjik reaksiyonlar, görsel deformasyonlar! Uzman isimden botoks uyarısı geldi Uzmanlarca yapılmayan botoksun olumsuz reaksiyonlara yol açabileceğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Hande Ulusal, “Uzman doktorlar tarafından yapılmayan botoks tedavisi, alerjik reaksiyonlara, görsel deformasyonlara yol açabilirken etkisini de çok kısa süre içinde yitirebiliyor. Yine de hastanın her durumda, botoks sonrasında dikkat etmesi gereken hususlar bulunuyor. İşlemin yapıldığı gün istenmeyen kaslara dağılım olmaması için hasta öne doğru eğilmemeli. İşlemin yapıldığı ilk 2 ila 3 saat içinde sırt üstü bile olsa yatar pozisyona gelmemeli. Uygulamanın yapıldığı bölgeye su değdirilmemeli ve alkollü içecek içilmemeli. Botoks uygulamasının yapıldığı gün kuaföre, spor salonuna ve saunaya gidilmemeli. Aynı zamanda 3 gün havuza girilmemeli. Öte yandan botoks tedavisinin yan etkilerini de bilmek gerekiyor. Bunların başında botoks enjeksiyonu sonrası morarma yer alıyor” dedi.
6.03.2024 Sağlık
Ağrılar ile yüz asimetrisi bozulmuştu! Gerçeği öğrenince hayatlarının şokunu yaşadılar
Ağrılar ile yüz asimetrisi bozulmuştu! Gerçeği öğrenince hayatlarının şokunu yaşadılar Konya'da çene ağrısı çekip, yüz asimetrisi bozulan 2 hastanın çene eklemlerinde tümör olduğu tespit edildi. Uzun yıllar farklı tedaviler görüp, doğru teşhis alamayan Semiha Tezcan (54) ile Mustafa Küçükdemir (52), Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde yapılan operasyonla sağlığına kavuştu. Operasyonları gerçekleştiren Prof. Dr. Alparslan Esen, "Bu tümör yavaş büyüdüğü için ve yüzdeki asimetri de geç fark edildiği için genellikle ileri evrelerde karşımıza çıkıyor" dedi.
12.02.2024 Gündem
Klimalardaki büyük tehlike: Yanlış kullanımı ciddi sonuçlara yol açıyor
Klimalardaki büyük tehlike: Yanlış kullanımı ciddi sonuçlara yol açıyor Türkiye'yi ve dünyayı etkisi altına alan sıcak hava dalgası nedeniyle klima kullanımı bir hayli arttı. Ancak beraberinde birçok hastalığa da davetiye çıkaran klimalar ile ilgili Doç. Dr. Emin Gemcioğlu, yüz felci vakalarında artış olabileceğini açıkladı.
28.07.2023 Yaşam
Klima kullanımıyla ilgili büyük tehlike! Yüz felci yapıyor
Klima kullanımıyla ilgili büyük tehlike! Yüz felci yapıyor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Selin Turan, klimalara bağlı ani ve yapay serinlemenin yüz felcini tetiklediğini belirterek, "Artan sıcaklıklarla birlikte klima kullanımının yanlış uygulanması, kas krampları, kas tutukluluğu, solunum yolu başta olmak üzere özellikle yüz felcine sebebiyet vermektedir" dedi.
16.07.2023 Yaşam
Ebru Şallı, "Yüz felci geçirdim" dedi ve yaşadıklarını anlattı
Ebru Şallı, "Yüz felci geçirdim" dedi ve yaşadıklarını anlattı Ebru Şallı ve Harun Tan'ın evliliğinden dünyaya gelen 10 yaşındaki Pars, 2020 yılının nisan ayında lenfoma tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti. Şallı, Ceyda Düvenci'nin "Bambaşka Sohbetler" programında o dönem yaşadıklarını anlattı.
19.04.2023 Magazin
Justin Bieber, Ramsay Hunt sendromuna yakalanmıştı! Turnesini iptal etti
Justin Bieber, Ramsay Hunt sendromuna yakalanmıştı! Turnesini iptal etti Geçtiğimiz haziran ayında Ramsay Hunt sendromu teşhisi konulan ve sosyal medyada yayınladığı video ile hastalığını anlatan Kanadalı şarkıcı Justin Bieber, sağlık sorunları nedeniyle dünya turnesine devam etmeyeceğini açıkladı.
2.03.2023 Magazin
Ferdi Tayfur'un son halini menajeri paylaştı!
Ferdi Tayfur'un son halini menajeri paylaştı! 2011 yılında geçirdiği yüz felcinin ardından Marmaris’te gözlerden uzak bir hayat süren Ferdi Tayfur, zaman zaman sosyal medyadan yapılan paylaşımlarıyla gündeme geliyor. Geçtiğimiz haftalarda kızı Tuğçe Tayfur'u nişanlayan ancak törene katılmayan usta ismin son hali, menajerinin yayınladığı kare ile ortaya çıktı.
18.10.2022 Magazin
Damla sakızı neden üretiliyor? Damla sakızı zayıflatır mı? Damla sakızı faydaları nelerdir?
Damla sakızı neden üretiliyor? Damla sakızı zayıflatır mı? Damla sakızı faydaları nelerdir? Şarkıcı Ebru Polat’ın sadece sakıza 900 lira ödemesi sosyal medyada gündem oldu. Doğal olarak elde edilen damla sakızının pek çok faydası bulunuyor. Türk mutfağında tatlı ve kurabiyelerde de sıklıkla kullanılan damla sakızının akciğeri temizleyici, hipertansiyonu düşürücü ve böbrekleri çalıştıran yönüyle faydaları saymakla bitmiyor. Peki, Damla sakızı neden üretiliyor? Damla sakızı işe yarar, ne için kullanılır? Damla sakızı zayıflatır mı? Damla sakızı faydaları nelerdir? Damla sakızı fiyatı ne kadar? İşte detaylar…
17.10.2022 Sağlık
Ferdi Tayfur'un son halini gören inanamadı!
Ferdi Tayfur'un son halini gören inanamadı! Bir döneme damgasını vuran usta sanatçı Ferdi Tayfur, uzun yıllardır gözlerden uzak bir yaşam sürüyordu. Geçirdiği yüz felcinden sonra Marmaris'e yerleşen Ferdi Tayfur'un kızı, oğlu ve babasını çektiği fotoğrafı paylaştı.
4.09.2022 Magazin
Justin Bieber'dan sağlık durumuyla ilgili açıklama geldi!
Justin Bieber'dan sağlık durumuyla ilgili açıklama geldi! Dünyaca ünlü şarkıcı Justin Bieber, geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir videoda Ramsey Hunt sendromu sebebiyle kısmi yüz felci geçirdiğini ve iyileşmek için uğraştığını, ancak konserlerini ertelemesi gerektiğini paylaşmıştı. Sağlık durumuyla ilgili yeni bir paylaşım yapan Bieber, bu 'korkunç fırtına'yı atlatmak için 'inancına' güvendiğini söyledi.
14.06.2022 Magazin
Justin Bieber'ın hastalığı ne? Ramsay Hunt sendromu nedir, belirtileri ne?
Justin Bieber'ın hastalığı ne? Ramsay Hunt sendromu nedir, belirtileri ne? Dünyaca ünlü Kanadalı şarkıcı Justin Bieber’ın yüzü felç oldu. Yüzünün sağ tarafının felç olduğunu duyuran Justin Bieber’ın nadir hastalıklar arasında yer alan Ramsay Hunt sendromu olduğu belirtildi. Peki, Justin Bieber'ın hastalığı ne? Justin Bieber'ın yüzüne ne oldu? Ramsay Hunt sendromu nedir, belirtileri ne? Ramsay Hunt sendromu belirtileri ne? Ramsay Hunt sendromu nedenleri ne? Ramsay Hunt sendromu tedavisi var mı? İşte Justin Bieber'ın hastalığı Ramsay Hunt sendromu hakkında merak edilenler…
13.06.2022 Sağlık
Doktor Ebru Ergin olayı nedir, Dr. Ebru Ergin kimdir? Nöroloji Uzmanı Doktor Ebru Ergin’ın sağlık durumu nasıl?
Doktor Ebru Ergin olayı nedir, Dr. Ebru Ergin kimdir? Nöroloji Uzmanı Doktor Ebru Ergin’ın sağlık durumu nasıl? Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 'farklı bir ilaç yazmadığı' gerekçesiyle hastası tarafından darp edilen doktor Ebru Ergin, çalıştığı hastanede tedavi altına alındı. Peki, Doktor Ebru Ergin olayı nasıl oldu, Dr. Ebru Ergin kimdir? Nöroloji Uzmanı Doktor Ebru Ergin’ın sağlık durumu nasıl?
23.02.2022 Gündem
Pitbull saldırısına uğrayan Asiye ile ilgili flaş gelişme!
Pitbull saldırısına uğrayan Asiye ile ilgili flaş gelişme! Gaziantep'te Pitbull köpeklerinin saldırısında ağır yaralanan Asiye Ateş'in (4) dün kulak bölgesine yapılan operasyon nedeniyle taburcu edilme tarihi, gelecek haftaya kaldı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Asiye'nin kulakla ilgili sorunlarının giderildiğini ve gelecek hafta başında taburcu edileceğini söyledi.
28.01.2022 Yaşam
Asiye Ateş'in son durumu... Rektör Özkan: Ağza dal veren sinirlerde tahribat var
Asiye Ateş'in son durumu... Rektör Özkan: Ağza dal veren sinirlerde tahribat var Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, pitbull saldırısında ağır yaralanan Asiye Ateş'in (4) başında saçlı doku olmadığını, hem çene kemiğinde hem yüz sinirlerinde tahribat oluştuğunu söyledi. Öncelikli yüz sinirlerinin tamir edilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Özkan "Balonla saçlı derisine yönelik girişim yapacağız ama enfeksiyon için tetikteyiz" dedi.
2.01.2022 Gündem
Gaziantep'te Pitbull saldırısına uğramıştı! Asiye'den yeni haber geldi
Gaziantep'te Pitbull saldırısına uğramıştı! Asiye'den yeni haber geldi Gaziantep'te, oturdukları sitenin bahçesinde oynarken pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısında yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş, Antalya’ya sevk edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın talimatıyla hava ambulansıyla Antalya'ya götürülen Asiye'nin tedavisini Prof. Dr. Ömer Özkan sürdürecek. Akdeniz Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, Asiye Ateş'i çocuk yoğun bakım servisine yatırılmasının hemen ardından sabah erken saatlerde ziyaret etti. Yanında annesi bulunan Asiye, Prof. Dr. Çete'ye "Eve gitmek istiyorum" dedi.
25.12.2021 Gündem
Türk doktor parotis cerrahisindeki buluşu ile tıp literatürüne girdi
Türk doktor parotis cerrahisindeki buluşu ile tıp literatürüne girdi Dicle Üniversitesi (DÜ) Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferit Akıl, tükürük bezi (parotis) cerrahisindeki buluşu ile tıp literatürüne geçti. Soy isminin verildiği 'Akil Groove' isimli buluş ile tükürük bezi ameliyatlarında yüz sinirinin bulunması ve korunması sağlanıyor. Doç. Dr. Akıl'ın buluşu, dünyada kabul edilmiş önemli tıp dergilerinden biri olarak kabul edilen European Review for Medical and Pharmacological Sciences dergisinde yayımlandı.
1.10.2021 Sağlık
‘Nöral terapi, kronik hastalıkların oluşmasını engeller’
‘Nöral terapi, kronik hastalıkların oluşmasını engeller’ Ankara’da Nöroloji Uzmanı Dr. Fatma Akkan Yılmaz, “Nöral terapi, vücudun kendi kendine yapması gereken fakat aşırı yüklenmeden dolayı yapamadığı iyileştirme etkisini açığa çıkararak sorunların ortadan kalkmasını sağlar ve kronik hastalıkların oluşmasını engeller. Bu nedenle nöral terapi, hem mevcut şikayetleri tedavi eden hem de uzun dönemde oluşabilecek hastalıkları önleyen düzenleyici ve kalıcı bir tedavi yöntemidir” dedi.
31.07.2021 Sağlık
Klima çarpmasın dikkat! Lejyoner hastalığı komaya götürüyor...
Klima çarpmasın dikkat! Lejyoner hastalığı komaya götürüyor... Serinleyelim derken hasta olmayın. Klima çarpmasına dikkat. Klimaların yılda en az 1 kez özel solüsyonlarla, periyodik bakımı yapılması lazım ki bakteri üretmesin. Bu bakterinin sigara içenler, kronik rahatsızlıkları olanlar ile organ nakli hastaları gibi özellikle bağışıklığı güçlü olmayan kişilerde ciddi rahatsızlıklara yol açabileceğini belirten Prof. Dr. Okur, “Yaz zatürresi, Lejyoner hastalığı olarak da bilinen hastalık ilk olarak üst solunum yolunda kendini gösteriyor ve tedavi edilmediğinde de akciğere yerleşerek zatürreye sebep olabiliyor. Bu durum, kişiyi komaya kadar götürebilecek süreçlere de yol açabilir" dedi.
23.07.2021 Gündem
Pandemi sağlık sorunu kaynaklı estetiği artırdı!
Pandemi sağlık sorunu kaynaklı estetiği artırdı! Pandemi döneminde artan stres, aşırı terleme, diş sıkma ve gıcırdatma problemlerini de artırdı. Estetik müdahalelerin güzellik kaygısı dışında bu gibi durumlarda da yapıldığını belirten Uzm. Dr. Hasan Benar, “Bu rahatsızlıkların temelinde stres mevcuttur. Pandemi dönemiyle de depresyon ve streste anlamlı oranda artış gördük. Bu sebeple pandeminin etkisinin büyük olduğunu düşüyorum” diye konuştu.
11.07.2021 Sağlık
Pandemi, sağlık sorunu kaynaklı estetiği artırdı
Pandemi, sağlık sorunu kaynaklı estetiği artırdı Pandemi döneminde artan stres, aşırı terleme, diş sıkma ve gıcırdatma problemlerini de artırdı. Estetik müdahalelerin güzellik kaygısı dışında bu gibi durumlarda da yapıldığını belirten Uzm. Dr. Hasan Benar, “Bu rahatsızlıkların temelinde stres mevcuttur. Pandemi dönemiyle de depresyon ve streste anlamlı oranda artış gördük. Bu sebeple pandeminin etkisinin büyük olduğunu düşüyorum” diye konuştu.
8.07.2021 Sağlık
Koronavirüs sonrası ani işitme kaybı yaşanabilir
Koronavirüs sonrası ani işitme kaybı yaşanabilir Kovid-19’un işitme sistemi üzerindeki etkileri ve ani işitme kayıpları hakkında açıklamalarda bulunan Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Başak Çaypınar Eser, “Başlangıçta Kovid-19 bulguları daha çok geniz akıntısı, grip ve ateş şeklinde kendini gösterirken son dönemde özellikle gençlerde baş ağrısı ve ciddi eklem ağrısı yapan forma dönüşmüş durumdadır. Virüsün mutasyonlu formu gençlerde de ciddi enfeksiyon tablosu oluşturabiliyor ve ani işitme kaybı yaşanabiliyor” dedi.
9.06.2021 Sağlık
MS hastaları nelere dikkat etmeli?
MS hastaları nelere dikkat etmeli? Beyindeki ya da omurilikte yer alan sinir hücrelerinin veya nadiren beyindeki sinir hücrelerinin hasar görmesi ile Multipl Skleroz yani kısa adı ile MS hastalığı ortaya çıkıyor. MS hastalığının çoğu zaman akut atak olarak adlandırılan ani ataklar şeklinde başladığını belirten uzmanlar; hastalığın tedavisi süresince çok sıcak havalardan, ortamlardan ve aşırı egzersizlerden kaçınılması gerektiğine dikkat çekiyor. Uzmanlar, MS hastalığının gençlerde ve kadınlarda daha çok görüldüğünü, erkeklerde ise kadınlara kıyasla daha ağır seyrettiğini ifade ediyor.
25.05.2021 Sağlık
Yüzündeki dev tümörden 'sanal ameliyat' ile kurtuldu
Yüzündeki dev tümörden 'sanal ameliyat' ile kurtuldu Sağ çenesini kaplayan dev tümör, nefes yolunu tıkamaya başlayınca acilen ameliyat edilmesi gereken üniversite öğrencisi Tuncay Topçu’ya, Türkiye’de ilk kez “sanal ameliyat” ile bilgisayarda çene tasarımı yapıldı. İstanbul Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çene Cerrahisi uzmanları tarafından, sanal ortamda tümörü çıkarıldıktan sonra yerine konacak kemiğin de ölçüleri birebir ayarlanan Topçu, dijital olarak tasarlanan bu ameliyatın ardından gerçek ameliyata alındı ve normalde 12 saat süren operasyon bu sayede 6 saate indi. Üstelik bacak kemiğinden alınan parça, önceden tasarlandığı için birebir uyum sağladı ve ameliyat sırasında da bir sürprizle karşılaşılmadı.
3.03.2021 Sağlık
Türkiye’de 85 yaş üstü kaç kişi var? 85 yaş üstüne evlerinde aşı yapılacak!
Türkiye’de 85 yaş üstü kaç kişi var? 85 yaş üstüne evlerinde aşı yapılacak! Sağlık Bakanlığı, Çin'den alınan koronavirüs aşısı CoronaVac'ın yaygın uygulamasına 14 Ocak'ta başladı. Türkiye'de 20 Ocak itibarıyla, 1 milyon fazla kişiye birinci doz aşı yapıldı. Birinci aşamanın üçüncü adımına, 21 Ocak itibarıyla geçilmiş durumda. Bu kapsamda huzurevleri ve bakımevlerindeki kişilerin yanı sıra, 85 yaş üstü bireylere de Covid-19 aşısı uygulanacak. Peki, Türkiye’de 85 yaş üstü kaç kişi var?
21.01.2021 Gündem
Türkiye'de koronavirüs aşısı yaptıranların sayısı 1 milyonu geçti
Türkiye'de koronavirüs aşısı yaptıranların sayısı 1 milyonu geçti Türkiye'de, Kovid-19'la mücadele kapsamında birinci doz aşı yaptıranların sayısı 1 milyonu geçti.
20.01.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yüz Felci ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yüz felci haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.