Yumurtalık Kisti

Yumurtalık Kisti

Son dakika yumurtalık kisti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yumurtalık kisti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yumurtalık kisti haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yumurtalık Kisti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yumurtalık kisti gelişmeleri de dahil olmak üzere 67 yumurtalık kisti haberi bulunmuştur. Tüm yumurtalık kisti haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye’de bu hastalık tanınmıyor! Alerji mi, Herediter Anjiyoödem mi?
Türkiye’de bu hastalık tanınmıyor! Alerji mi, Herediter Anjiyoödem mi? Her yıl 16 Mayıs tarihi “Dünya Herediter Anjiyoödem Günü” olarak kabul ediliyor. Herediter Anjiyoödem, nadir görülen ve hayatı tehdit eden genetik bir hastalıktır. Türkiye’de henüz tanı konulmamış ancak bu hastalıkla mücadele eden, yaklaşık 6 bin - 10 bin kişi bulunduğu düşünülüyor. Peki, Herediter Anjiyoödem nedir? Herediter Anjiyoödem belirtileri ne? Herediter Anjiyoödem tedavisi ne? Herediter Anjiyoödem kalıtsal mı? İşte detaylar…
13.05.2022 Sağlık
Kadınlarda sık görülen hastalıklara dikkat! Kontrolleri aksatmayın!
Kadınlarda sık görülen hastalıklara dikkat! Kontrolleri aksatmayın! En sık görülen kadın hastalıkları arasında yumurtalık kisti, çikolata kisti, miyom, adet düzensizliği, rahim ve rahim ağzı kanseri, yumurtalık kanseri, idrar kaçırma, HPV bulunuyor. Ciddi hastalıklara maruz kalan tüm kadınların, en doğru ve güvenilir yöntemlerle tedavisinin yapılması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Ateş Karateke ve Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu, kadın hastalıkları ve kanserleri hakkında bilgi verdi.
22.03.2022 Sağlık
Tümör alınınca 91 kilodan 70 kiloya düştü
Tümör alınınca 91 kilodan 70 kiloya düştü 25 yaşında bir çocuk annesi Kader İşçi, 9 ay önce şişkinlik şikayetiyle doktora başvurdu. Önce idrar yolu enfeksiyonundan kaynaklanabileceği düşünüldü, ancak tedaviye rağmen karnındaki şişkinlik artmaya devam etti. Bu süreçte 55 kilodan 91 kiloya kadar çıkan genç kadına doğru teşhis 9 ay sonra kondu. Kader İşçi'nin yumurtalık tümörü olduğu anlaşıldı. Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Kiniği'nden jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Taylan Şenol ve ekibi tarafından 15 gün önce ameliyat edilen İşçi'nin karnından tam 20 kiloluk tümör çıkarıldı.
5.10.2021 Sağlık
Uzmanı uyardı: Her yumurtalık kisti takip edilmeli
Uzmanı uyardı: Her yumurtalık kisti takip edilmeli Yumurtalık kistlerinin sanılanın aksine çoğu kadın tarafından fark edilmediğini belirten Doç. Dr. Lebriz Hale Aktün, “Çoğu zararsız ve kendiliğinden geçmesine rağmen büyüyüp problemlere neden olmayacağından emin olmak için her kist takip edilmelidir. Kist büyüyüp belirti verdiğinde adet düzensizliği, idrar yolu ve sindirim sistemi hastalıkları, karında şişlik ve ağrı görülür. Bu belirtilere kilo alma, mide bulantısı ve kusma eşlik edebilir. Kısırlık söz konusuysa over kistleri, temelde yatan nedenlerden biri olarak akla gelir” dedi.
4.10.2021 Sağlık
Çocuklarda görülen yumurtalık kistleri kanser riski oluşturur mu?
Çocuklarda görülen yumurtalık kistleri kanser riski oluşturur mu? Kadın üreme sisteminin bir parçası olan yumurtalıklarda kist olarak isimlendirilen içi sıvı dolu kese gelişebilir. Yumurtalık kistleri anne karnından başlayarak her yaşta görülebiliyor. Peki, Çocuklarda da görülen yumurtalık kistleri kansere neden olur mu? Çocuklarda yumurtalık kistleri nasıl belirti verir? Cerrahi yönteme ne zaman başvurulur? Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu ergenlik dönemindeki çocuklarda görülen yumurtalık kistleri hakkında tüm detayları anlattı.
27.01.2021 Sağlık
Düzenli kontroller ile kanserlerden korunmak mümkün
Düzenli kontroller ile kanserlerden korunmak mümkün Kadınlarda en sık görülen kanser türleri (rahim, rahim ağzı, yumurtalık ve tüp kanserleri) arasında yer alan ve erken teşhis edildiğinde tedavisi mümkün olan hastalıklar, düzenli periyodik muayene sayesinde korkulu rüya olmaktan çıkıyor.
28.12.2020 Sağlık
Erken menopoz annelikten edebilir
Erken menopoz annelikten edebilir Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Özlem Bolayır, menopoz hakkında önemli bilgiler vererek, birçok kadının korktuğu erken menopozun annelik şansının kaybına neden olduğunu ifade etti.
17.10.2020 Sağlık
'Karın ağrınızın nedeni kist olabilir'
'Karın ağrınızın nedeni kist olabilir' Op. Dr. Ayşe Kavasoğlu “Yumurtalık kistleri yırtıldığında ciddi ağrı ve bazen de iç kanamaya sebep olabilir. Kistlerin başlıca belirtileri arasında karında ağrı, dolgunluk hissi, şişkinlik, adet düzensizliği, lekelenme, idrar yolu şikayetleri, göğüslerde hassasiyet, ağrılı bağırsak hareketleri ve kabızlık yer alıyor” dedi.
17.10.2020 Sağlık
Cinsel ilişki sonrası vajinada ağrının 20 nedeni ve çözüm yolları!
Cinsel ilişki sonrası vajinada ağrının 20 nedeni ve çözüm yolları! Cinsel ilişkinin ardından vajinada ağrı hissediyorsanız, ağrının neden olduğunu bilmek önemlidir. Cinsel aktiviteden sonra vajinanın acıya neden olması çoğu durumlarda normal değildir. Uzmanlar seks sonrası vajinada ağrının olmasını enfeksiyon, alerji ve travmalar olabileceği konusunda uyarıyor. Peki, Seks sonrası vajinada ağrı neden olur? Cinsel ilişki sonrası vajinada ağrının nedenleri nelerdir? Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Kalay cinsel ilişki sırasında veya sonrasında vajina ağrısı nedenler ve tedavi yöntemlerini anlattı.
17.03.2021 Sağlık
'Jinekolojik kanserlerde tarama testlerini yaptırın'
'Jinekolojik kanserlerde tarama testlerini yaptırın' Jinekolojik kanserlerin görüntüleme, tanı ve tedavi aşamalarında yaşanan gecikmelerin, hastaları kanserin ilerlemesi ile karşı karşıya bıraktığı uyarısında bulunan Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Ünal, tanı ve tarama testlerinde herhangi bir nedenle geç kalınmaması gerektiğini söyledi.
17.09.2020 Sağlık
'Tarama testlerini yaptırmak için engel yok'
'Tarama testlerini yaptırmak için engel yok' Jinekolojik kanserlerin görüntüleme, tanı ve tedavi aşamalarında yaşanan gecikmelerin, hastaları kanserin ilerlemesi ile karşı karşıya bıraktığı uyarısında bulunan Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Ünal, tanı ve tarama testlerinde herhangi bir nedenle geç kalınmaması gerektiğini söyledi
17.09.2020 Sağlık
Yumurtalık kanserinde en önemli risk faktörü 'aile hikayesi'
Yumurtalık kanserinde en önemli risk faktörü 'aile hikayesi' Yumurtalık kanseri, kadınlarda sıklıkla görülen yedinci kanser türüdür. Yumurtalık kanseri, yumurtalıktaki anormal hücrelerin kontrolden çıkarak bir tümör oluşturmaya başlamasıdır. Tedavi edilmezse tümör vücudun diğer bölgelerine yayılabilir. Yumurtalık kanserinin genellikle erken uyarı işaretleri vardır, ancak çoğu kez belirti göstermez ve çoğu kadın bu erken belirtileri göz ardı eder. Uzmanlar yumurtalık kanserlerinin yüzde yirmisinin erken dönemde tespit edildiğini belirtiyor. Peki, Yumurtalık kanseri erken belirtileri nelerdir? Yumurtalık kanserinin erken tanısı mümkün mü? Yumurtalık kanseri belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilmeniz gerekenleri Kadın Hastalıkları, Doğum ve Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu anlattı.
10.09.2020 Sağlık
Karın ağrısına dikkat! Nedeni yumurtalık kisti olabilir
Karın ağrısına dikkat! Nedeni yumurtalık kisti olabilir Yumurtalık kistlerinin yırtıldığında ciddi ağrı ve bazen de iç kanamaya sebep olabileceğini anlatan Op. Dr. Ayşe Kavasoğlu, "Kistlerin başlıca belirtileri arasında karında ağrı, dolgunluk hissi, şişkinlik, adet düzensizliği, lekelenme, idrar yolu şikayetleri, göğüslerde hassasiyet, ağrılı bağırsak hareketleri ve kabızlık yer alıyor" dedi.
16.06.2020 Sağlık
Akupunktur, birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor
Akupunktur, birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Merkezi'ne (GETAT) gelen hastalar, alanında uzman doktorlar tarafından uygulanan akapunktur tedavisi ile bel fıtığı, uyku düzensizliği, kilo verme, sigarayı bırakma, depresyon gibi konularda şifa buluyor.
5.02.2020 Sağlık
Jinekolojik ameliyatlarda kapalı yöntem
Jinekolojik ameliyatlarda kapalı yöntem Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Ali Seven, jinekolojik ameliyatlarda kapalı yöntemin faydalarını anlattı.
19.09.2019 Sağlık
Çikolata kistlerine dikkat
Çikolata kistlerine dikkat Doç.Dr. Aydın Köşüş ve Doç.Dr. Nermin Köşüş, çikolata kistleri hakkında bilgiler verdiler.
14.09.2019 Sağlık
Kadın kanserlerinden korunmak mümkün
Kadın kanserlerinden korunmak mümkün Kadınlarda en sık görülen kanser türleri arasında yer alan ve erken teşhis edildiğinde tedavisi mümkün olan; rahim, rahim ağzı, yumurtalık, tüp kanserleri, düzenli periyodik muayene sayesinde korkulu rüya olmaktan çıkıyor. Jinekolojik muayene yalnızca kanserler için değil; adet düzensizlikleri, kısırlık ve cinsel yolla bulaşan hastalıkların tedavisinde de büyük önem taşıyor.
10.09.2019 Sağlık
Kilo aldığını sandı, karnından 12 kiloluk kist çıktı
Kilo aldığını sandı, karnından 12 kiloluk kist çıktı Manisa’da 86 yaşındaki bir kadının karnından 12 kilogram ağırlığında yumurtalık kisti çıkartıldı. Kilo aldığını sanarak uzun süre hastaneye gitmeyen yaşlı kadın, karnında 12 kilogramlık kist olduğunu öğrenince şaşkınlık yaşadı. Manisa Şehir Hastanesinde başarılı bir operasyonla dev kisti alınan kadın, taburcu olacağı günü bekliyor.
13.08.2019 Sağlık
İçinden çıkan şoke etti!
İçinden çıkan şoke etti! 28 yaşındaki Gallerli Keely Favell'dan 26 kiloluk, bir başka deyişle yedi yeni doğmuş bebek ağırlığındaki bir yumurtalık kisti alındı. Birçok kez negatif çıkan hamilelik testlerine karşın, doktorlar Favell'in giderek büyüyen karnının hamilelikten kaynaklandığını düşündü. Ancak Favell, "sadece şişmanladığını" sanıyordu.
30.11.2018 Dünya
Renkli gözlüler dikkat
Renkli gözlüler dikkat Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aslı Alay, kızıl saç, çilli olmak, mavi ve yeşil göz gibi özelliklerin endometriozis ile ilişkili olduğunu söyledi.
10.01.2017 Sağlık
Renkli gözlüler dikkat!
Renkli gözlüler dikkat! Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aslı Alay, kızıl saç, çilli olmak, mavi ve yeşil göz gibi özelliklerin endometriozis ile ilişkili olduğunu söyledi.
31.05.2016 Sağlık
Karnından çıkan şoke etti!
Karnından çıkan şoke etti! Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde yatan 73 yaşındaki Halime Soyutürk’ün karnından 5 kilogram tümör çıkartıldı.
15.09.2015 Yaşam
Rahminden çıkan doktorları şoke etti
Rahminden çıkan doktorları şoke etti Bursa’da bir hastanın rahminden ameliyatla alınan karpuz büyüklüğündeki 5 kiloluk kist, doktorları bile şaşırttı.
12.05.2015 Yaşam
Kadınları sekste yoran 5 hastalık
Kadınları sekste yoran 5 hastalık Cinsel yan etkisi olan pek çok sağlık sorunu var. Kalp sorunlarından tiroit problemlerine, cilt hastalıklarından bağışıklık sorunlarına, sinir sistemi problemlerinden karaciğer hastalıklarına kadar pek çok sağlık sorunu cinsel yaşamı olumsuz etkiliyor...
20.03.2015 Sağlık
Anne karnındaki bebeğe yumurtalık kisti ameliyatı!
Anne karnındaki bebeğe yumurtalık kisti ameliyatı! Konya’da 30 haftalık kız bebeğin anne karnındayken gerçekleştirilen cerrahi operasyonla yumurtalık kisti alındı...
17.11.2014 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Yumurtalık Kisti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yumurtalık kisti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.