Yüksek Tansiyon

Yüksek Tansiyon

Son dakika yüksek tansiyon haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yüksek tansiyon ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yüksek tansiyon haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yüksek Tansiyon

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yüksek tansiyon gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.446 yüksek tansiyon haberi bulunmuştur. Tüm yüksek tansiyon haberleri aşağıda listelenmiştir.
Balıkçının ölümü dikkat çekti! Sosyal medya iddiası gündemde
Balıkçının ölümü dikkat çekti! Sosyal medya iddiası gündemde İstanbul'un Avcılar İlçesinde teknesinden iddiaya göre denize atık boşaltırken görüntülenen ve sosyal medyada paylaşılan balıkçı Ömer Karakaya, hakkında yazılan yorumları okurken fenalaştı. Kalp krizi geçiren Karakaya kaldırıldığı hastanede öldü. Cenazeye katılan arkadaşları Ömer Karakaya'nın denize iddia edildiği gibi atık dökmediğini öne sürerken sosyal medyada linç edildiği belirtildi.
7.04.2024 Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik: Karşımızdaki aşırı iddialılar yanılacak, güçlü bir başarı ortaya koyacağız
AK Parti Sözcüsü Çelik: Karşımızdaki aşırı iddialılar yanılacak, güçlü bir başarı ortaya koyacağız AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ömer Çelik, "Geçen seçim gibi AK Parti ve Cumhur İttifakı'na aşırı iddialı olanların yanıldığını ve neticenin bizim lehimize tecelli ettiğini göreceğiz" dedi.
29.03.2024 Gündem
Kişisel çabalar yetersiz kalabiliyor! Uzman desteği şart, bir kaç hafta sürüyor
Kişisel çabalar yetersiz kalabiliyor! Uzman desteği şart, bir kaç hafta sürüyor Dünya genelinde milyonlarca kişi obeziteye bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor. Birçok hastalığın altında yatan nedenlerin başında olan obezite; kalp hastalığı, diyabet, yüksek tansiyon, belirli kanser türleri, uyku apnesi, eklem problemleri ve psikolojik sorunlara sebep olabiliyor. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın Dünya genelinde obeziteye bağlı hastalıkların artmasıyla birlikte, kilo kaybı yöntemlerine olan talebin yükseldiğini söyleyerek tercih edilen yöntemlere dair bilgi verdi.
17.03.2024 Yaşam
Potasyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Potasyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Potasyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Potasyum Barındıran Gıdalar Listesi... Potasyum, vücut için birçok olumlu katkıları olan önemli bir elementtir. Genellikle hücre içi sıvılarda kendini gösteren potasyumun, vücut dengesinin sağlanması ve iskelet kas sistemine olan desteği nedeniyle insan sağlığına faydası bulunmaktadır. En önemli potasyum kaynağı, besinler yoluyla alınmaktadır. Bu sebeple uzmanlar tarafından potasyum içeren besinlerin düzenli olarak tüketilmesi önerilmektedir.
25.01.2024 Sağlık
Kulak Çınlaması Nasıl Geçer? Kulak Çınlaması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kulak Çınlaması Nasıl Geçer? Kulak Çınlaması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kulak çınlaması dışarıda olmayan seslerin duyulması şeklinde tanımlanmaktadır. Kulak çınlamasının hafif ya da yüksek şiddetli bir şekilde gerçekleşmesi mümkündür.
4.01.2024 Sağlık
Zararlı Karbonhidrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Zararlı Karbonhidrat Barındıran Gıdalar Listesi...
Zararlı Karbonhidrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Zararlı Karbonhidrat Barındıran Gıdalar Listesi... Zararlı karbonhidratlar tüketildiğinde kan şekerinde ani yükselmelere ve düşüşlere neden olan, çabuk acıktıran ve aşırı yeme davranışlarına neden olan karbonhidratlardır. Zararlı karbonhidratlar genellikle beyaz ekmek, pizza, makarna, şekerli gıdalarda bulunur.
20.12.2023 Sağlık
İnmede erken dönemde hareket hayati önem taşıyor
İnmede erken dönemde hareket hayati önem taşıyor İnme dünyada en sık görülen nörolojik hastalıklar arasında yer alıyor. Son zamanlarda her yıl 17 milyon kişinin inme geçirdiği; 35 bin kişinin de inmeye bağlı nedenlerden hayatını kaybettiği biliniyor. Ancak inmenin erken dönemde müdahale edildiğinde tedavi edilen bir hastalık olduğunu belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Uzmanlı Doç. Dr. Mustafa Aziz Yıldırım,” İlaç ve fizik tedavi yöntemleriyle inmenin getirdiği felçle başa çıkılabiliyor” dedi.
2.11.2023 Sağlık
Dünyada en çok tüketen ülkeyiz! Dikkat bu gıdalardan uzak durun
Dünyada en çok tüketen ülkeyiz! Dikkat bu gıdalardan uzak durun Ölüm nedenleri arasında ilk sıralarda bulunan kalp ve damar hastalıkları, bazı risk faktörlerine göre hareket edince önlenebiliyor. Sağlıklı beslenme ve egzersizin koruyucu olduğu bilinirken; tuz tüketiminin azaltılmasına da önem vermek gerekiyor. Çünkü fazla tuz tüketimi yüksek tansiyon ve kalp yetersizliği ihtimalini artırıyor. Prof. Dr. Aydın Yıldırım, “Dünya Kalp Günü” nedeniyle kalp ve damar hastalıklarını önleme konusunda neler yapılabileceği hakkında bilgi verdi.
28.09.2023 Sağlık
Yüksek tansiyon için bire bir, anında düşürüyor! Adeta doğal antibiyotik
Yüksek tansiyon için bire bir, anında düşürüyor! Adeta doğal antibiyotik Antioksidan özelliğe sahiptir, kolesterolü dengeliyor. Doğal antibiyotik özelliği gösterdiğinden dolayı çeşitli hastalıkların oluşmasına engeller, besin değeri oldukça yüksektir. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, sindirim sisteminin hızlandırarak kabızlığa iyi geliyor. Yüksek tansiyon problemini büyük ölçüde ortadan kaldırıyor, anemiyi engelliyor. Hatay’ın Payas ilçesinde Amanos dağlarında yağışlar sonrası bolluk yaşanıyor. Poşet poşet toplayan bir kişi mantarla kaplı ağaçları cep telefonuyla görüntüledi.
9.09.2023 Sağlık
Eczacı kalfalarına operasyon! 5 milyonluk vurgun yaptılar
Eczacı kalfalarına operasyon! 5 milyonluk vurgun yaptılar İstanbul'da doktor tarafından reçete ile verilen ancak her ay ilaçlarını almayan hastaların adına ilaç alarak bunları sporcular başta olmak üzere yurtiçi ve yurt dışında satan eczacı kalfalarına operasyon düzenledi. Operasyonda 3 eczacı kalfası yakalanırken 5 milyon lira değerinde ilaç ele geçirildi.
28.08.2023 Yaşam
Bir avucu yüksek tansiyona deva oluyormuş! Tansiyon hastaları şifayı bunda buluyor: Doktorların listesinde
Bir avucu yüksek tansiyona deva oluyormuş! Tansiyon hastaları şifayı bunda buluyor: Doktorların listesinde Yüksek tansiyon değerlerine sahip hastaların çeşitli organlarında kalıcı hasar kaçınılmazdır. Birçok insan bu yüksek tansiyondan habersiz de yaşıyor. Bundan dolayı beslenmede nelerin tüketildiği büyük önemlidir. Yüksek tansiyonu dengeye sokan minerallerin başındaysa potasyum geliyor.
20.08.2023 Sağlık
Yüksek tansiyonu düşürüyor, kanı tamamen temizliyor! Sütün içinde bekletince faydaları katlanıyor
Yüksek tansiyonu düşürüyor, kanı tamamen temizliyor! Sütün içinde bekletince faydaları katlanıyor Bol miktarda kalsiyum içeriyor, iskelet sağlığını korumaya ve kemikleri güçlendirmeye yardımcı oluyor. Kalbi dolaylı yoldan koruyor, içerdiği potasyum sayesinde tansiyonun sağlıklı ve normal seviyede kalmasını sağlıyor. Yüksek tansiyon sonucu oluşacak olası kalp krizi riskini ortadan kaldırıyor, sindirim sistemi bozukluklarına iyi geliyor. 2 bardak süt içinde kaynatıp içenlerde kabızlık sorununu çözüyor. Antioksidan özelliği sayesinde cilt sağlığını koruyor, akne problemlerinin yanı sıra cildin yaşlanmasına da engel oluyor. Doğal antibiyotik olan bu besin, bağırsakları ve kanı temizliyor. Kaynatıp içildiğinde uykusuzluğa iyi geliyor, çocukların ve bebeklerin gelişimine yardımcı oluyor. İşte mucize besinin saymakla bitmeyen faydaları...
17.08.2023 Sağlık
Kan basıncını ve yüksek tansiyonu düşürüyor! Sırrı günde 1 porsiyon tüketilirse ortaya çıkıyor
Kan basıncını ve yüksek tansiyonu düşürüyor! Sırrı günde 1 porsiyon tüketilirse ortaya çıkıyor Kan basıncını düşürme özelliğine sahip olan meyve, yüksek tansiyon riskini önlüyor. Protein, lif ve karbonhidrat bakımından bir hayli zengin; C ve B vitaminlerini de içeriyor. Omega 3 ve omega 6 gibi çoklu doymamış yağ asitleri de barındırıyor, içeriğindeki bolca C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Vücudu hastalıklardan koruyor, yüksek kalsiyum miktarı ile kemik gelişimine destek oluyor. Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini düşürüyor, kilo vermeye yardımcı oluyor. Adana’nın İmamoğlu ilçesinde 2 yıl önce emekli olan ve şehir telaşından kaçarak ata topraklarını üretime kazandıran Mustafa Kızılgök, tropik meyvenin üretimi ile emeklilik hobisini kazanca dönüştürdü.
6.08.2023 Sağlık
Yemek yerken ortaya çıkıyor! Uzman isim uyardı: Kadınlar 2 kat daha fazla risk altında
Yemek yerken ortaya çıkıyor! Uzman isim uyardı: Kadınlar 2 kat daha fazla risk altında Trigeminal nevralji hastalarının yemek yerken, konuşurken, mimik yaparken bile şiddetli ağrı duyduklarını belirten Doç. Dr. Muhammet Arif Özbek, “Trigeminal nevralji her yaşta görülebilmesine rağmen en sık 50 yaş üzerinde rastlanır. Genetik kökenli olduğu düşünülüyor. Yüksek tansiyon, tümör, multiple skleroz risk faktörleri arasında kabul ediliyor. Trigeminal nevraljide ağrı; zonklayıcı, şimşek çakar tarzda, aralıklı olarak seyreder. Zamanla bu ağrı atakları sıklığı artar” dedi.
3.08.2023 Sağlık
Ege'de Yunanistan-Türkiye çatışma senaryosu! Fransız dergisi kazananı belirledi: İşte en önemli avantaj
Ege'de Yunanistan-Türkiye çatışma senaryosu! Fransız dergisi kazananı belirledi: İşte en önemli avantaj Doğu Akdeniz ve Ege'de Türkiye karşıtı cephe oluşturarak gerilimi yükselten Yunanistan Dedeağaç Limanı'nı ABD ordusundan sonra Fransız ordusunun da hizmetine sunmuştu. İki ülke arasında esen olumlu rüzgarlara rağmen Fransız basınında dikkat çeken bir analiz geldi. Türkiye ve Yunanistan'ın olası çatışma senaryolarını yazan Fransız dergi donanma ve hava kuvvetlerine dikkat çekti ve avantajlı ülkeyi belirledi...
31.07.2023 Dünya
Kan basıncını altüst ederek tansiyonu zıplatıyor, çok sinsi ilerliyor! İşte hayatı kabusa çeviren hastalıktan kurtulma yöntemi
Kan basıncını altüst ederek tansiyonu zıplatıyor, çok sinsi ilerliyor! İşte hayatı kabusa çeviren hastalıktan kurtulma yöntemi Kan basıncını altüst ederek tansiyonu zıplatıyor. Baş ağrısı, nefes darlığı, burun kanaması, kızarma, sersemlik, göğüs ağrısı, görme ile ilgili problemler ve idrarda kan gibi sorunlar en büyük belirtileri olarak biliniyor. Kalp krizi, atriyal fibrilasyon gibi bazı ritim bozuklukları, kronik böbrek hastalığı gibi hastalıklara kapı açıyor. En riskli kişiler açıklandı, bu hastalıktan kurtulmanın reçetesi yazıldı. İşte hayatı kabusa çeviren hastalık ve şifası...
27.07.2023 Sağlık
Yüksek tansiyon, kolesterol ve kansere iyi geliyor! Beyni gençleştiren kırmızı mucize
Yüksek tansiyon, kolesterol ve kansere iyi geliyor! Beyni gençleştiren kırmızı mucize Kalbi onarıyor, damarları temizliyor. İltihaplanmayla mücadele ederek tüm vücut döngüsünü düzenliyor, kalp sağlığına iyi geliyor. Yüksek tansiyonu düşürüyor, HDL kolesterol sayılarını artırıyor ve LDL kolesterol sayılarını düşürüyor. Kanser hücresi büyümesini engelleyerek, kanserle mücadele ediyor. Tok tutarak kilo vermeyi hızlandırıyor, cilt sağlığına iyi geliyor. Antioksidanlar ve polifenoller içeriyor, hafıza ve bilişi iyileştirerek beyni gençleştiriyor. İşte kırmızı mucizenin saymakla bitmeyen faydaları...
13.07.2023 Sağlık
Öldüren sıcaklar geliyor, kavrulmaya hazır olun! İstanbul dahil üç il için son dakika uyarısı geldi! Meteoroloji tarih verdi
Öldüren sıcaklar geliyor, kavrulmaya hazır olun! İstanbul dahil üç il için son dakika uyarısı geldi! Meteoroloji tarih verdi Meteoroloji’den yapılan son dakika açıklamasına göre aşırı sıcaklar tüm Türkiye’yi etkisi altına alacak! Tarih belli oldu, iller tek tek açıklandı. Uyarılar art arda geldi, yeni bir sıcak hava dalgası daha yolda. Ülkeyi hem aşırı sıcaklar hem de aşırı yağışlar bekliyor. Afet uyarısı yapıldı, bu saatlerde camdan bile bakmayın. Avrupa’da aşırı sıcaklar can almaya başladı. Batı kesimlerden başlayarak ülkenin sıcak hava dalgasının etkisine gireceği belirtilen değerlendirmede, “Hafta ortasından itibaren sıcaklıkların Marmara, Ege ve Akdeniz’de mevsim normallerinin 5-10 derece, diğer bölgelerimizde 2-6 derece üzerine çıkması bekleniyor” denildi. Sağlık Bakanı Koca, yaşlılar ve çocuklar, diyabet hastalığı, yüksek tansiyon, kalp hastalığı, astım gibi kronik rahatsızlıkları olanlarla ilgili uyarı paylaştı. Uzmanlar hangi saatlerde dışarı çıkılmaması gerektiğini açıkladı. Peki en fazla hangi iller sıcaklıklardan etkilenecek? Bugün ve bu hafta havalar nasıl olacak? Bu hafta yağış var mı? İşte Meteoroloji ve uzmanların son hava durumu raporu... Öte yandan AKOM İstanbul'da yaşayanları bugün ve yarın için uyardı. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6-8 derece üzerine yükseleceğine dikkat çekildi.
13.07.2023 Gündem
Yüksek tansiyona neden olan meslekler açıklandı! Böbrekleri bitiriyor ve kalp krizine yol açıyor
Yüksek tansiyona neden olan meslekler açıklandı! Böbrekleri bitiriyor ve kalp krizine yol açıyor Tansiyonu yükseltiyor, insan sağlığını tehdit ediyor. Yüksek tansiyonu yaşam tarzı hastalığı olarak tanımlayan Prof. Dr. Özlem Esen, “Hayatlarında, stres faktörü yüksek olan örneğin finans sektörü çalışanlarının yüksek tansiyon hastası olma riskleri yüksektir. Bu, aslında hayatınızda bazı şeyleri yanlış yaptığınızın sinyalidir” dedi. İşte yüksek tansiyona neden olan meslekler ve korunma yöntemleri...
11.07.2023 Sağlık
Tansiyonu zıplatıyor, kalp krizi ve inmeye neden oluyor! Gizlisinden uzak durun
Tansiyonu zıplatıyor, kalp krizi ve inmeye neden oluyor! Gizlisinden uzak durun Tansiyonu zıplatıyor, kan basıncını derinden etkiliyor. Kalp kası, kalp yetmezliği ve kalp krizi, inme, bunama, böbrek yetmezliği, görme yeteneğinizde hasar gibi hastalıklara neden oluyor. İnsanlar, yüksek tansiyonun tehlikeli olduğunu biliyor ama nasıl bir tehlikeye yol açtığı konusunda yeterince bilgi sahibi değil. İşte hipertansiyondan kurtulmanın yolları...
10.07.2023 Sağlık
D Vitamini Damlası Nasıl Kullanılır? D Vitamini Damlası Kullanırken Yapılması Gerekenler...
D Vitamini Damlası Nasıl Kullanılır? D Vitamini Damlası Kullanırken Yapılması Gerekenler... Sağlıklı bir vücuda sahip olmak için bazı vitaminlere ihtiyaç duyulmaktadır. D vitamini de en çok kullanılan vitaminler arasında yer alır. D vitaminini kullanırken bazı detaylara dikkat edilmelidir.
8.07.2023 Sağlık
Çörek Otu Yağı Nedir? Çörek Otu Yağı Faydaları Nelerdir?
Çörek Otu Yağı Nedir? Çörek Otu Yağı Faydaları Nelerdir? Türkiye'de en çok bilinen ve aynı zamanda kullanılan ot türleri içerisinde çörek otu gelmektedir. Özellikle bu ot üzerinden elde edilen çörek otu yağı yaygın şekilde kullanılır. Daha çok çörek otu tohumlarından elde edilmiş bir bitkisel yağ olarak ifade edildiğini söylemek mümkün. Yüksek antioksidan etkisi ve sağlamış olduğu önemli faydaları ile bilinen bir ot türüdür. Özellikle titiz bir şekilde hazırlanmış ve elde edilmiş olan çörek otu yağı, sağlamış olduğu faydaları üzerinden önemli yer taşımaktadır.
8.07.2023 Sağlık
Kolesterolü dengeliyor, tansiyonu düşürüyor! Tam bir doğal antibiyotik
Kolesterolü dengeliyor, tansiyonu düşürüyor! Tam bir doğal antibiyotik Antioksidan özelliğe sahiptir, kolesterolü dengeliyor. Doğal antibiyotik özelliği gösterdiğinden dolayı çeşitli hastalıkların oluşmasına engeller, besin değeri oldukça yüksektir. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, sindirim sisteminin hızlandırarak kabızlığa iyi geliyor. Yüksek tansiyon problemini büyük ölçüde ortadan kaldırıyor, anemiyi engelliyor. Hatay’ın Payas ilçesinde Amanos dağlarında yağışlar sonrası bolluk yaşanıyor. Poşet poşet toplayan bir kişi mantarla kaplı ağaçları cep telefonuyla görüntüledi.
6.07.2023 Sağlık
Bayram kilolarıyla 3 günde vedalaşın! Küçük değişiklikler ile büyük fark yaratmak mümkün
Bayram kilolarıyla 3 günde vedalaşın! Küçük değişiklikler ile büyük fark yaratmak mümkün Bayram nedeniyle diyetler değişti, tatlı ve et tüketimi arttı. Bu durumun da kilo artışı olarak geri dönmesi muhtemel. Peki bayram sonrası kilo almak, alınmış kilolardan kurtulmak için neler yapılabilir? İşte ilk etapta uygulanması gerekenler…
30.06.2023 Sağlık
Uzmanından "maden suyu" uyarısı
Uzmanından "maden suyu" uyarısı Tokat Devlet Hastanesi Diyetisyeni Esra Koçak, yemeğin hemen ardından tüketilen maden suyunun faydaları kadar zararları da bulunduğunu belirtti.
30.05.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Yüksek Tansiyon ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yüksek tansiyon haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.