Yörünge

Yörünge

Son dakika yörünge haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yörünge ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yörünge haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yörünge

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yörünge gelişmeleri de dahil olmak üzere 273 yörünge haberi bulunmuştur. Tüm yörünge haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzaya giden üçüncü Türk olacak! Dünya çapında satış kotasını aştı ödül kazandı
Uzaya giden üçüncü Türk olacak! Dünya çapında satış kotasını aştı ödül kazandı Beylikdüzü'nde uluslararası bir emlak firmasında gayrimenkul danışmanı olan Ahmet Temel, dünya çapındaki satış kotasını aşarak "uzaya gitme" ödülü kazandı. Virgin Galactik firmasıyla uzaya gitmeye hazırlanan Ahmet Temel, uzaktan eğitimlerini tamamladı. Önümüzdeki günlerde Amerika'ya giderek yüz yüze eğitimlere katılacak Temel, yıl sonunda Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever'in ardından uzaya gidecek üçüncü Türk olacak.
21.04.2024 Gündem
AK Parti İBB adayı Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti
AK Parti İBB adayı Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum BAYKAR'ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası BAYKAR çalışanlarıyla bir söyleşi gerçekleştiren Kurum, BAYKAR'ın 'Milli Savunma Hamlesi'ni gerçekleştiren mühendislerine, “Geleceğimizi sizlerle birlikte inşa edeceğiz.” dedi.
29.03.2024 Gündem
Yerli ve milli hızlı tren geliyor! Saatte 225 km hıza ulaşacak
Yerli ve milli hızlı tren geliyor! Saatte 225 km hıza ulaşacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TÜRESAŞ Sivas Bölge Müdürlüğü “Boji Üretim Fabrikası” açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Saatte 225 km hıza sahip Milli Elektrikli Hızlı Tren Seti Projesinde de tasarım çalışmalarında son aşamaya geldik” dedi.
13.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 18 istasyona sahip raylı sistemi İstanbul'a kazandıracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 18 istasyona sahip raylı sistemi İstanbul'a kazandıracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sona erdi. Toplantının ardından Erdoğan açıklamalarda bulundu.
12.02.2024 Gündem
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı Türkiye'ye döndü! 'Her türlü göreve hazırım'
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı Türkiye'ye döndü! 'Her türlü göreve hazırım' Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) Türkiye'ye döndü. Gezeravcı, "Yaptığımızın bir uzay seyahati olmadığını çok rahatlıkla ifade edebilirim. Bunu bu işin otoriteleri tarafından ifade edilen değerlendirmelere istinaden söylüyorum" dedi.
12.02.2024 Gündem
Tuva Cihangir Atasever ne zaman uzaya çıkacak? Alper Gezeravcı’nın ardından Tuva Cihangir Atasever uzaya gidecek mi?
Tuva Cihangir Atasever ne zaman uzaya çıkacak? Alper Gezeravcı’nın ardından Tuva Cihangir Atasever uzaya gidecek mi? Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın dünyaya dönmesinin ardından ikinci Türk astronotun ne zaman uzaya gideceği araştırılmaya başlandı. Konuya ilişkin merak edilen yanıt ise Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç'tan geldi. Peki, Tuva Cihangir Atasever ne zaman uzaya çıkacak? Alper Gezeravcı’nın ardından Tuva Cihangir Atasever uzaya gidecek mi?
10.02.2024 Gündem
63 yıllık borçtan belediyeye icra geldi
63 yıllık borçtan belediyeye icra geldi Adana’nın Yumurtalık ilçe belediyesine 63 yıllık borçtan dolayı icra geldi. Belediyeye ait bazı arazilerin yarın satışa çıkacağı öğrenildi.
30.01.2024 Adana
Adana'da Türkiye'nin 6. 'Alçak Yörünge Uydu Yer Gözlem İstasyonu' kuruldu
Adana'da Türkiye'nin 6. 'Alçak Yörünge Uydu Yer Gözlem İstasyonu' kuruldu Adana’da Alçak Yörünge Uydu Yer Gözlem İstasyonu kuruldu. İstasyon çalışanları Alper Gezeravcı’nın da içerisinde olduğu Uluslararası Uzay İstasyonu’nu ve bütün uyduları 24 saat izleyip bilimsel çalışmalar gerçekleştiriyor. Bilim adamları Alper Gezeravcı'ya uluşmaya çalışıyor.
30.01.2024 Adana
Bakan Kacır: Meclise Uzay Kanunu götürmek istiyoruz
Bakan Kacır: Meclise Uzay Kanunu götürmek istiyoruz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Meclise uzay kanunu götürmek istiyoruz” dedi.
24.01.2024 Ekonomi
8. Sınıf Mevsimler Ve İklim: Mevsimler Ve İklim Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
8. Sınıf Mevsimler Ve İklim: Mevsimler Ve İklim Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Dünya üzerinde iklimi etkileyen çeşitli faktörler vardır. Dünyadaki farklı alanlar, enlem ve çevredeki arazi gibi faktörlere bağlı olarak farklı iklimlere sahiptir. Yıllık ortalama yağış haritaları iklimdeki bu değişiklikleri göstermektedir.
24.12.2023 Eğitim
Asteroit Nedir, Özellikleri Nelerdir? Asteroitlerin Kimyasal Yapıları...
Asteroit Nedir, Özellikleri Nelerdir? Asteroitlerin Kimyasal Yapıları... Hem Güneş sisteminde hem de birçok farklı sistemde asteroidler bulunmaktadır. Bunların sayısının rakamla ele almak dahi mümkün olmaz. Ancak asteroidler meteorlar ile beraber ayrıca gezegenlerden farklı bir yapıya sahiptir. Küçük Güneş sistemi cisimleri olarak da ifade edilen bu sistemler, aynı zamanda bir gezegeni alt üst edecek güce ve boyutlara sahiplerdir.
14.12.2023 Eğitim
Yörünge Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Yörüngeler Nasıl Oluşur?
Yörünge Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Yörüngeler Nasıl Oluşur? Ders konularında ve astronomi alanlarında en sık geçen kelimelerden biri yörüngedir. Yörünge bir gök cisminin bir çizgi üzerinde ilerlemesine denir. Aynı zamanda mahrek ya da çizilen yol anlamlarına da gelmektedir. Hareketli yol izlenmesi durumlarına yörünge adı verilmektedir.
4.12.2023 Eğitim
Bakan Kacır KAAN'ın ilk uçuşu için tarih verdi
Bakan Kacır KAAN'ın ilk uçuşu için tarih verdi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN TÜRK'te Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı. Cumhuriyetin hepimizin hayatında önemli bir etken olduğunu vurgulayan Bakan Kacır milli teknoloji hamlelerinin önemine dikkat çekerken, 'KAAN 2028-2029’da Türk Silahlı Kuvvetlerine 20 adet teslim edilecek. KAAN’ın ayaklarının yerden kesilmesi için gün sayıyoruz. Türkiye Yüzyılı’nın ilk aylarında ümit ediyoruz ki gökyüzünde KAAN’ı göreceğiz.' dedi.
29.10.2023 Gündem
Ulaştırma Bakanlığı yerli Space X'leri arıyor
Ulaştırma Bakanlığı yerli Space X'leri arıyor Başkent Ankara yarın önemli bir çalıştaya ev sahipliği yapacak. Türkiye Uzay Ajansı, Türksat, Aselsan, TÜBİTAK, Roketsan, TUSAŞ başta olmak üzere sektörün en önemli kuruluşlarının bir araya geleceği çalıştayda, uydu ve uzay sektörü ele alınacak.
17.10.2023 Gündem
Dünya'ya bir uzay paketi bırakılacak! Peki içinde ne var
Dünya'ya bir uzay paketi bırakılacak! Peki içinde ne var 10 Eylül Pazar günü NASA'nın OSIRIS-REx uzay aracı iticilerini kısa bir süreliğine ateşledi ve rotasını Dünya'ya çevirdi. Ve Bennu asteroidinden taş ve toz örnekleri taşıyan kapsülünü 24 Eylül Pazar günü 63,000 mil (yaklaşık 102,000 kilometre) yukarıdan Dünya’ya bırakması bekleniyor.
15.09.2023 Bilim ve Teknoloji
Böylesi ilk kez görülüyor! ' Tek boynuzlu atlar gibiydi'
Böylesi ilk kez görülüyor! ' Tek boynuzlu atlar gibiydi' Gök bilimciler bir yıldızın etrafında aynı yörüngeyi paylaşan iki gezegen bulmuş olabilir ve bu daha önce uzayda (en azından bizim tarafımızdan) hiç görülmemiş bir şey. Gök bilimciler bir yıldızın etrafında aynı yörüngeyi paylaşan iki gezegen bulmuş olabilir ve bu daha önce uzayda (en azından bizim tarafımızdan) hiç görülmemiş bir şey.
16.08.2023 Bilim ve Teknoloji
12 Ağustos meteor yağmuru || Meteor yağmuru nerelerden görülecek 2023, Perseid meteor yağmuru İstanbul nereden izlenir? Meteor yağmuru ne zaman 2023, saat kaçta?
12 Ağustos meteor yağmuru || Meteor yağmuru nerelerden görülecek 2023, Perseid meteor yağmuru İstanbul nereden izlenir? Meteor yağmuru ne zaman 2023, saat kaçta? 12-13 Ağustos meteor yağmuru saat kaçta, Perseid Meteor yağmuru İstanbul’da nereden izlenir? Yılda 8 kez gerçekleşen meteor yağmurları arasında NASA tarafından “yılın en iyi meteor yağmuru” olarak kabul edilen Perseid meteor yağmuru Swift-Tuttle adlı bir kuyruklu yıldızın izlediği yörünge nedeniyle ortaya çıkıyor, dünya atmosferine giriş hızı saniyede 59 kilometreyi bulacak meteor yağmuru 2023 saat kaçta olacak, Perseid meteor yağmuru nereden izlenir, meteor yağmuru ne zaman 2023 nerede olacak? Meteor yağmuru ne zaman gerçekleşecek? Perseid Meteor yağmuru ilie ilgili detaylar…
12.08.2023 Gündem
ROKETSAN, uzun menzilli füze TAYFUN'un yeni görüntülerini paylaştı
ROKETSAN, uzun menzilli füze TAYFUN'un yeni görüntülerini paylaştı ROKETSAN, Türkiye'nin şu ana kadarki en uzun menzilli füzesi TAYFUN'un test atışına ilişkin yeni bir video yayımladı.
13.06.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'te açıkladı! İşte Türkiye'nin uzay yolcuları
Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'te açıkladı! İşte Türkiye'nin uzay yolcuları TEKNOFEST'e katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin ilk uzay yolcularının Alper Gezer Avcı ve Tuva Cihangir Atasever olduğunu açıkladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı ile ilgili açıklamalarına tepki gösteren Erdoğan, "Ülkemize milletimize ve ordumuza hizmet eden yerli milli şirketler varken Amerikan firmalarının reklam ajanslığına soyunmanın adı mandacılıktır. Bay bay kemal senin o görüştüğün kişiler benimle görüştü. Türkiye’de böyle bir yatırım yapma arzularının olduğunu söylediler. ‘Buyurun gelin’ dedim. O gün bugün biz bir daha görmedi" dedi.
29.04.2023 Gündem
TÜBİTAK Başkanı Mandal: Türksat 6A, 2 milyarlık nüfusu kapsayacak
TÜBİTAK Başkanı Mandal: Türksat 6A, 2 milyarlık nüfusu kapsayacak Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Hasan Mandal, Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın, yıl sonunda ya da 2024'ün başında uzaya fırlatılacağını söyledi. Mandal, "Türksat 6A ile birlikte haberleşmede coğrafya ve nüfus anlamında kapsama alanı genişleyecek. 2 milyarlık nüfusu kapsayacak" dedi.
26.04.2023 Bilim ve Teknoloji
İMECE'nin uzay yolculuğu başladı! Erdoğan: Ülkemize stratejik kabiliyet kazandıracak
İMECE'nin uzay yolculuğu başladı! Erdoğan: Ülkemize stratejik kabiliyet kazandıracak Türkiye'nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE'nin uzay yolculuğu başladı. İMECE saat 9.47'de uzaya fırlatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İMECE'nin uzaya fırlatılma törenine videomesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemize stratejik kabiliyet kazandıracak" dedi.
15.04.2023 Ekonomi
İMECE'de gerim sayım! Uzay yolculuğu başlıyor!
İMECE'de gerim sayım! Uzay yolculuğu başlıyor! Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen yüksek çözünürlüğe sahip Türkiye’nin ilk gözlem uydusu İMECE, hava muhalefeti nedeniyle 3 kez fırlatılması ertelenmişti. İMECE'nin dakikalar sonra uzaya fırlatılatılması bekleniyor.
15.04.2023 Ekonomi
Yerli uydu İMECE'nin fırlatılışı ertelendi
Yerli uydu İMECE'nin fırlatılışı ertelendi Türkiye’nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE'nin fırlatılması yüksek rüzgar nedeniyle ertelendi.
14.04.2023 Bilim ve Teknoloji
İMECE heyecanı! Geri sayım başladı, uzaya fırlatılıyor
İMECE heyecanı! Geri sayım başladı, uzaya fırlatılıyor Geçtiğimiz günlerde uzaya fırlatılması hava şartları sebebiyle iptal olan İMECE Uydusu bugün uzaya fırlatılacak.
14.04.2023 Ekonomi
Türkiye'nin 'Kemankeş' füzesi geliyor! Uzay yolculuğunda büyük devrim
Türkiye'nin 'Kemankeş' füzesi geliyor! Uzay yolculuğunda büyük devrim Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi TCG Anadolu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi. Bayraktar TB3 ve Kızıl Elma’nın da yer aldığı gemide açıklamalarda bulunan BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar DİHA’nın da uçuşlarının devam ettiğini, ürün olma aşamasında olduğunu belirterek, “Türkiye’nin artık çok geniş bir mühimmat ailesi var. Hafif seyir füzesi Kemankeş dediğimiz sistemi TEKNOFEST’te tanıtacağız. İnşallah ülkemizin uzay yolculuğuna destek olmak için de yola çıktık" dedi.
10.04.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yörünge ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yörünge haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.