Türksat

Türksat

Son dakika TÜRKSAT haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan TÜRKSAT ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını TÜRKSAT haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türksat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türksat gelişmeleri de dahil olmak üzere 789 türksat haberi bulunmuştur. Tüm türksat haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Uraloğlu: Akıllı yollar geliyor, kaza riski en aza indirilecek
Bakan Uraloğlu: Akıllı yollar geliyor, kaza riski en aza indirilecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, doğu-batı, kuzey-güney demeden Türkiye’yi baştan başa yüksek standartlı yol ağıyla kuşattıklarını belirterek, bölünmüş yol ve otoyol yapımına büyük önem verdiklerini söyledi.
9.04.2024 Gündem
Türkiye 600 milyar dolarlık uzay ekonomisinden pay almaya hazırlanıyor
Türkiye 600 milyar dolarlık uzay ekonomisinden pay almaya hazırlanıyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Hibrit roket motoru teknolojisinde Türkiye, bugün dünyada ilk 4 ülkeden biri. Eğer bu teknolojiyi ay programımız kapsamında uzayda gerçekleştirmeyi başarırsak, bunu başaran ilk ülke olacağız. İnşallah bu teknolojiyi ticarileştirecek ve uyduların yörüngeler arası transferlerini yapan uzay araçlarını Türkiye'de geliştireceğiz" dedi.
26.03.2024 Ekonomi
Yerli ve milli hızlı tren geliyor! Saatte 225 km hıza ulaşacak
Yerli ve milli hızlı tren geliyor! Saatte 225 km hıza ulaşacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TÜRESAŞ Sivas Bölge Müdürlüğü “Boji Üretim Fabrikası” açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Saatte 225 km hıza sahip Milli Elektrikli Hızlı Tren Seti Projesinde de tasarım çalışmalarında son aşamaya geldik” dedi.
13.03.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu, CNN Türk'te açıkladı! İstanbul-Ankara arasına süper hızlı tren
Bakan Uraloğlu, CNN Türk'te açıkladı! İstanbul-Ankara arasına süper hızlı tren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu CNN Türk'te Türkiye'nin dev projeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu Ankara-İstanbul arasına yapılacak süper hızlı tren projesinin de detaylarını anlattı.
6.03.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu: İHA'larımız Türksat uyduları üzerinden kontrol edilecek
Bakan Uraloğlu: İHA'larımız Türksat uyduları üzerinden kontrol edilecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin milli insansız hava araçları (İHA) başta olmak üzere, tüm İHA’ların Türksat uyduları üzerinden kontrol edilebileceğini belirtti.
12.02.2024 Ekonomi
Bakan Kacır: Alper Gezeravcı büyük cesaretle görevi tamamladı
Bakan Kacır: Alper Gezeravcı büyük cesaretle görevi tamamladı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin, Alper Gezeravcı'nın gerçekleştirdiği insanlı ilk uzay bilim misyonuyla tarih sayfasında yeni bir perde açtığını kaydetti.
9.02.2024 Gündem
Model Uydu Yarışmasında son başvuru tarihi 20 Şubat!
Model Uydu Yarışmasında son başvuru tarihi 20 Şubat! TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen teknoloji yarışmalarına başvurular devam ediyor. Son başvuru tarihi 20 Şubat olan ve TÜRKSAT yürütücülüğünde düzenlenen Model Uydu Yarışması öğrencilere, uydu ve uzay projesinin tasarımından göreve başlamasına kadar geçen bir süreci deneyimleme fırsatı sunuyor.
26.01.2024 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzaya çıkan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı ile Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki (ISS) 3'üncü gününde gerçekleştirdiği canlı bağlantıda, "Bu görev ile birlikte çocuklarımızın ve gençlerimizin uzaya olan merakları daha da artacak. Sen ilk astronotumuz oldun. Ama tabii ki son olmayacaksın. Artık Türkiye de insanlı uzay görevi gerçekleştiren sayılı ülkeler arasında yerini aldı. İnşallah bu yolculuğumuz güçlenerek devam edecektir" dedi.
22.01.2024 Gündem
Tarihi adım! Bakan Kacır: Yerli uzay aracı yapıp uzay limanı kuracağız
Tarihi adım! Bakan Kacır: Yerli uzay aracı yapıp uzay limanı kuracağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır "Gelecekte yerli uzay aracımızla insansız ay misyonunu da gerçekleştireceğiz. Milli roket sistemlerimizle uzaya erişim kabiliyetimizi artıracak, kendimize ait bir uzay limanı kuracağız. Konumlama ve zamanlama sistemi oluşturan uydu takımlarını yerli üreteceğiz. Kalkınma yarışında asla yeniden geri düşmeyecek, Milli Teknoloji Hamlesi’ni gerçekleştirmekten vazgeçmeyeceğiz" dedi.
18.01.2024 Gündem
Dijital Türkiye'nin kapısı e-Devlet 15 yaşında! Tasarruf sağlandı
Dijital Türkiye'nin kapısı e-Devlet 15 yaşında! Tasarruf sağlandı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 18 Aralık 2008'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen e- Devlet Kapısı'nın 22 hizmetle başlayan yolculuğuna 15’inci yılda 7 bin 651 hizmetle devam ettiğini belirterek, “Yola çıktığımızda söylediğimiz gibi e-Devlet ile ülkemizde bürokrasi 'tuş' oldu. Artık vatandaşımız devletle olan işleri için saatlerini hatta günlerini harcamak yerine her yıl milyonlarca işlemi e-Devlet Kapısı üzerinden saniyeler içinde yapabiliyor. Türkiye.gov.tr, bugün 1.022 kuruma ait 7 bin 651 işleme ve 64 milyon 122 bin 503 kullanıcı sayısına ulaşmıştır. E-Devlet’e her ay yaklaşık 120 milyon giriş yapılmaktadır. E-Devlet kapısı sayesinde 15 yılda sadece basılı belge kullanımından kaynaklanan 587 milyon doların üzeninde tasarruf sağlandı” ifadelerine yer verdi.
18.12.2023 Ekonomi
Bakan Kacır duyurdu! Yeni nesil füze Kuzgun envantere giriyor
Bakan Kacır duyurdu! Yeni nesil füze Kuzgun envantere giriyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yeni nesil füze sistemi Kuzgun'a ilişkin önemli bir açıklama yaptı.
7.11.2023 Gündem
Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A’nın güneş paneli açılım testleri ilk kez görüntülendi
Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A’nın güneş paneli açılım testleri ilk kez görüntülendi Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A’nın güneş paneli açılım testleri, TUSAŞ’ta bulunan Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezi'nde görüntülendi.
2.11.2023 Bilim ve Teknoloji
Bakan Kacır KAAN'ın ilk uçuşu için tarih verdi
Bakan Kacır KAAN'ın ilk uçuşu için tarih verdi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN TÜRK'te Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı. Cumhuriyetin hepimizin hayatında önemli bir etken olduğunu vurgulayan Bakan Kacır milli teknoloji hamlelerinin önemine dikkat çekerken, 'KAAN 2028-2029’da Türk Silahlı Kuvvetlerine 20 adet teslim edilecek. KAAN’ın ayaklarının yerden kesilmesi için gün sayıyoruz. Türkiye Yüzyılı’nın ilk aylarında ümit ediyoruz ki gökyüzünde KAAN’ı göreceğiz.' dedi.
29.10.2023 Gündem
Ulaştırma Bakanlığı yerli Space X'leri arıyor
Ulaştırma Bakanlığı yerli Space X'leri arıyor Başkent Ankara yarın önemli bir çalıştaya ev sahipliği yapacak. Türkiye Uzay Ajansı, Türksat, Aselsan, TÜBİTAK, Roketsan, TUSAŞ başta olmak üzere sektörün en önemli kuruluşlarının bir araya geleceği çalıştayda, uydu ve uzay sektörü ele alınacak.
17.10.2023 Gündem
Turkcell'in yeni genel müdürü belli oldu
Turkcell'in yeni genel müdürü belli oldu Turkcell’de genel müdürlük görevine Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi eski Başkanı Dr. Ali Taha Koç getirildi.
13.10.2023 Ekonomi
Ali Taha Koç kimdir? Turkcell yeni CEO’su Dr. Ali Taha nereli, kaç yaşında?
Ali Taha Koç kimdir? Turkcell yeni CEO’su Dr. Ali Taha nereli, kaç yaşında? Turkcell'de genel müdürlük görevine Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi eski Başkanı Dr. Ali Taha Koç getirildiği açıklandı. Peki, Ali Taha Koç kimdir? Turkcell yeni CEO’su Dr. Ali Taha nereli, kaç yaşında?
13.10.2023 Gündem
Bakan Uraloğlu: Türksat 6A'yı haziranda fırlatmayı planlıyoruz
Bakan Uraloğlu: Türksat 6A'yı haziranda fırlatmayı planlıyoruz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Türksat 6A uydumuzun mart ayı içerisinde yerde teslimini planlıyoruz. Sonrasında da SpaceX firması ile yapılan anlaşma gereği fırlatma alanına gönderilerek, muhtemelen haziran ayı içerisinde fırlatma işlemlerini yapmayı planlıyoruz" dedi.
16.09.2023 Ekonomi
Bugün maç var mı (19 Ağustos 2023)? Bugün kimin maçı var, hangi maçlar var?
Bugün maç var mı (19 Ağustos 2023)? Bugün kimin maçı var, hangi maçlar var? Sporseverler 19 Ağustos tarihinde hangi maçların olduğunu araştırılıyor. Peki, bugün maç var mı, bugün kimin maçı var 19 Ağustos?
19.08.2023 Şampiy10
Kayserispor Galatasaray maçı hangi kanalda, saat kaçta? Galatasaray Kayserispor maçı canlı ive şifresiz izlenebilecek mi, Kayserispor - Galatasaray maçı ne zaman?
Kayserispor Galatasaray maçı hangi kanalda, saat kaçta? Galatasaray Kayserispor maçı canlı ive şifresiz izlenebilecek mi, Kayserispor - Galatasaray maçı ne zaman? Kayserispor - Galatasaray maçı bugün oynanacak. Taraftarlar maça yönelik detayları sorguluyor. Peki, Kayserispor - Galatasaray maçı hangi kanalda, saat kaçta? Kayserispor - Galatasaray maçı ne zaman?
12.08.2023 Futbol
Bakan Kacır: 24 bin 202 projeye 57 miyar lira destek sağladık
Bakan Kacır: 24 bin 202 projeye 57 miyar lira destek sağladık Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 2002'de 386 olan TÜBİTAK sanayi destek proje sayısını 2022'de 3 bin 669'a, 712 milyon lira olan destek tutarını 1 milyar 700 milyon liraya çıkardıklarını, toplamda 24 bin 202 projeye 57 miyar liranın üzerinde destek sağladıklarını söyledi.
24.07.2023 Ekonomi
Bakan Tunç: Darbe girişimiyle alakalı 122 bin 632 kişi hakkında mahkumiyet kararı verildi
Bakan Tunç: Darbe girişimiyle alakalı 122 bin 632 kişi hakkında mahkumiyet kararı verildi Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye’yi başta FETÖ, PKK, DHKP-C terörün her türlüsünden arındırmak için mücadeleye devam edeceklerini belirterek, "Şu ana kadar 122 bin 632 kişi hakkında mahkumiyet kararı verildi. 67 bin 893 soruşturma devam ediyor. 26 bin 167 ilk derece mahkemesinde devam eden, ceza soruşturmaları var" dedi.
15.07.2023 Gündem
15 Temmuz şehitleri kaç kişi, 15 Temmuz şehitlerinin isimleri nedir? 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde kaç kişi öldü? 15 Temmuz'da ölen şehitlerin isimleri, yaşları ve memleketleri
15 Temmuz şehitleri kaç kişi, 15 Temmuz şehitlerinin isimleri nedir? 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde kaç kişi öldü? 15 Temmuz'da ölen şehitlerin isimleri, yaşları ve memleketleri 15 Temmuz şehitleri isimleri, fotoğrafları ve memleketleri hain darbecilere karşı halkın kahramanca memleketi müdafaa ettiği bugün en çok araştırılan konulardan biri oldu. 15 Temmuz 2016 tarihinde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) içindeki bir grup asker tanklar, helikopterler ve askeri birlikler bazı stratejik noktaları ele geçirmeye çalıştı. Halk büyük bir direniş göstermiş, sokaklara çıkarak tanklara ve askerlere karşı koyup darbe girişiminin başarısız olmasını sağlamıştır. Bu müdafaa sırasında 251 vatandaşımız hayatını kaybetti, binlerce kişi ise yaralandı. Her yıl 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak bugünde şehitlerimizi anmak isteyenler kaç şehit verildiğini, isimlerini ve memleketlerini araştırıyor. Peki, 15 Temmuz şehitleri kaç kişi, 15 Temmuz şehitlerinin isimleri nedir? 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde kaç kişi öldü? 15 Temmuz'da ölen şehitlerin isimleri, yaşları, meslekleri ve memleketleri…
15.07.2023 Gündem
15 Temmuz Treni' yola çıktı! Bakan Uraloğlu uğurladı
15 Temmuz Treni' yola çıktı! Bakan Uraloğlu uğurladı 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde ‘Türkiye Yüzyılı Kahramanları’ temasıyla hazırlanan 'Demokrasi ve Milli Birlik Treni', Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katıldığı törenle uğurlandı.
14.07.2023 Gündem
Altyapıda milli baz İstasyonu ULAK dönemi! Bakan Uraloğlu son verileri açıkladı
Altyapıda milli baz İstasyonu ULAK dönemi! Bakan Uraloğlu son verileri açıkladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kırsal bölgelerde haberleşme altyapısını yaygınlaştırmak için çalışmaların yoğunlaştırıldığını belirterek, “Evrensel hizmet projeleri ile kırsal bölgelerde yer alan 2 bin 575 yerleşim yerine 4,5G mobil haberleşme hizmeti sağladık. Buralarda kullandığımız mobil baz istasyonlarının yüzde 40'ı yerli ve milli baz istasyonumuz ULAK” dedi. Bakan Uraloğlu ayrıca, Antalya ve Trabzon Havalimanlarının da Kurban Bayramı’nda tüm zamanların rekorlarını kırdığını açıkladı.
2.07.2023 Gündem
Bakan Uraloğlu: 2 bin 575 kırsal yerleşim yerine 4,5G mobil haberleşme istasyonu kurduk
Bakan Uraloğlu: 2 bin 575 kırsal yerleşim yerine 4,5G mobil haberleşme istasyonu kurduk Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kırsal bölgelerde haberleşme altyapısını yaygınlaştırmak için 2 bin 575 yerleşim yerine 4,5G mobil haberleşme istasyonu kurulduğunu duyurdu.
2.07.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Türksat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türksat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.