Türksat 6A

Türksat 6A

Son dakika Türksat 6A haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türksat 6A ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türksat 6A haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türksat 6A

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türksat 6a gelişmeleri de dahil olmak üzere 278 türksat 6a haberi bulunmuştur. Tüm türksat 6a haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye 600 milyar dolarlık uzay ekonomisinden pay almaya hazırlanıyor
Türkiye 600 milyar dolarlık uzay ekonomisinden pay almaya hazırlanıyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Hibrit roket motoru teknolojisinde Türkiye, bugün dünyada ilk 4 ülkeden biri. Eğer bu teknolojiyi ay programımız kapsamında uzayda gerçekleştirmeyi başarırsak, bunu başaran ilk ülke olacağız. İnşallah bu teknolojiyi ticarileştirecek ve uyduların yörüngeler arası transferlerini yapan uzay araçlarını Türkiye'de geliştireceğiz" dedi.
26.03.2024 Ekonomi
Yerli ve milli hızlı tren geliyor! Saatte 225 km hıza ulaşacak
Yerli ve milli hızlı tren geliyor! Saatte 225 km hıza ulaşacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TÜRESAŞ Sivas Bölge Müdürlüğü “Boji Üretim Fabrikası” açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Saatte 225 km hıza sahip Milli Elektrikli Hızlı Tren Seti Projesinde de tasarım çalışmalarında son aşamaya geldik” dedi.
13.03.2024 Ekonomi
Bakan Kacır: Alper Gezeravcı büyük cesaretle görevi tamamladı
Bakan Kacır: Alper Gezeravcı büyük cesaretle görevi tamamladı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin, Alper Gezeravcı'nın gerçekleştirdiği insanlı ilk uzay bilim misyonuyla tarih sayfasında yeni bir perde açtığını kaydetti.
9.02.2024 Gündem
Bakan Kacır duyurdu! Yeni nesil füze Kuzgun envantere giriyor
Bakan Kacır duyurdu! Yeni nesil füze Kuzgun envantere giriyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yeni nesil füze sistemi Kuzgun'a ilişkin önemli bir açıklama yaptı.
7.11.2023 Gündem
Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A’nın güneş paneli açılım testleri ilk kez görüntülendi
Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A’nın güneş paneli açılım testleri ilk kez görüntülendi Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A’nın güneş paneli açılım testleri, TUSAŞ’ta bulunan Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezi'nde görüntülendi.
2.11.2023 Bilim ve Teknoloji
Ulaştırma Bakanlığı yerli Space X'leri arıyor
Ulaştırma Bakanlığı yerli Space X'leri arıyor Başkent Ankara yarın önemli bir çalıştaya ev sahipliği yapacak. Türkiye Uzay Ajansı, Türksat, Aselsan, TÜBİTAK, Roketsan, TUSAŞ başta olmak üzere sektörün en önemli kuruluşlarının bir araya geleceği çalıştayda, uydu ve uzay sektörü ele alınacak.
17.10.2023 Gündem
Bakan Uraloğlu: Türksat 6A'yı haziranda fırlatmayı planlıyoruz
Bakan Uraloğlu: Türksat 6A'yı haziranda fırlatmayı planlıyoruz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Türksat 6A uydumuzun mart ayı içerisinde yerde teslimini planlıyoruz. Sonrasında da SpaceX firması ile yapılan anlaşma gereği fırlatma alanına gönderilerek, muhtemelen haziran ayı içerisinde fırlatma işlemlerini yapmayı planlıyoruz" dedi.
16.09.2023 Ekonomi
Bakan Kacır: 24 bin 202 projeye 57 miyar lira destek sağladık
Bakan Kacır: 24 bin 202 projeye 57 miyar lira destek sağladık Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 2002'de 386 olan TÜBİTAK sanayi destek proje sayısını 2022'de 3 bin 669'a, 712 milyon lira olan destek tutarını 1 milyar 700 milyon liraya çıkardıklarını, toplamda 24 bin 202 projeye 57 miyar liranın üzerinde destek sağladıklarını söyledi.
24.07.2023 Ekonomi
TÜBİTAK Başkanı Mandal: Türksat 6A, 2 milyarlık nüfusu kapsayacak
TÜBİTAK Başkanı Mandal: Türksat 6A, 2 milyarlık nüfusu kapsayacak Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Hasan Mandal, Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın, yıl sonunda ya da 2024'ün başında uzaya fırlatılacağını söyledi. Mandal, "Türksat 6A ile birlikte haberleşmede coğrafya ve nüfus anlamında kapsama alanı genişleyecek. 2 milyarlık nüfusu kapsayacak" dedi.
26.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masa eleştirisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masa eleştirisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da gençlerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında yurt ücretlerinden Karadeniz gazına kadar gündeme dair önemli konularda açıklamalarda bulundu. Konuşmasında 6'lı masayı da eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sandık önümüze geldiğinde yapacağımız tercih çok net. Ülkemiz ya 6'lı masa denilen ucubenin insafına kalacak ya da Cumhur İttifakı ile geleceğe yürüyecektir" dedi.
25.12.2022 Gündem
Fuat Oktay'dan, İmamoğlu açıklaması: Trajikomik bir görüntü
Fuat Oktay'dan, İmamoğlu açıklaması: Trajikomik bir görüntü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İmamoğlu davasına ilişkin, “Karar henüz kesinleşmemiştir. Bu kararın daha istinaf ve Yargıtay aşamaları bulunmaktadır. Kararı verecek olan ne yürütme ne TBMM ne de karalama siyasetiyle muhalefettir. Şayet verilen kararda herhangi bir eksik veya yanlış varsa, bunun düzeltileceği yer yine yargı kademeleridir. Mahkeme kararlarının arkasında siyasi akıl aramak, siyasal akılsızlığın ta kendisidir" dedi.
16.12.2022 Gündem
Bakan Karaismailoğlu'ndan İstanbul'a metro müjdesi
Bakan Karaismailoğlu'ndan İstanbul'a metro müjdesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin Vizyon Projeleri Paneli'ne katıldı. Bakan Karaismailoğlu, son 20 yılda yapılan yatırımları anlattı. Karaismailoğlu İstanbul Havalimanı Metrosu'yla ilgili olarak, "Bakanlık olarak İstanbul'a önemli metro yatırımlarımız var. İstanbul Havalimanı Metrosu'nu önümüzdeki günlerde hizmete açacağız" açıklamasında bulundu.
8.12.2022 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu: Antalya Havalimanı'nda devletten bir kuruş çıkmadan 765 milyon 252 bin 109 euro yatırımı başlattık
Bakan Karaismailoğlu: Antalya Havalimanı'nda devletten bir kuruş çıkmadan 765 milyon 252 bin 109 euro yatırımı başlattık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Yap-işlet-devret modeli ile ihale edilen Antalya Havalimanı'nda devletten bir kuruş çıkmadan yapılacak olan 765 milyon 252 bin 109 euro yatırımı başlattık. 25 yıl işletme süresi karşılığı olarak KDV dahil toplam 8 milyar 555 milyon euro kira alacağız. Kira bedelinin yüzde 25’i, 2 milyar 138 milyon 750 bin euro Mart 2022 tarihinde devletimizin kasasına girmiştir” dedi.
21.11.2022 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu: 6G teknolojilerinde Wi-Fi yerine Li-Fi kullanılacak
Bakan Karaismailoğlu: 6G teknolojilerinde Wi-Fi yerine Li-Fi kullanılacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türksat 6A uydusunun Cumhuriyet'in 100'üncü yılında uzaya gönderileceğini belirterek, "Haberleşme uydularımızın da sağlayacağı iletişim ortamında 6G haberleşme teknolojilerinde Wi-Fi yerine Li-Fi; yüksek enerjili LED'lerle görünür ışıkla haberleşme teknolojileri kullanılacak" dedi.
19.10.2022 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu: Türksat 6A uydusunu 2023'te uzaya fırlatma hedefimiz var
Bakan Karaismailoğlu: Türksat 6A uydusunu 2023'te uzaya fırlatma hedefimiz var Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "2023 yılında uzay vizyonunda çok önemli aşamalara geçeceğiz. Türksat 6A uydusunu 2023 yılında uzaya fırlatma hedefimiz var. Uzayda kendi uydusuyla temsil edilen ilk 10 ülkeden biri olacağız" dedi.
11.10.2022 Siyaset
Bakan Karaismailoğlu: 5G için yaptığımız çalışmalar 6G teknolojilerinin de zeminini oluşturacak
Bakan Karaismailoğlu: 5G için yaptığımız çalışmalar 6G teknolojilerinin de zeminini oluşturacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin Türksat6A uydusunu Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünde uzaya göndereceğini belirterek "Yerli ve millî imkânlarla geliştirmekte olduğumuz 5G teknolojisine yakın zamanda geçeceğiz. 5 G ile hayatımıza hız katacağız. 5G için yaptığımız çalışmalar aynı zamanda 6G teknolojilerinin de zeminini oluşturacak” ifadelerini kullandı.
7.10.2022 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu: Her ay bir metro yatırımı yaparak İstanbulluların hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz
Bakan Karaismailoğlu: Her ay bir metro yatırımı yaparak İstanbulluların hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, üniversite öğrencilerine 2022-2023 akademik yılının açılış ilk dersini verdi. Bakan Karaismailoğlu, dün açılışı yapılan Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı’na değinerek, "İnşallah önümüzdeki aylarda, her ay İstanbul’da bir metro yatırımı yaparak, İstanbulluların hayatını kolaylaştırmaya, İstanbulluların yaşam kalitelerini artırmaya devam edeceğiz" dedi.
3.10.2022 Siyaset
Bakan Varank: 'Rasat', milli güvenliğimizle alakalı hassas noktalarda işlev gördü
Bakan Varank: 'Rasat', milli güvenliğimizle alakalı hassas noktalarda işlev gördü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin ilk yer gözlem uydusu 'Rasat'a ilişkin "'3 yıl ömrü olacak' diye tasarlanan ürün, 11 yıl boyunca ülkemize hizmet etti. Vatandaşlarımızın sorunlarını da giderecek şekilde bu uydudan faydalanıldı. Milli güvenliğimizle alakalı çok hassas noktalarda işlevler gördü" dedi.
28.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Karaismailoğlu: Uzaydaki hak ve menfaatlerimizi korumada emin adımlarla ilerliyoruz
Karaismailoğlu: Uzaydaki hak ve menfaatlerimizi korumada emin adımlarla ilerliyoruz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "TUSAŞ tesislerindeki uzay sistemleri entegrasyon ve test merkezinde yapımı devam eden ilk yerli ve milli haberleşme uydumuz Türksat 6A’da, 2023 yılında uzaya fırlatmayı hedefledik. Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Ülkemizin uzaydaki hak ve menfaatlerini korumaya yönelik yol haritamızda emin adımlarla ilerlemekteyiz" dedi.
24.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Bakan Karaismailoğlu'dan flaş İstanbul Havalimanı açıklaması
Bakan Karaismailoğlu'dan flaş İstanbul Havalimanı açıklaması Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı'nın, Avrupa havalimanlarını geride bırakarak birinciliğini her geçen gün sağlamlaştırdığını belirterek, "Avrupa havalimanlarında kaos var. Türkiye havalimanlarında konfor var. İstanbul Havalimanı gibi mega yatırımlarımız ve aldığımız diğer önlemler sayesinde bagaj, trafik ve uçuşlarda aksamalar, sıkıntılar yaşamıyoruz" dedi.
11.08.2022 Siyaset
Bakan Karaismailoğlu: Hedefimiz Türksat 6A'yı 2023'ün 2'nci çeyreğinde uzaya fırlatmak
Bakan Karaismailoğlu: Hedefimiz Türksat 6A'yı 2023'ün 2'nci çeyreğinde uzaya fırlatmak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Hedefimiz 2023 yılının 2'nci çeyreğinde Türksat 6A'yı uzaya fırlatmak. 2023'te Türksat 6A'yı uzaya fırlattığımızda, uzayda kendi uydusuyla temsil edilen ilk 10 ülkeden biri olacak, Türkiye" dedi.
4.08.2022 Ekonomi
Türk Hava Yolları (THY)'nda yeni dönem! Resmen değişiyor: Ucuz uçak bileti, bagajsız yolcu ve seferler...
Türk Hava Yolları (THY)'nda yeni dönem! Resmen değişiyor: Ucuz uçak bileti, bagajsız yolcu ve seferler... Türk Hava Yolları (THY)'de yeni dönem başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türksat Genel Müdürlüğünün Gölbaşı yerleşkesinde Türksat 5B Uydusu Hizmete Alma Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Yerli ve milli gözetleme uydusu İMECE ve Türksat 6A ile ilgili son bilgileri aktaran Erdoğan, uluslararası alanda ülke ismi olarak 'Turkey' yerine 'Türkiye'nin kullanılmaya başlandığını da hatırlattı, THY uçaklarında da 'Turkish Airlines' yerine 'Türkiye Hava Yolları' ifadesinin yer alacağını açıkladı. Öte yandan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, havayolu taşımacılığına ilişkin yeni gelişmeleri aktardı. Ekşi, dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu şirketi konumundaki THY’nin, pandeminin yol açtığı zararı büyük ölçüde kapattığını dile getirdi. Dünyada 129 ülkede 340 noktaya uçuş yapan havayolu şirketi olduklarını, iç hatlarda da peş peşe Tokat ve Rize havalimanlarının açıldığını belirten Ekşi, “2021’de yine rakiplerimiz zarar ederken biz son belki yirmi yılın en fazla kârını elde eden havayolu olduk. Havacılığın dünyada emeklemeye başladığı bu dönemde biz koşuyoruz” dedi. Düşük maliyetli taşıyıcılar sistemleri üzerine de çalıştıklarını vurgulayan Ekşi, yüksek fiyat artışları karşısında gündeme aldıkları bagajlı - bagajsız yolcu ve ucuz bilet fiyatlandırması hakkında da bilgi verdi. İşte son dakika haberinin detayları...
14.06.2022 Ekonomi
Türksat 6A fırlatma tarihi ne, nereden fırlatılacak? Türksat 6A uydusu ne zaman fırlatılacak?
Türksat 6A fırlatma tarihi ne, nereden fırlatılacak? Türksat 6A uydusu ne zaman fırlatılacak? Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türksat Genel Müdürlüğünün Gölbaşı yerleşkesinde Türksat 5B Uydusu Hizmete Alma Töreni'nde konuştu. Erdoğan Türksat 6A için de açıklamalarda bulundu. Peki, Türksat 6A fırlatma tarihi ne, nereden fırlatılacak? Türksat 6A uydusu ne zaman fırlatılacak?
14.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Erdoğan: Yerli ve milli gözetleme uydumuz İMECE'yi Ocak 2023'te uzaya fırlatıyoruz
Erdoğan: Yerli ve milli gözetleme uydumuz İMECE'yi Ocak 2023'te uzaya fırlatıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türksat 5B Uydusu Hizmete Alma Töreni’nde konuştu. Erdoğan, "Yerli ve milli gözetleme uydumuz İmece'yi Ocak ayında Türksat 6A'yı da 2023 ortalarında uzaya fırlatıyoruz. Böylece uzaydaki uydu sayımız Bay Kemal 10'a yükselecek. Uzaydaki çıkarlarımızı da savunmak bizim namus borcumuzdur." dedi
14.06.2022 Siyaset
Türksat 5B frekanslar değişecek mi? Türksat 5B ne zaman devreye giriyor?
Türksat 5B frekanslar değişecek mi? Türksat 5B ne zaman devreye giriyor? Türksat 5B uydusu hizmete alınıyor! Geçen yıl uzaya fırlatılan Türksat 5B uydusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı programla hizmete alınacak. Türksat 5B'nin hizmete girmesiyle veri iletim kapasitesi 15 kat artacak, internet altyapısı genişleyecek. Peki, Türksat 5B frekanslar değişecek mi? Türksat 5B ne zaman devreye giriyor? İşte detaylar…
14.06.2022 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Türksat 6A ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türksat 6a haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.