Yoksulluk Nafakası

Yoksulluk Nafakası

Son dakika yoksulluk nafakası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yoksulluk nafakası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yoksulluk nafakası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yoksulluk Nafakası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yoksulluk nafakası gelişmeleri de dahil olmak üzere 154 yoksulluk nafakası haberi bulunmuştur. Tüm yoksulluk nafakası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yargıtay'dan 'kaynana' kararı! Nafaka kararı bozuldu
Yargıtay'dan 'kaynana' kararı! Nafaka kararı bozuldu Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’nin, bir boşanma davasında kadına nafaka bağlanmasına yönelik mahkeme kararını, “kadının kaynanasına hakaret ettiği” gerekçesiyle bozduğu ortaya çıktı.
24.09.2023 Yaşam
Nafaka ile ilgili emsal karar! Bunu yapanın nafakası bağlanmıyor
Nafaka ile ilgili emsal karar! Bunu yapanın nafakası bağlanmıyor Nafaka ile ilgili milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Nafaka ile ilgili yanlış bilinen ve merak edilen ayrıntıları Avukat Cansen Erdoğan açıkladı. Erdoğan, yoksulluk nafakası ile ilgili konuşarak, "Eğer nafaka talep eden eş daha ağır kusurluysa ve geçimini sağlayabiliyorsa nafaka talep edemez" şeklinde konuştu.
22.09.2023 Gündem
Süresiz nafakada ‘kriter’ çıkmazı! Aile fonu oluşturulsun
Süresiz nafakada ‘kriter’ çıkmazı! Aile fonu oluşturulsun Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, süresiz nafaka uygulamasının kabul edilebilir olmadığını belirterek uygulama üzerinde çalıştıklarını söyledi. Göktaş’ın uygulamayı adil bulmadığına ilişkin açıklamasını uzun süredir gündemde bulunan süresiz nafakayı yeniden tartışmaya açtı.
31.07.2023 Gündem
Yargıtay'dan tüp bebek kararı: Boşanma nedeni sayılıyor
Yargıtay'dan tüp bebek kararı: Boşanma nedeni sayılıyor Bir boşanma davasının temyiz müracaatını değerlendiren Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmak isteyen eşinin tedavisinden kaçınan, ona ilgisiz davranan kocayı ağır kusurlu buldu.
21.07.2023 Gündem
10 yıl sonra çocuğu oldu, babası başkası çıktı! Yargıtay'dan emsal karar geldi: ‘Yaptığı eziyetin cezasını çeksin’
10 yıl sonra çocuğu oldu, babası başkası çıktı! Yargıtay'dan emsal karar geldi: ‘Yaptığı eziyetin cezasını çeksin’ Konya'da yaşanan olay, Mustafa Y. isimli vatandaşı isyan ettirdi. Eşinin 2015'te dünyaya getirdiği çocuğun babası olmadığını, DNA testiyle öğrenip boşanma ve soy bağının iptali davası açan 42 yaşındaki Mustafa Y., “Çocuğun babası kimse çıksın ortaya, bana yaptığı eziyetin cezasını çeksin” ifadelerini kullandı. Yargıtay'dan ise emsal bir karar geldi.
12.07.2023 Yaşam
Yargıtay'dan emsal olacak boşanma kararı! Bunu yapan nafaka alamaz
Yargıtay'dan emsal olacak boşanma kararı! Bunu yapan nafaka alamaz Nafaka ile ilgili milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Nafaka ile ilgili yanlış bilinen ve merak edilen ayrıntıları Avukat Cansen Erdoğan açıkladı. Erdoğan, yoksulluk nafakası ile ilgili konuşarak, "Eğer nafaka talep eden eş daha ağır kusurluysa ve geçimini sağlayabiliyorsa nafaka talep edemez" şeklinde konuştu.
5.06.2023 Gündem
Yoksulluk nafakası kararı! Yargıtay: 'Ödeme yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz'
Yoksulluk nafakası kararı! Yargıtay: 'Ödeme yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz' Yargıtay, nafaka yükümlüsü kişileri ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, "Cezaevinde hükümlü veya tutuklu olmak yoksulluk nafakası ödeme yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz" dedi.
23.05.2023 Gündem
Evli milyonları ilgilendiren emsal karar! Erkek ağır kusurlu sayıldı
Evli milyonları ilgilendiren emsal karar! Erkek ağır kusurlu sayıldı Zonguldak’ta yaşayan A.K., kocası E.T.’nin kilosu ile alay ettiğini öne sürdü. Mahkeme çifti eşit kusurlu buldu. Dosyayı inceleyen ve kararı bozan Yargıtay ise erkek hakkında flaş bir karara imza attı.
25.04.2023 Yaşam
Evli milyonlarca çifti ilgilendiren emsal karar! Şiddetten bile daha ağır kusur olarak görüldü
Evli milyonlarca çifti ilgilendiren emsal karar! Şiddetten bile daha ağır kusur olarak görüldü Evli çiftleri ilgilendiren son dakika gelişmesi! Yargıtay’ın son kararı milyonları yakından ilgilendiriyor. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, ‘sadakat yükümlülüğünü ihlâl edip çocuklarını bırakan kadın eşin kusuru, hakaret edip fiziksel şiddet uygulayan erkek eşten daha ağırdır’ dedi. İşte kararın detayları...
25.03.2023 Yaşam
Yargıtay'dan nafaka yükümlülerini ilgilendiren emsal karar
Yargıtay'dan nafaka yükümlülerini ilgilendiren emsal karar Yargıtay, nafaka yükümlülerini ilgilendiren emsal bir karara imza attı. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, "Yoksulluk nafakası hiçbir surette nafaka yükümlüsüne yükletilen bir ceza veya tazminat niteliğinde olmamalıdır" dedi.
24.02.2023 Gündem
Süresiz nafaka ile ilgili dikkat çeken uyarı! 'Ömür boyu bağımlı kalma toplumsal soruna yol açıyor'
Süresiz nafaka ile ilgili dikkat çeken uyarı! 'Ömür boyu bağımlı kalma toplumsal soruna yol açıyor' Boşanmalarda bir eşin, diğerine ödemesine karar verilen yoksulluk nafakasına çoğunlukla süresiz hükmediliyor. Binlerce kişi ise bu karar nedeniyle mağdur olduğunu iddia ediyor. Peki süresiz nafaka ödenmesi hangi durumlarda ortaya çıkıyor? Avukatlar konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
23.01.2023 Gündem
Yargıtay'dan emsal olacak boşanma kararı! Bunu yapan nafaka alamaz
Yargıtay'dan emsal olacak boşanma kararı! Bunu yapan nafaka alamaz Nafaka ile ilgili milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Nafaka ile ilgili yanlış bilinen ve merak edilen ayrıntıları Avukat Cansen Erdoğan açıkladı. Erdoğan, yoksulluk nafakası ile ilgili konuşarak, "Eğer nafaka talep eden eş daha ağır kusurluysa ve geçimini sağlayabiliyorsa nafaka talep edemez" şeklinde konuştu.
15.01.2023 Gündem
Boşanma davalarıyla ilgili flaş karar!
Boşanma davalarıyla ilgili flaş karar! Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, salt boşanmış olmanın ya da bunun sebebiyet verdiği üzüntünün manevi tazminatı gerektirmeyeceğine hükmetti.
19.09.2022 Gündem
Yargıtay'dan emsal tazminat kararı!
Yargıtay'dan emsal tazminat kararı! Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, salt boşanmış olmanın ya da bunun sebebiyet verdiği üzüntünün manevi tazminatı gerektirmeyeceğine hükmetti.
18.09.2022 Gündem
O söz, boşanma sebebi sayıldı! Evli milyonlarca çifti ilgilendiriyor
O söz, boşanma sebebi sayıldı! Evli milyonlarca çifti ilgilendiriyor Bir boşanma davasının temyiz müracaatını değerlendiren Yargıtay, "On tane karı bulurum ama bir tane ana bulamam" sözünü boşanma sebebi saydı. Yüksek Mahkeme; bu söze maruz kalan kadının manevi tazminat almasının önünü açtı.
25.07.2022 Yaşam
Yargıtay'dan emsal nafaka kararı! Tarafların maaşları...
Yargıtay'dan emsal nafaka kararı! Tarafların maaşları... Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, kadının; kocasına oranla daha fazla maaş alması durumunda bile kadın lehine tedbir nafakası verilmesi gerektiğine karar verdi. Hukukçular, kararın hakkaniyet kurallarına uymadığını öne sürdü.
4.07.2022 Gündem
Oyuncu Gökçe Eyüboğlu ve Selçuk Öner Eyüboğlu boşandı! Dava 10 dakika sürdü!
Oyuncu Gökçe Eyüboğlu ve Selçuk Öner Eyüboğlu boşandı! Dava 10 dakika sürdü! Oyuncu Gökçe Eyüboğlu, inşaat mühendisi Selçuk Öner Eyüboğlu ile 2008 yılında evlendi. Ünlü oyuncunun evlilik birliğinin sarsıldığını belirterek açtığı dava sonuçlandı.
27.04.2022 Magazin
Nafaka ile ilgili flaş karar! Cezaevine giren de ödeyecek
Nafaka ile ilgili flaş karar! Cezaevine giren de ödeyecek Bir boşanma davasının temyiz müracaatını değerlendiren Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, erkeğin cezaevinde tutuklu veya hükümlü olmasının, yoksulluk nafakası ile sorumlu tutulmasını engellemeyeceğine hükmetti. Emsal kararla birlikte, cezaevindeki kocalar da kusurlu bulunmaları halinde nafaka ödeyecek.
21.03.2022 Gündem
Parayı izinsiz alan gelin yandı! Yargıtay'dan emsal kaynana cüzdanı kararı...
Parayı izinsiz alan gelin yandı! Yargıtay'dan emsal kaynana cüzdanı kararı... Bir boşanma davasının temyiz müracaatını değerlendiren Yargıtay 2. Hukuk Dairesi; kayınvalidesinin cüzdanından para alan gelini, eşini evden kovarak evin kilidini değiştiren damada göre daha ağır kusurlu saydı. Yüksek mahkemenin emsal nitelikteki kararıyla kaynanadan para aşırmak boşanma sebebi sayılacak.
26.02.2022 Gündem
Karısı özel görüntülerini başkasına yolladı! Milyonlarca evli çifti ilgilendiriyor! Boşanma davası kararı
Karısı özel görüntülerini başkasına yolladı! Milyonlarca evli çifti ilgilendiriyor! Boşanma davası kararı Evli milyonlarca çifti ilgilendiriyor. Kocasını aldatan kadın ve alkol kullanan koca ile ilgili flaş karar. Bir boşanma davasının temyiz müracaatını değerlendiren Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, kendi özel görüntülerini başka erkeklerle paylaşan ve kayınvalidesine hakaret eden kadın ile bağımsız konut sağlamayan ve eşine şiddet uygulayan erkeğin eşit kusurlu olduğuna hükmetti.
21.02.2022 Yaşam
Sadakatsiz eş ile ilgili Yargıtay'dan flaş karar! Karısı erkekle görünce...
Sadakatsiz eş ile ilgili Yargıtay'dan flaş karar! Karısı erkekle görünce... Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, kayınvalidesine küfür eden ve sadakatsiz davranışlarda bulunan kadının, eve sık sık alkollü gelen kocasına göre daha ağır kusurlu olduğuna hükmetti.
8.02.2022 Yaşam
Aldatılan kadınla ilgili Yargıtay'dan emsal karar! Yaptığı boşanma sebebi sayıldı
Aldatılan kadınla ilgili Yargıtay'dan emsal karar! Yaptığı boşanma sebebi sayıldı Yıllar süren bir boşanma davasına son noktayı koyan Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, aldatan eşiyle kavga eden ve kavga esnasında tırnağı ile eşinin yüzünü yaralayan kadının az da olsa kusurlu olduğuna hükmetti. Yüksek mahkeme, aldatan kocanın ağrı kusurlu olmasına rağmen, boşanmaya direnen kadının da kusurlu olduğunu, tarafların birlikte yaşamalarının mümkün olmadığına dikkat çekti.
31.01.2022 Yaşam
Nafaka ile ilgili flaş gelişme! Kademeli formül, devlet destekli ödeme...
Nafaka ile ilgili flaş gelişme! Kademeli formül, devlet destekli ödeme... Nafaka ödemeleri son dönemde gündemdeki yerini koruyor. Süresiz nafakanın kaldırılması ile ilgili talepler gelirken bunun tam aksine nafaka ödemelerinin süresiz olarak yapılması gerektiğini savunanlar da bulunuyor. Çekişmeli boşanmalar ve milyonları ilgilendiren süresiz nafaka düzenlemesinde ise sona gelindi. Kademeli formülün öne çıktığı düzenlemeye göre, nafaka süresine üst sınır ya da evlilik süresine göre nafaka seçenekleri masada. Çekişmeli boşanmalarda ise anlaşmazlıkların eşler boşandıktan sonra karara bağlanması planlanıyor. Öte yandan süresiz nafakaya yönelik çalışmalarda, evlilik süresiyle sınırlılık şartı ve devamında nafaka alacak eşin gelir durumuna göre devletin nafaka ödemesi üzerinde duruluyor.
7.01.2022 Gündem
Kredi kartı ile son dakika kararı! Milyonlarca çifti kapsıyor!
Kredi kartı ile son dakika kararı! Milyonlarca çifti kapsıyor! Kredi kartı ile ilgili flaş karar! Milyonlarca evli çifti kapsıyor. Emsal nitelikte bir karara imza atan Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, eşinin işi ve geliri olmadığını bilen erkeğin eşinin kredi kartını iptal ettirmesinin manevi tazminatı gerektirdiğine hükmetti.
3.01.2022 Ekonomi
Yargıtay’dan önemli karar! Memur olan eşe yoksulluk nafakası bağlanır mı? İştirak nafakası hangi durumlarda bağlanır?
Yargıtay’dan önemli karar! Memur olan eşe yoksulluk nafakası bağlanır mı? İştirak nafakası hangi durumlarda bağlanır? Yargıtay, emsal nitelikte bir karara imza attı! Yargıtay 2. Hukuk Dairesi devlet memuru eşe yoksulluk nafakası ödenip ödenmeyeceği ile ilgili önemli bir karar verdi. Bir boşanma davasının temyiz müracaatını değerlendiren Yargıtay, yoksulluk nafakası ve İştirak nafakası ile ilgili duruma açıklık getirdi. Peki, Memur olan eşe yoksulluk nafakası bağlanır mı? İştirak nafakası hangi durumlarda bağlanır? İşte yoksulluk nafakası ve iştirak nafakası ile ilgili detaylar…
2.01.2022 Memur

Benzer Haber Etiketleri

Yoksulluk Nafakası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yoksulluk nafakası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.