Yök Başkanı Yekta Saraç

Yök Başkanı Yekta Saraç

Son dakika yök başkanı yekta saraç haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yök başkanı yekta saraç ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yök başkanı yekta saraç haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yök Başkanı Yekta Saraç

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yök başkanı yekta saraç gelişmeleri de dahil olmak üzere 164 yök başkanı yekta saraç haberi bulunmuştur. Tüm yök başkanı yekta saraç haberleri aşağıda listelenmiştir.
YÖK 2020 yılı çalışmalarını paylaştı!
YÖK 2020 yılı çalışmalarını paylaştı! YÖK'ün bu yılki çalışmaları kamuoyuyla paylaşıldı. YÖK Başkanı Yekta Saraç yaptığı açıklamada, "YÖK değişti. Amaçlarıyla, takip ettiği yöntemleriyle, ortaya koyduğu yükseköğretim anlayışıyla, iş yapış şekliyle, öncelikleriyle her alanda değişti ve yenilendi. Şimdi 'Yeni YÖK' de Türk yükseköğretim sistemini değiştiriyor" dedi.
29.12.2020 Eğitim
KYK burs, yurt ve kredi ödemeleri tatilde yatacak mı? Gençlik ve Spor Bakanı açıkladı!  (KYK burs ödemeleri-KYK yurt ücretleri son durum)
KYK burs, yurt ve kredi ödemeleri tatilde yatacak mı? Gençlik ve Spor Bakanı açıkladı! (KYK burs ödemeleri-KYK yurt ücretleri son durum) KYKS burs ve kredi ödemeleri ile yurt ödemeleri tatilde mi yatacak? sorusu YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın açıklamasından sonra arttı. Saraç’ın üniversitelerin tatil sürelerinin uzatıldığını açıklamasıyla, öğrenciler ‘’KYK burs ve kredi ücretleri tatil süresince yatacak mı?’’ sorusuna arama motorları üzerinden yanıt arama başladı. Cevap, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu'ndan geldi.
26.03.2020 Eğitim
YÖK Başkanı Saraç duyurdu: Bir ilk olacak...
YÖK Başkanı Saraç duyurdu: Bir ilk olacak... Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, ilk kez yürüttükleri çalışma kapsamında, araştırma ve aday araştırma üniversitelerinin sadece "en yüksek performans sergiledikleri alanlarına" olmak üzere 215 yeni akademisyenin atamasının yapılacağını bildirdi.
14.12.2019 Eğitim
YÖK'ten "YKS'de soru sayısı" açıklaması
YÖK'ten "YKS'de soru sayısı" açıklaması YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Öğrencilerimiz rahat olsun,ilk kez geçen sene'yeni YÖK' tarafından kurgulanıp başarıyla uygulanan YKS'de, TYT, AYT ve YDT oturumlarındaki soru sayılarında ve içeriklerinde siz değerli öğrencilerimize verdiğimiz söze uygun olarak bir değişiklik olmayacak" dedi.
13.06.2019 Eğitim
Üniversite sınav sistemi değişiyor
Üniversite sınav sistemi değişiyor Yök Başkanı Yekta Saraç, üniversiteye giriş sınavında önemli değişiklikler yapılacağını açıkladı. Sınav süresinin geniş bir zaman diliminde tamamlandığına dikkat çekerek, yeni düzenlemede sınavın bir hafta sonunda bitirilmesinin planladığını belirtti.
26.09.2017 Eğitim
Üniversite tercih kılavuzunda sürpriz değişiklik hazırlığı
Üniversite tercih kılavuzunda sürpriz değişiklik hazırlığı YÖK Başkanı Yekta Saraç, bu yıl üniversite tercih kılavuzunda değişiklikler yapacaklarını belirterek, "Bu seneye yetiştirebilirsek öğrencilerin gireceği programla ilgili, bölüm hocalarına o programın mezununa kazandıracağı yetkinliği, bizzat görsel olarak sunduğu bir platform oluşturmak istiyoruz. Bu gerçekten de YÖK'ün yeni yüzü olacak" dedi.
30.10.2015 Eğitim
Türkiye'de ilk kez 'Yükseköğretim Şurası' düzenlenecek
Türkiye'de ilk kez 'Yükseköğretim Şurası' düzenlenecek Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Türk yükseköğretim sistemini 2023'e hazırlamak amacıyla Türkiye'de ilk kez kasım ayında 'Yükseköğretim Şurası' düzenleneceğini açıkladı.
2.07.2021 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan akademisyenlerle 'müsilaj' toplantısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan akademisyenlerle 'müsilaj' toplantısı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği müsilaj sorununun çözümüne ilişkin bilim insanlarının katılımıyla düzenlenen Külliye'deki özel toplantı sona erdi. Yayınlanan sonuç bildirgesinde alınması gereken acil önlemler sıralandı.
10.06.2021 Gündem
YÖK açıkladı! Yabancı dil şartını kaldırdı
YÖK açıkladı! Yabancı dil şartını kaldırdı YÖK otizmli öğrencilerin sanatta yeterlilik başvurularında yabancı dil şartını kaldırdı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
18.05.2021 Eğitim
YÖK ve Sayıştay arasında eğitim iş birliği protokolü
YÖK ve Sayıştay arasında eğitim iş birliği protokolü Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı ile Sayıştay Başkanlığı arasında, üniversite personellerine yönelik gerçekleştirilmesi planlanan eğitimlere ilişkin kapsam ve koşulların düzenlenmesi amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.
1.04.2021 Eğitim
YÖK duyurdu! Üniversite kontenjanlarıyla ilgili flaş karar
YÖK duyurdu! Üniversite kontenjanlarıyla ilgili flaş karar Yükseköğretim Eğitim Programları toplantısında, sağlık, öğretmenlik, hukuk ve mühendislik gibi alanların kontenjanlarıyla ilgili önemli kararlar alındı.
31.03.2021 Eğitim
6 milyon öğrenci açıköğretimde okuyor! Bakanlık rakamları açıkladı
6 milyon öğrenci açıköğretimde okuyor! Bakanlık rakamları açıkladı Ortaokul ve liselerde 1.5 milyon, üniversitelerde 4.2 milyon olmak üzere açıköğretim kurumlarında 5.7 milyon öğrenci okuyor. Bu sayı İzmir ve Ankara’nın nüfusundan fazla...
30.03.2021 Eğitim
YÖK duyurdu! Başvurular başladı, son tarih 3 Mayıs
YÖK duyurdu! Başvurular başladı, son tarih 3 Mayıs Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üstün Başarı Ödülleri'ne bugünden itibaren 3 Mayıs'a kadar başvuru yapılabilecek.
29.03.2021 Eğitim
YÖK'ten üniversitelere uzaktan eğitim anketi!
YÖK'ten üniversitelere uzaktan eğitim anketi! Yükseköğretim Kurulu (YÖK), küresel salgın sürecinde online olarak sürdürülen eğitim öğretimin değerlendirilmesi amacıyla üniversitelerdeki öğretim elemanlarına ve öğrencilere yönelik anket düzenliyor.
8.02.2021 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Çok önemli müjde' diyerek duyurdu! Üniversitelerle ilgili flaş açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Çok önemli müjde' diyerek duyurdu! Üniversitelerle ilgili flaş açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YÖK Anadolu Projesi tanıtımında konuştu. Erdoğan, "YÖK'ün uygulamaya koyacağı bir projenin müjdesini vermek istiyorum. YÖK Akademik Kariyer Liyakat projesidir. Doktoralı insan kaynağının daha şeffaf bir şekilde istihdamına imkan sağlamaktır. Önümüzdeki haftadan itibaren uygulamaya geçiriyoruz." dedi.
4.02.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Seferber ettik! Başlamak üzere...
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Seferber ettik! Başlamak üzere... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Şu an 3 yenilikçi aşı adayımız faz aşamalarına başlamak üzere. Yenilikçi aşı adaylarının yerli ve milli üretim konusunda firmalarımızı seferber ettik." dedi.
28.01.2021 Siyaset
Doçentlik yabancı dil puanı yükseltiliyor mu? YÖK anket düzenleyecek!
Doçentlik yabancı dil puanı yükseltiliyor mu? YÖK anket düzenleyecek! Yükseköğretim Kurulu, doçentlik müracaatında aranan yabancı dil puanının artırılmasına yönelik talepleri değerlendirmek için düzenleyeceği anketle öğretim elemanlarının görüşlerini alacak.
19.01.2021 Eğitim
Ebubekir Sofuoğlu'nun ilk saçmalığı değil! İğrenç sözleri böyle savundu...
Ebubekir Sofuoğlu'nun ilk saçmalığı değil! İğrenç sözleri böyle savundu... Katıldığı bir programda, “Üniversiteler neredeyse fuhuş evleri” diyen Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, siyasiler, eğitimciler, sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere toplumun her kesiminden tepki topladı. Sakarya Üniversitesi Rektörü, Sofuoğlu’nun disipline sevk edileceğini söyledi.
18.12.2020 Gündem
Üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor? Üniversiteler ne zaman açılacak?
Üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor? Üniversiteler ne zaman açılacak? Koronavirüs nedeniyle üniversitelerde eğitim bir süredir yüz yüze devam ediyordu. Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okullarda yüz yüze eğitime geçilmesiyle birlikte üniversitelerde yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Üniversitelerde vize sınavlarının başlayacak olması sınavların online mı yoksa yüz yüze mi yapılacağı öğrenciler tarafından araştırılan konuların başında geliyor. Peki, Üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor? İşte Üniversitelerde yüz yüze eğitim ile ilgili merak edilenler...
15.11.2020 Eğitim
YÖK üniversitelerin araştırma performanslarını açıkladı! İşte performansı en yüksek ilk 5 üniversite!
YÖK üniversitelerin araştırma performanslarını açıkladı! İşte performansı en yüksek ilk 5 üniversite! Yükseköğretim Kurulu (YÖK) araştırma ve aday araştırma üniversitelerinin performanslarını açıkladı. YÖK tarafından yayınlanan raporda, 2019 yılında performansı en yüksek ilk 5 üniversite belli oldu. TÜBİTAK işbirliği ile yapılan YÖK performans değerlendirmesi kapsamında Araştırma ve Aday Araştırma Üniversiteleri "araştırma kapasitesi", "araştırma kalitesi" ve "etkileşim ve iş birliği" başlıkları altında 32 gösterge kapsamında değerlendirildi. YÖK raporuna göre, 2019 yılında performansı en yüksek ilk 5 üniversite sırasıyla Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Ankara Üniversitesi olarak belirlendi.
5.11.2020 Eğitim
YÖK üniversitelerin ne zaman açılacağını duyurdu mu? Üniversiteler açılacak mı, 2020 – 2021 eğitim döneminde yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor?
YÖK üniversitelerin ne zaman açılacağını duyurdu mu? Üniversiteler açılacak mı, 2020 – 2021 eğitim döneminde yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor? Üniversiteler ne zaman açılacak, açılacak mı? sorusunun cevabı milyonlarca üniversite öğrencisi tarafından merak ediliyor. YÖK ve YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın sosyal medya hesaplarına her gün bakılıyor ve üniversiteler ile ilgili YÖK’ten yeni bir açıklama gelmiş mi diye kontrol ediliyor. Özellikle ilkokul, ortaokul ve liselerin kademeli olarak açılması kararı üniversite öğrencilerinin de beklentisine neden oldu. Peki, Üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor?
30.10.2020 Eğitim
YÖK Başkanı Saraç açıkladı! 26 Ekim'de hizmete sunulacak
YÖK Başkanı Saraç açıkladı! 26 Ekim'de hizmete sunulacak Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "YÖK Sanal Laboratuvar uygulaması, 26 Ekim 2020 tarihinden itibaren 18 üniversitemizin Fen ve Mühendislik Fakülteleri ile Meslek Yüksek Okullarının çeşitli programlarında öğrenim gören yaklaşık 15 bin civarındaki öğrencimizin hizmetine sunulacak" dedi.
22.10.2020 Eğitim
Resmen değişti! Üniversitede yeni dönem...
Resmen değişti! Üniversitede yeni dönem... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Üniversitede yeni dönem. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "YÖK-Gelecek Projesi'nin ikinci aşaması olan 'Öncelikli Alan Öğretim Üyesi' istihdamını başlatıyoruz. Bu projede kadrolar üniversitelere torba olarak dağıtılmayacak, ilgili üniversitenin bu alanlarda öne çıkan bölümlerinde ilan edilmek üzere ek kadrolar tahsis edilecektir" dedi.
12.09.2020 Eğitim
YKS ek kontenjanlar 2020! ÖSYM YKS ek yerleştirme kontenjanları, tavan, taban puanları belli mi?
YKS ek kontenjanlar 2020! ÖSYM YKS ek yerleştirme kontenjanları, tavan, taban puanları belli mi? YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla ek tercihler gündeme geldi. Adaylar ÖSYM tarafından açıklanan tercih sonuçlarına "https://sonuc.osym.gov.tr/" adresinden erişim sağlarken, bir üniversiteye yerleşmediğini gören adaylar, ek tercih kontenjanlarını ve taban - tavan puanlarını araştırmaya başladı. YKS ek tercihler, boş kontenjanlar ve taban puanları hakkında merak edilenler…
26.08.2020 Eğitim
Üniversiteler açılacak mı? 2020 – 2021 eğitim döneminde üniversiteler Eylül’de açılacak mı?
Üniversiteler açılacak mı? 2020 – 2021 eğitim döneminde üniversiteler Eylül’de açılacak mı? Üniversiteler ne zaman açılacak sorusu, MEB tarafından okulların açılacağı tarihin ertelendiğini duyurmasının ardından araştırılan konuların başını çekiyor. Üniversite öğrencileri ve üniversiteyi yeni kazanan öğrenciler, 2020 – 2021 eğitim döneminde üniversitelerin ne zaman açılacağını merak ediyor. Peki, Bu sene Eylül’de üniversiteler açılacak mı?
18.08.2020 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Yök Başkanı Yekta Saraç ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yök başkanı yekta saraç haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.