Yekta Saraç

Yekta Saraç

Son dakika yekta saraç haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yekta saraç ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yekta saraç haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yekta Saraç

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yekta saraç gelişmeleri de dahil olmak üzere 354 yekta saraç haberi bulunmuştur. Tüm yekta saraç haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Varank: Sosyal ve beşeri bilimlerin desteklenmesini beka meselesi olarak görüyoruz
Bakan Varank: Sosyal ve beşeri bilimlerin desteklenmesini beka meselesi olarak görüyoruz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Sosyal Bilimler Ansiklopedisi’nin tanıtım programında yaptığı konuşmada, "Bu çalışma, alanında doldurduğu boşluk ve niteliğiyle hakikaten içimize sinen, imza işlerimizden biri oldu. Sosyal ve Beşeri Bilimlerin desteklenmesi meselesini ülkemiz açısından adeta bir beka meselesi olarak görüyoruz" dedi.  
15.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Erol Özvar kimdir? Yeni YÖK Başkanlığı Marmara Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar kaç yaşında, nereli, evli mi?
Erol Özvar kimdir? Yeni YÖK Başkanlığı Marmara Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar kaç yaşında, nereli, evli mi? Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK Başkanlığı'na atandı. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK), Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar atandı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Eski YÖK Başkanı Yekta Saraç, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine getirildi.
30.07.2021 Gündem
Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK Başkanlığına getirildi
Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK Başkanlığına getirildi Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığına, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar seçildi.
30.07.2021 Gündem
Türkiye'de ilk kez 'Yükseköğretim Şurası' düzenlenecek
Türkiye'de ilk kez 'Yükseköğretim Şurası' düzenlenecek Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Türk yükseköğretim sistemini 2023'e hazırlamak amacıyla Türkiye'de ilk kez kasım ayında 'Yükseköğretim Şurası' düzenleneceğini açıkladı.
2.07.2021 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan akademisyenlerle 'müsilaj' toplantısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan akademisyenlerle 'müsilaj' toplantısı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği müsilaj sorununun çözümüne ilişkin bilim insanlarının katılımıyla düzenlenen Külliye'deki özel toplantı sona erdi. Yayınlanan sonuç bildirgesinde alınması gereken acil önlemler sıralandı.
10.06.2021 Gündem
YÖK Başkanı Saraç: Bilimsel seferberliği başlatmamız icap ediyor
YÖK Başkanı Saraç: Bilimsel seferberliği başlatmamız icap ediyor Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Marmara Denizi'ndeki müsilaj (deniz salyası) sorununa ilişkin, "Yükseköğretim Kurulu'nun nezdinde akademik dünyamız bu konuda hem eylem hem de bilimsel olarak bir seferberlik yürütme kararlılığında." dedi.
10.06.2021 Gündem
YÖK harekete geçti! YÖK'ten üniversitelerde yüz yüze eğitim için aşılanma talebi!
YÖK harekete geçti! YÖK'ten üniversitelerde yüz yüze eğitim için aşılanma talebi! Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Sağlık Bakanlığına gönderdiği yazı ile üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlatılabilmesi için yükseköğretim kurumlarındaki akademik ve idari kadrolardaki personel ile örgün öğretimde okuyan öğrencilerin bu yılın eylül ayına kadar aşılanmalarının tamamlanmasını istedi.
19.05.2021 Eğitim
YÖK açıkladı! Yabancı dil şartını kaldırdı
YÖK açıkladı! Yabancı dil şartını kaldırdı YÖK otizmli öğrencilerin sanatta yeterlilik başvurularında yabancı dil şartını kaldırdı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
18.05.2021 Eğitim
YÖK ve Sayıştay arasında eğitim iş birliği protokolü
YÖK ve Sayıştay arasında eğitim iş birliği protokolü Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı ile Sayıştay Başkanlığı arasında, üniversite personellerine yönelik gerçekleştirilmesi planlanan eğitimlere ilişkin kapsam ve koşulların düzenlenmesi amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.
1.04.2021 Eğitim
YÖK duyurdu! Üniversite kontenjanlarıyla ilgili flaş karar
YÖK duyurdu! Üniversite kontenjanlarıyla ilgili flaş karar Yükseköğretim Eğitim Programları toplantısında, sağlık, öğretmenlik, hukuk ve mühendislik gibi alanların kontenjanlarıyla ilgili önemli kararlar alındı.
31.03.2021 Eğitim
6 milyon öğrenci açıköğretimde okuyor! Bakanlık rakamları açıkladı
6 milyon öğrenci açıköğretimde okuyor! Bakanlık rakamları açıkladı Ortaokul ve liselerde 1.5 milyon, üniversitelerde 4.2 milyon olmak üzere açıköğretim kurumlarında 5.7 milyon öğrenci okuyor. Bu sayı İzmir ve Ankara’nın nüfusundan fazla...
30.03.2021 Eğitim
YÖK duyurdu! Başvurular başladı, son tarih 3 Mayıs
YÖK duyurdu! Başvurular başladı, son tarih 3 Mayıs Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üstün Başarı Ödülleri'ne bugünden itibaren 3 Mayıs'a kadar başvuru yapılabilecek.
29.03.2021 Eğitim
YÖK'ün girişimleriyle akademide KBRN araştırmaları yükselişe geçti
YÖK'ün girişimleriyle akademide KBRN araştırmaları yükselişe geçti KBRN çalışma grubunun kurulmasıyla üniversitelerde bu alanda çalışmalar ivme kazandı, araştırma ve yayın sayısı arttı.
16.03.2021 Eğitim
YÖK Başkanı Saraç, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanıyla görüştü
YÖK Başkanı Saraç, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanıyla görüştü Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu ve beraberindeki heyetle görüştü.
10.03.2021 Eğitim
YÖK'ten yeni düzenleme! O uygulamaya son verilecek
YÖK'ten yeni düzenleme! O uygulamaya son verilecek Üniversitelerde öğretim üyesi alım ilanlarında başvuru koşulu olarak, adayların lisansüstü tez veya uzmanlık tezi adlarının bir kısmı veya tamamı yazılamayacak, ayrıca ilanda sadece belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara yer verilemeyecek.
9.03.2021 Gündem
Yükseköğretimde akademisyen ve yönetici kadrolarındaki kadın sayısı artacak
Yükseköğretimde akademisyen ve yönetici kadrolarındaki kadın sayısı artacak Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, yükseköğretimdeki akademisyen ve yönetici kadrolarında kadın sayısının artacağını belirtti.
8.03.2021 Eğitim
Hadis, tefsir ve fıkıh alimi M. Emin Saraç'a veda!
Hadis, tefsir ve fıkıh alimi M. Emin Saraç'a veda! YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın babası, Hadis alimi Muhammed Emin Saraç için Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. "Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhterem hocamızı imam hatip okulu yıllarından itibaren tanıdım, tanıyorum. O günden, son dönemdeki yaşadığı sıkıntılara kadar zaman zaman fırsat buldukça ziyaretlerine de hep gittim ve bu ziyaretlerimde de kendisinden çok ama çok istifade ettim. Rabbim inşallah bizleri sevgili habibinin Liva-ül hamd ismiyle müsemma sancağı altında da beraber haşru cem eylesin" dedi
21.02.2021 Gündem
YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın babası hayatını kaybetti
YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın babası hayatını kaybetti Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın babası Muhammed Emin Saraç, hayatını kaybetti.
19.02.2021 Gündem
Muhammed Emin Saraç  hayatını kaybetti
Muhammed Emin Saraç hayatını kaybetti Türkiye'nin önde gelen hadis alimlerinden Muhammed Emin Saraç vefat etti.
19.02.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Yüzde yüz burslu olarak okuyabilecekler
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Yüzde yüz burslu olarak okuyabilecekler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Sporcu Bursu Tanıtım Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Türkiye'yi aydınlık yarınlara sporda, sanatta, kültürde gençlerimiz taşıyacaktır. Hepimizin görevi gençlere hayallerini gerçekleştirebilecekleri ortamı sağlamaktır. Sporcu burslarını bu çerçevede önemli bir adım olarak görüyorum. Genç sporcularımız kazandıkları bölümlerde yüzde yüz burslu olarak okuyabilecekler." dedi. Program sonrasında sporcularla birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyük bir sürprizle karşılaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2003 yılında Rize'de açılışını yaptığı hastanede doğan Selen Gülel, 18 yıl sonra Erdoğan'ın karşısına modern pentatlonda Türkiye birincisi ve dünya üçüncüsü milli sporcu olarak çıktı.
18.02.2021 Siyaset
Hukuk fakültelerine girişle ilgili flaş değişiklik! YÖK duyurdu
Hukuk fakültelerine girişle ilgili flaş değişiklik! YÖK duyurdu Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Adalet Bakanlığı'nın ilettiği talebi de dikkate alarak hukuk fakültelerine yerleştirmedeki başarı sıralaması şartını 125 binden 100 bine yükseltme kararı aldık" dedi.
16.02.2021 Eğitim
YÖK'ten flaş yüz yüze eğitim kararı!
YÖK'ten flaş yüz yüze eğitim kararı! Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK tarafından Sağlık Bakanlığına bahar dönemindeki eğitim öğretime ilişkin görüşü sorulduğunu belirterek, "Sağlık Bakanlığının görüşünün bu hafta içi netleşeceğini umuyoruz. Belirsizliğin giderilmesi için bu önemlidir. Sağlık Bakanlığından gelecek görüş istikametinde gecikmeksizin gerekli kararlar alınacaktır" dedi.
15.02.2021 Eğitim
YÖK Başkanı Saraç: Akademideki atamalara yönelik şikayetler için bazı kararlar alacağız
YÖK Başkanı Saraç: Akademideki atamalara yönelik şikayetler için bazı kararlar alacağız Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Akademide son günlerde yapılan atamalarda liyakat ve ehliyetin gözetilmediği, bu hususunda toplumsal vicdanı rahatsız ettiği yönünde dikkate alınması gereken şikayetler var. Bununla ilgili önümüzdeki haftalarda bazı kararlar alacağız" dedi.
11.02.2021 Eğitim
YÖK'ten üniversitelere uzaktan eğitim anketi!
YÖK'ten üniversitelere uzaktan eğitim anketi! Yükseköğretim Kurulu (YÖK), küresel salgın sürecinde online olarak sürdürülen eğitim öğretimin değerlendirilmesi amacıyla üniversitelerdeki öğretim elemanlarına ve öğrencilere yönelik anket düzenliyor.
8.02.2021 Eğitim
YÖK akademik kariyer-liyakat projesi nedir? YÖK Anadolu Projesi hangi üniversitelerde var, ne zaman başlıyor?
YÖK akademik kariyer-liyakat projesi nedir? YÖK Anadolu Projesi hangi üniversitelerde var, ne zaman başlıyor? Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen YÖK Anadolu Projesi Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç da birer konuşma yaparak, Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla 'YÖK Anadolu Projesi'nin hayata geçirildiğini duyurdu. Proje kapsamında, belirlenen bazı alanlarda gelişimi desteklenmek istenen genç üniversiteler, akademik insan gücü ve araştırma altyapısı bakımından daha kıdemli üniversitelerle eşleştirildi. YÖK akademik kariyer-liyakat projesi nedir? YÖK Anadolu Projesi hangi üniversitelerde var?
5.02.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Yekta Saraç ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yekta saraç haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.