Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Taşova: 2022'de rahatlayacağız
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Taşova: 2022'de rahatlayacağız Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, aşılamanın bu şekilde devam etmesiyle 2022 yılında toplumun rahatlayacağını, aşı çalışmalarının sonuçlarının da ortaya çıkmış olacağını belirtti.
19.01.2021 Gündem
Bilim Kurulu üyesi Taşova: Temas sonrası 6 gün beklemek gerek
Bilim Kurulu üyesi Taşova: Temas sonrası 6 gün beklemek gerek Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, koronavirüs vaka sayılarının ülke genelinde arttığını belirterek, hastane önlerinde oluşan test kuyruklarına karşı uyardı. Taşova, “Bir kişiyle temaslı olduktan sonra 6 gün içinde yapılan testin doğru sonuç verme olasılığı çok düşük. ‘Ben temaslıyım, hemen test yaptırayım’ düşüncesi hem sizi yanıltır hem de sağlık sisteminde yoğunluğa yol açar” dedi. Kendisinin de gönüllü aşı olduğunu belirten Taşova, şu ana kadar lokal ağrılar dışında önemli yan etkinin görülmediğini, çalışmaların olumlu ilerlemesi durumunda 2021 yılının ortasında sonuç elde edebileceğini kaydetti.
26.11.2020 Gündem
Corona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Taşova'dan "ikinci dalga"  uyarısı
Corona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Taşova'dan "ikinci dalga" uyarısı Corona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova "Birtakım kurallar uygulanmaz ise şöyle bir tehlike var. Sosyal mesafe, maske, hijyen gibi kurallara uyarsak, toplumda virüsün yayılım hızının azaldığını görüyoruz ama uymadığımız zaman da bu artacaktır. Herkes için gerçekten önemli bir döneme giriyoruz. Tekrar vurgulamak istiyorum, sağlık çalışanları çok yoruldu. Burada en önde savaşan kişiler de onlar. O yüzden kendimiz, sağlık çalışanları ve büyüklerimiz için daha dikkatli olmamız gerekiyor" dedi.
2.08.2020 Sağlık