Yerli Uçak

Yerli Uçak

Son dakika yerli uçak haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yerli uçak ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yerli uçak haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yerli Uçak

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yerli uçak gelişmeleri de dahil olmak üzere 900 yerli uçak haberi bulunmuştur. Tüm yerli uçak haberleri aşağıda listelenmiştir.
TEKNOFEST'te yerli uçak motoru sürprizi! TEI Genel Müdürü Akşit açıkladı
TEKNOFEST'te yerli uçak motoru sürprizi! TEI Genel Müdürü Akşit açıkladı TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI) Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit, yerli uçak motoru üretiminde artık son aşamaya geldiklerini belirterek, bazı motorlarda imalatın bazılarında ise test çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
1.09.2023 Ekonomi
MSB'den TCG Anadolu töreninde 'Atatürk' açıklaması
MSB'den TCG Anadolu töreninde 'Atatürk' açıklaması Milli Savunma Bakanlığı'nca (MSB), TCG Anadolu'nun hizmete alım törenine ilişkin Twitter'da paylaşılan görüntülerde; törende okunan marşta 'Atatürk' ifadesine sansür uygulandığı iddiasına ilişkin, "Görüntüleri hazırlayan kuruluş söz konusu görüntülerle ilgili soruşturma başlatmış olup, Bakanlığımız tarafından da konu yakından takip edilmektedir" açıklaması yapıldı.
12.04.2023 Gündem
Devlet Bahçeli: TCG Anadolu’nun hizmete alınması çılgın Türklerin tarihi bir başarısıdır
Devlet Bahçeli: TCG Anadolu’nun hizmete alınması çılgın Türklerin tarihi bir başarısıdır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, 2'nci 5 yıllık döneme de mührünü vurması gerektiğini belirterek, "Eser ve hizmet kervanı yarı yolda kalmamalıdır. Türkiye bir yol kazasına uğramamalıdır" dedi.
12.04.2023 Gündem
Milli Muharip Uçak hangardan çıktı, dünyada gündem oldu: Türkler rekor kırdı
Milli Muharip Uçak hangardan çıktı, dünyada gündem oldu: Türkler rekor kırdı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in dünkü 'Milli Muharip Uçak' paylaşımı dünyada manşet oldu. İsrail, Ukrayna, Yunanistan ve Arap basını gelişmeyi ilk sıralardan gündeme taşıdı.
18.03.2023 Gündem
Ateş Filo için özel tasarlanan HÜRKUŞ’lar ilk kez görüntülendi
Ateş Filo için özel tasarlanan HÜRKUŞ’lar ilk kez görüntülendi Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından tasarlanan, yerli ve milli imkanlar ile üretilen eğitim uçağı HÜRKUŞ’un HYEU modelinin Ateş Filo’ya teslim edilmek için gün sayıyor. Ateş Filo için özel tasarlanan HÜRKUŞ’lar ilk kez görüntülendi.
29.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Temel Kotil, CNN TÜRK'te F-35'in rakibi milli uçağı anlattı
Temel Kotil, CNN TÜRK'te F-35'in rakibi milli uçağı anlattı Türk Havacılık-Uzay Sanayii Genel Müdürü Temel Kotil, CNN TÜRK'te yayınlanan Tarafsız Bölge programına konuk oldu. Kotil, Ahmet Hakan ve Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar'ın sorularını yanıtlıyor. Kotil, Milli Muharip Uçak'ın 2022'de biteceğini ve 2028'de seri üretime başlanabileceğini açıkladı.
10.11.2021 Gündem
Tamamen yerli! Motoru dursa bile uçabiliyor
Tamamen yerli! Motoru dursa bile uçabiliyor Tamamen yerli olarak üretiliyor, motoru dursa bile 62 kilometre hıza kadar uçabiliyor. Sınıfına nazaran çok üst düzey olarak planlandı. Karbon kompozit denilen yüksek malzeme teknolojisine sahip, dijital ekranlardan oluşuyor. Bursa'da motor ve aviyonik sistemler haricinde yerli imkanlarla üretilen iki kişilik eğitim uçağı, yıl sonunda semada olacak.
27.10.2021 Bilim ve Teknoloji
THK tarafından üretilen yerli sivil uçak alıcı bekliyor!
THK tarafından üretilen yerli sivil uçak alıcı bekliyor! THK Uçak İmalat AŞ tarafından üretilen iki kişilik yerli sivil uçağımızın tasarımı, üretimi, test ve sertifikasyonu gerçekleştirildi. Türkkuşu adı verilen uçağın uluslararası geçerliliği olan LTF-UL'ye uygun olarak Alman Ultralight uçuş sertifikasına sahip olduğunu belirten Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşcı uçağın ayrıca Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden alınan gerekli tüm sertifikalara da sahip olduğunu söyledi.
12.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Milli Muharip Uçak 2025'te havada olacak!  Maliyeti F-35'ten az olacak...
Milli Muharip Uçak 2025'te havada olacak! Maliyeti F-35'ten az olacak... Yerli uçak için müjdeli haberi TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil verdi. Temel Kotil, CNN TÜRK'te yayınlanan Ne Oluyor programında TUSAŞ'ın projelerinde geldiği son durumu değerlendirdi. En önemli hedefin “Milli Muharip Uçağı üretmek” olduğunu vurgulayan Kotil, projenin Faz-1 çalışması için 1.3 milyar dolar ayrıldığını belirtti. Milli Muharip Uçak için tarih veren Kotil, "2023'te tamamlanacak, 2025'te havada olacak" dedi.
26.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Milli savaş uçağının motoru için iş birliği anlaşması
Milli savaş uçağının motoru için iş birliği anlaşması HAVELSAN, sahip olduğu simülasyon yazılımı teknolojisiyle Milli Muharip Uçak Projesi'nden sonra yerli uçak motoru geliştirilmesine de destek verecek.
8.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Yerli uçak bombası SARB-83 göreve hazır
Yerli uçak bombası SARB-83 göreve hazır TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsünün (SAGE) öz kaynaklarıyla yürüttüğü çalışmalar sonunda geliştirdiği ardışık delicili uçak bombası SARB-83, seri üretime hazır hale getirildi.
6.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Anketten çıkan çarpıcı sonuç! Yüzde 72'si...
Anketten çıkan çarpıcı sonuç! Yüzde 72'si... Türkiye'de yapılan bir araştırmaya göre, Türk halkının yüzde 72'sinin yerli savaş uçaklarının yapabileceğine inandığı ortaya çıktı. Araştırma sonucuna göre, halkın yüzde 81,6'sı ise Türkiye'nin mutlaka kendi otomobilini üretmesi gerektiğini düşünüyor.
24.10.2019 Gündem
İran, yerli savaş uçağında seri üretime başlıyor
İran, yerli savaş uçağında seri üretime başlıyor İran Devlet Televizyonu, yerli savaş uçağı 'Kevser'de seri üretime başlanacağını açıkladı.
3.11.2018 Dünya
Savunma sanayinde 560 milyon dolarlık çığır açacak buluş; ‘Şeffaf Zırh’
Savunma sanayinde 560 milyon dolarlık çığır açacak buluş; ‘Şeffaf Zırh’ Eti Alüminyum, halihazırda sadece ABD, Çin, Almanya ve Macaristan gibi ülkelerde üretilebilen;'Şeffaf Zırhı' Türkiye’de üretmeye başladı. Türk mühendislerinin imza attığı bu başarı savaş gemileri, uçaklar, zırhlı araçlar ve füzelerde kullanılan ‘özel alümina’ sıkıntısını da giderecek.
8.10.2018 Ekonomi
Hayvan otlatırken birden onu gördü hayatı değişti
Hayvan otlatırken birden onu gördü hayatı değişti Kastamonu’nun Araç ilçesine bağlı bir köyde yaşayan gencin hayvan otlatırken gökyüzünde gördüğü uçak hayatını değiştirdi.
12.08.2018 Yaşam
3’üncü Havalimanı için 1 milyar $ kredi alıyor
3’üncü Havalimanı için 1 milyar $ kredi alıyor 3’üncü Havalimanı’na taşınmaya hazırlanan THY, yerli ve yabancı bankalarla kredi için imza aşamasına geldi. Kredi, binalar, satış ofisleri ve taşıma bantları gibi yatırımlarda kullanılacak
27.06.2018 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İlk adım bunlar, daha da ilerleteceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İlk adım bunlar, daha da ilerleteceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya özel yayınında gençlerin sorularını cevapladı. Erdoğan, "Bunlar bizim medar-ı iftiharımız tabii. ATAK, HÜRKUŞ. Bunlar bize yeterli mi? Değil tabii. Ama önemli olan ilk adım. Daha da ilerleteceğiz tabii. Milli teknoloji hamlesinde ilk adım bunlar. Bundan sonra ileri teknolojiye doğru gideceğiz." dedi.
18.06.2018 Siyaset
ABD'nin gözdağına Çin’den sert tepki!
ABD'nin gözdağına Çin’den sert tepki! ABD’nin iki savaş gemisinin, Güney Çin Denizi’nde Pekin’e gözdağı verdiği bildirildi. Çin Savunma Bakanlığı, ABD gemilerinin bölgeyi terk etmeleri için gemilerle ve uçaklarla uyarıda bulunulduğunu duyurdu.
27.05.2018 Dünya
Yerli motor için tarih belli oldu!
Yerli motor için tarih belli oldu! Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir,"Gelecek senenin sonunda özgün helikopterin uçuşunu planlanıyoruz. Burada demek ki daha az rekabeti olan alanda bir işe başladık ve bunun gelişimini tasarımı kendi mühendislerimiz yaptılar. Motorunun gelişmesine de başladık. Bir, helikopterinizin çıkıp test sürüşlerine başlamak için hedefimiz 2022`lerde bu aşamadan sonra motoru entegre edebiliriz diye düşünüyoruz" dedi.
13.05.2018 Ekonomi
315 metrelik dev suya indi!
315 metrelik dev suya indi! Çin'in ilk yerli uçak gemisi, iletişim, yakıt, yangın güvenliği gibi temel sistemlerin test edilmesi için seyre çıktı.
13.05.2018 Dünya
Balon endeksi kendine geldi
Balon endeksi kendine geldi Türkiye turizmi kriz döneminde düşük fiyat politikasına geçmiş, fiyatlar neredeyse yarı yarıya düşürülmüştü. Yabancı turistin hızlı geri dönmesi ile birlikte, aktivitelere olan talep patlaması ücretleri kriz öncesi dönemin de üzerine çıkardı
28.04.2018 Ekonomi
Sabancı: Yüksek faize önlem alınmalı
Sabancı: Yüksek faize önlem alınmalı 2017’nin enflasyonda ve yüksek reel faizde artış görülen bir yıl olduğunu belirten Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, “Yüksek faizle ilgili önlemlerin alınması gerekiyor” dedi
26.02.2018 Ekonomi
Milli muharip uçağı 2023'te havalanacak!
Milli muharip uçağı 2023'te havalanacak! Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, "Milli muharip uçağı (TF-X) olabilecek en kısa süre içerisinde bütün aşamalarını gerçekleştireceğiz. Hiçbir gecikme olmayacak. Temel hedefimiz 2023'te havalandırmak." dedi.
27.11.2017 Ekonomi
Yerdekiler havalandı uçak bulamıyoruz
Yerdekiler havalandı uçak bulamıyoruz Geçen kış düşen yolcu sayısı nedeniyle 30 uçağını park pozisyonuna çeken THY, aldığı önlemler ve stratejik hamlelerle ‘take off’ pozisyonuna geçti. THY’nin Başkanı İlker Aycı “Talep arzın ötesine geçti artık uçak yetmiyor. Bu yıl 69 milyon yolcuyu taşıyacağız” dedi
24.11.2017 Ekonomi
THY 2018'de 7 bin kişi alacak
THY 2018'de 7 bin kişi alacak Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, önümüzdeki yıl 7 bin kişiyi istihdam etmeyi planladıklarını söyledi.
24.11.2017 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yerli Uçak ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yerli uçak haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.