Yemek Borusu Kanseri

Yemek Borusu Kanseri

Son dakika yemek borusu kanseri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yemek borusu kanseri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yemek borusu kanseri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yemek Borusu Kanseri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yemek borusu kanseri gelişmeleri de dahil olmak üzere 184 yemek borusu kanseri haberi bulunmuştur. Tüm yemek borusu kanseri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kıtlama olarak içilen sıcak çaylar yemek borusu kanserini tetikliyor
Kıtlama olarak içilen sıcak çaylar yemek borusu kanserini tetikliyor Doğu Anadolu Bölgesi'nde sık görülen yemek borusu kanserine kıtlama olarak içilen sıcak çayın etkisinin olduğu uzman doktorlar tarafından açıklandı.
5.01.2024 Yaşam
Bilim insanları kanser riskini artıran en büyük hatayı açıkladı!
Bilim insanları kanser riskini artıran en büyük hatayı açıkladı! Avustralyalı bilim insanları hareketsiz bir yaşamın kanser riskini artırdığını ortaya çıkardı. Yapılan araştırmalar sonucu egzersiz yapmayan bireylerin egzersiz yapan bireylere nazaran daha fazla kanser riski taşıdığı öğrenildi.
28.07.2023 Sağlık
Yemek borusu (özofagus) kanseri nedir?
Yemek borusu (özofagus) kanseri nedir? Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Onur Bayraktar, yemek borusu kanserinin tanı ve tedavi yöntemlerini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
3.02.2022 Sağlık
Bu belirtiler hayat kurtarıyor! İşte kanserin 10 önemli sinyali!
Bu belirtiler hayat kurtarıyor! İşte kanserin 10 önemli sinyali! Çağımızın en korkulan hastalıklarından biri kuşkusuz ki kanser! Dünyada her yıl yaklaşık 15 milyon, ülkemizde yaklaşık 175 bin kişiye kanser tanısı konuyor. Günümüzde her ne kadar kanser tanısı alan hasta sayısı artsa da, teşhis ile tedavisinde çığır açan gelişmeler ve düzenli yapılan taramalar sayesinde uzun yıllar sağlıklı yaşam sürebilen kanserli hasta sayısı da giderek artıyor. Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Aziz Yazar, kanser tedavisinden başarılı sonuç alınmasında erken teşhisin kilit rol oynadığına dikkat çekti.
2.02.2022 Sağlık
Genel cerrahide robotik cerrahinin avantajları nelerdir?
Genel cerrahide robotik cerrahinin avantajları nelerdir? Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. İlknur Erenler Bayraktar, robotik cerrahi ve genel cerrahideki avantajlarını sizler için anlattı.
11.01.2022 Sağlık
Yemek bile yiyemiyordu; Türkiye’de sağlığına kavuştu
Yemek bile yiyemiyordu; Türkiye’de sağlığına kavuştu Gürcistan’da yemek borusu kanseri teşhisiyle tümör ameliyatı geçiren Bezhan Metreveli, ameliyat sonrasında yemek borusunda oluşan kaçak nedeniyle hiçbir şey yiyemez hale geldi. Defalarca gerçekleştirilen ameliyatlar sonrasında sağlığına kavuşamayan Metreveli, tedavi için Türkiye’ye getirildi. Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Uğur Korkmaz tarafından gerçekleştirilen operasyon sonrası sağlığına kavuşan genç adam, haftalar sonra ilk yemeğini Türkiye’de yedi.
11.09.2021 Sağlık
Ses kısıklığının 2 hafta sürmesi hastalık habercisi olabilir
Ses kısıklığının 2 hafta sürmesi hastalık habercisi olabilir Çoğunlukla kısa sürede düzelen ses kısıklığının bazı durumlarda dikkate alınması gerektiğini belirten Prof. Dr. Tolga Kandoğan, “Ses kısıklığı eğer 2 ila 3 haftadır sürüyorsa gırtlak, yutak, yemek borusu kanseri gibi hızla tedaviye başlanması gereken bazı hastalıkların habercisi olabilir” dedi.
12.07.2021 Sağlık
O ilde kadınlarda yemek borusu kanseri 2 kat fazla
O ilde kadınlarda yemek borusu kanseri 2 kat fazla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik, tandır kültürü ve yanıkları ile ilgili 2 gün süren çalıştay düzenlediklerini belirterek, "Van ve çevresinde 100 bin civarı çukur tandır bulunmakta. Bu tandırların neredeyse yüzde 99'u kapalı ortamda. Kadınlar tandır dumanına ve tandır yanığına maruz kalıyor. Dünyada yemek borusu kanseri erkeklerde 2 kat fazlayken, Van ve çevresinde tersi söz konusu. Kadınlarda yemek borusu kanseri 2 kat daha fazla" dedi.
23.06.2021 Sağlık
Ağızdan salya akmasını ciddiye alın
Ağızdan salya akmasını ciddiye alın Gece uykusunda ağızdan salya gelmesinin birçok rahatsızlığın habercisi olabileceğine dikkati çeken Prof. Dr. Vedat Göral “Yanlış uyku pozisyonu, reflü, bazı diş ve ağız problemleri, kafa travmaları, Parkinson, alerjiler, yemek borusu kanserleri, bazı ilaçlara ait yan etkiler, sinir sistemi bozuklukları ve bağırsak parazitleri gece uykusunda ağızdan su gelmesine neden olabilir” dedi.
20.05.2021 Sağlık
Bayramda mideye zarar veren 10 önemli hata!
Bayramda mideye zarar veren 10 önemli hata! Covid-19 pandemisi nedeniyle bu yıl Ramazan Bayramı’nı evimizde izole geçirmek zorunda kalsak da, hiç kuşkusuz sofralarımızı yine birbirinden lezzetli yemekler ve tatlılarla donatacağız! Ancak dikkat! Ramazan’da bir ay boyunca dinlenen midemize aniden yüklenmek ve yüksek kalorili besinler tüketmek gibi hatalı alışkanlıklarımız; hazımsızlık, şişkinlik ile gaz sorunlarına neden olabiliyor. Ayrıca mide problemi olan kişilerde reflü, peptik ülser ve gastrit yakınmalarını tetikleyebiliyor.
11.05.2021 Sağlık
Van'da 'Yanık Sempozyumu'
Van'da 'Yanık Sempozyumu' Van'da tandır yanıkları ile tandır dumanının neden olduğu hastalıklar, 5-6 Haziran'da düzenlenecek "Yanık Sempozyumu"nda ele alınacak.
28.03.2021 Sağlık
Tüm Türkiye içiyor! Sakın bunu yapmayın, kansere sebep...
Tüm Türkiye içiyor! Sakın bunu yapmayın, kansere sebep... Türkiye'de yaşayan herkesi ilgilendiriyor. Sakın bunu yapmayın... Düzenli olarak kaynar, 65 santigrat derecenin üstünde sıcaklıkta içilen çayın yemek borusu kanseri riskini artırdığını belirten Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral uyardı. Prof. Dr. Göral, "Sigara, sıcak çay ve alkol kullanımı varsa yemek borusu kanseri riski 5 kat artıyor. Günde 3-4 fincanı geçmeden ılık sıcaklıkta çay tüketilmeli" dedi.
25.03.2021 Sağlık
Sıkıntılı, stresli ve öfkeliyseniz yemekten uzak durun!
Sıkıntılı, stresli ve öfkeliyseniz yemekten uzak durun! Halk arasında şişmanlık olarak bilinen obezite, vücutta aşırı derece de yağ birikmesi ile ortaya çıkıyor. Sıkıntılı, stresli ve öfkeliyseniz yemekten uzak durmanız büyük önem taşıyor. İşte obeziteye dur diyecek 15 beslenme önerisi...
5.03.2021 Sağlık
Her 5 kişiden 1’i reflüden muzdarip!
Her 5 kişiden 1’i reflüden muzdarip! Her 5 kişiden 1’i reflüden muzdarip. Reflü, göğüste ağrı veya mide ekşimesi gibi rahatsızlıklara neden olabilen bir durumdur. Reflü, mide asitlerinin yemek borusuna geri aktığı bir sindirim sorunudur ve genellikle mide ekşimesi olarak bilinen yanma hissine neden olabilir. Reflü uzun süre tedavi edilmezse, ülsere yol açabilir. Reflü şikayetlerini hafife almamak gerektiği konusunda uyaran Prof. Dr. Hasan Batırel reflü nedenleri, belirtileri ve tedavisi hakkında bilmeniz gerekenleri anlattı.
28.01.2021 Sağlık
Cilt üzerinde ortaya çıkıyor! İşte kanserin 7 belirtisi...
Cilt üzerinde ortaya çıkıyor! İşte kanserin 7 belirtisi... Tüm dünyada ölüm nedenleri arasında ilk sıralarda yer alan kanserin görülme sıklığı sigara, sağlıksız beslenme, düzensiz yaşam gibi sebeplerle her geçen gün artıyor. Birçok doku ve organda ortaya çıkabilen kanser hastalığı, bazı belirtilerin önemsenmemesi nedeniyle sessizce ilerleyebiliyor. Kanser, vücudun koruyucu örtüsü olan cilt üzerinde de bazen olağandışı sinyaller verebiliyor. Dermatoloji Uz. Dr. Füsun Bilgin Karahallı, çeşitli kanser türlerinin cilt üzerinde ortaya çıkabilen belirtileri hakkında bilgi verdi.
19.10.2020 Sağlık
Reflü hastaları bunlara dikkat etmeli
Reflü hastaları bunlara dikkat etmeli Reflü hastalarının yatmadan iki-üç saat önce yemekten kaçınması gerektiğini belirten Dr. Erkan Koçyıldız "Yemeklerin yağ içeriğini ve baharatı azaltmalı. Kahve, çay, gazlı içecekler ve çikolata alımını minimuma indirmeli." dedi.
30.04.2020 Sağlık
Kırmızı eti haftada 500 gramdan fazla tüketmeyin
Kırmızı eti haftada 500 gramdan fazla tüketmeyin Türkiye’de her yıl yaklaşık 250 bin insana kanser tanısı konuluyor. Kalp damar hastalıklarından sonra dünya genelinde kanser ölüm nedenleri sıralamasında ikinci sırayı alırken kanserin sadece yüzde 30’u genetik ve çevresel faktörler ile ilişkili olarak nitelendiriliyor.
24.04.2020 Sağlık
Ünlü şarkıcı Eddie Money hayatını kaybetti
Ünlü şarkıcı Eddie Money hayatını kaybetti ABD'li ünlü şarkıcı Eddie Money 70 yaşında hayatını kaybetti.
13.09.2019 Dünya
Aşırı tuz kanser riskini artırıyor
Aşırı tuz kanser riskini artırıyor Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan bir araştırma sonucunda tandır dumanı ve yemeklerde aşırı tuz kullanımının kanser riskini artırdığı belirtildi.
7.08.2019 Sağlık
Kanser riskini artırıyorlar!
Kanser riskini artırıyorlar! Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan bir araştırma sonucunda tandır dumanı ve yemeklerde aşırı tuz kullanımının kanser riskini artırdığı belirtildi.
6.08.2019 Sağlık
Diyarbakır’da şifa buldu
Diyarbakır’da şifa buldu Mardin’in Mazıdağı ilçesinde mide kanseri teşhisi konulan Ayten Ekinci, çocuklarının internetten yaptığı araştırma sonucu görüştüğü Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Bahri Çakabay tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucu sağlığına kavuştu.
17.07.2019 Sağlık
"Mangalda usulüne uygun pişirme" uyarısı
"Mangalda usulüne uygun pişirme" uyarısı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gıda Teknolojileri Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sibel Bölek, usulüne uygun şekilde hazırlanmayan mangalda pişirilmiş gıdalarda birçok kanserojen madde oluştuğunu belirterek, mangalda gıdaları pişirme işlemine başlamadan önce ateşin tamamen köz haline gelmesinin beklenilmesi gerektiğini bildirdi.
18.06.2019 Sağlık
"Obezite risk faktörü  oluşturuyor"
"Obezite risk faktörü oluşturuyor" İstanbul Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Jinekolojik Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Samet Topuz, obezitenin kanserlerde ciddi bir risk faktörü olduğunu belirterek, "Obezite, böbrek kanseri, yemek borusu kanseri meme kanseri, kolon kanseri ve safra kanserinde olduğu gibi özellikle rahim zarı kanserinde ciddi bir risk faktörü oluşturuyor." dedi.
18.04.2019 Sağlık
1,5 yıl sonra ilk kez doydu!
1,5 yıl sonra ilk kez doydu! Yemek borusu kanseri nedeniyle tam 1,5 yıl açlıkla mücadele eden, su bile içemez hale gelince Ankara’dan Adana’ya gelerek tedavi olan hasta, bir oturuşta iki kişilik kebap yedikten sonra evine döndü.
15.03.2019 Yaşam
Obezitenin yol açtığı 11 sağlık problemi
Obezitenin yol açtığı 11 sağlık problemi Genetik mutasyonlar, diyet, yaş ve fiziksel aktiviteden etkilenen kronik bir hastalık olan obezite sadece estetik bir sorun değil, vücudun tüm sistemlerini olumsuz yönde etkileyen, bunun sonucunda pek çok hastalığa zemin hazırlayan ciddi bir problem.İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Keramettin Şar obezitenin en sık yol açtığı 11 sağlık sorununu anlattı, önemli bilgiler verdi
13.02.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Yemek Borusu Kanseri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yemek borusu kanseri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.