Yazma

Yazma

Son dakika yazma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yazma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yazma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yazma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yazma gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.073 yazma haberi bulunmuştur. Tüm yazma haberleri aşağıda listelenmiştir.
ÇİÇEK, 23 Nisan'ı yaratıcı içerik atölyeleriyle kutladı
ÇİÇEK, 23 Nisan'ı yaratıcı içerik atölyeleriyle kutladı Çocuklara yönelik üretilen kitap, kutu oyunu, film ve dijital kanallar gibi içerikleri inceleyerek, çocuklara katkı sunabilecek ya da onlar için risk oluşturabilecek unsurlar konusunda rehberlik yapan Çocuk İçin İçerik Derneği (ÇİÇEK), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocukları içerik üretmeye teşvik eden ve bu alandaki becerilerinin gelişimini destekleyen etkinliklerle kutladı
23.04.2024 Gündem
Cinayet davasında yalan söylediğini 5 yıl sonra itiraf etti! Gerçekler gün yüzüne çıkıyor
Cinayet davasında yalan söylediğini 5 yıl sonra itiraf etti! Gerçekler gün yüzüne çıkıyor Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesindeki bir eğlence merkezinde Avukat Armanç Arkaş'ın öldürülmesine ilişkin davada tanık olarak dinlenen ve 5 yıl sonra mahkemeye verdiği dilekçe ile yalan beyanda bulunduğunu itiraf eden Tuğba K, tehdit edildiğini ve can güvenliğinin olmadığını söyledi. Tuğba K, "Çıplak görüntülerimi bana karşı kullanacağı için bu cinayeti gördüğümü söyledim" dedi.
5.04.2024 Gündem
Arabası olan herkesi yakından ilgilendiriyor! Trafik cezaları ile ilgili yeni gelişme: Park cezası yazamayacak
Arabası olan herkesi yakından ilgilendiriyor! Trafik cezaları ile ilgili yeni gelişme: Park cezası yazamayacak Araç sahiplerini doğrudan ilgilendiren bir gelişme gündeme geldi. Pek çok kişi haksız park cezalarından şikayetçiydi. Fahri trafik müfettişlerinin yazdığı cezalar zaman zaman haksız uygulamalara yol açabiliyordu. Özellikle İstanbul gibi park sorunu olan şehirlerde, birçok vatandaşa haksız yere verilen park cezaları bardağı taşırdı. Konuyla ilgili önlem alan Emniyet, fahri müfettişlerin park cezası yazma hakkını iptal etti. Fahri trafik müfettişlerinin yazdığı cezaların yüzde 60’ını park cezaları oluşturuyor.
24.03.2024 Ekonomi
Tartıştığı 25 yıllık eşini av tüfeğiyle öldüren sanık için istenen ceza belli oldu
Tartıştığı 25 yıllık eşini av tüfeğiyle öldüren sanık için istenen ceza belli oldu Antalya'da tartıştığı 25 yıllık eşi Nadire Güzelçolak'ı (42) av tüfeğiyle başına ateş edip öldüren İbrahim Güzelçolak (49) hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istendi.
21.03.2024 Gündem
Bu inanışa en çok Adana'da rastlanıyor: Hamileler bunu yaparak bebeğin cinsiyetini belirliyor!
Bu inanışa en çok Adana'da rastlanıyor: Hamileler bunu yaparak bebeğin cinsiyetini belirliyor! Adana'nın Pozantı ilçesine ait gelenek ve görenekler yüzyıllardır devam ediyor. Yapılan pek çok araştırmada kadınların doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrasın dönemlerde başvurdukları inanış ve uygulamalar yer almıştır. Kadınların gebelik sürecinde yaptıkları uygulamalar, bebeğin cinsiyetini ve nasıl görüneceğini bile belirleyebiliyor. İşte Adanalı kadınların ilginç doğum inanışları...
22.03.2024 Adana
Adanalı yazardan bir şehir fantezisi... Bereketli toprakların yeni edebiyatçısı Ünal: 'Kemal'lerin izinden gitmek istiyorum
Adanalı yazardan bir şehir fantezisi... Bereketli toprakların yeni edebiyatçısı Ünal: 'Kemal'lerin izinden gitmek istiyorum Muzafferin Ölüm Uykusu kitabının yazarı Zekeriya Ünal Çukurova'nın bereketli topraklarının yeni nesil yazarları arasında dikkat çekiyor. Yazım serüvenine öyküyle başlayan Ünal, " Yeni öyküler yazmak, yeni kitaplar yayınlamak ve daha çok okura ulaşmak istiyorum. Yaşar Kemal’lerin, Orhan Kemal’lerin doğduğu bu bereketli topraklarda yeni bir edebiyatçı olarak onların izinden gitmek niyetindeyim." diyor.
21.03.2024 Adana
Ehliyet çetesi savcıya tosladı! Çete lideri sistemi böyle anlattı
Ehliyet çetesi savcıya tosladı! Çete lideri sistemi böyle anlattı Okuma yazma bilmeyen Türk ve özellikle Suriye uyrukluların, kopya ile ehliyet almalarını sağladıkları tespit edilen çete üyeleri hakkında dava açıldı. Çete yöneticileri hakkında 900 yıla kadar hapis cezası istendi.
18.03.2024 Gündem
Osmanlılarda El Sanatları Nelerdir? Osmanlı Devleti'ndeki El Sanatlarının Özellikleri...
Osmanlılarda El Sanatları Nelerdir? Osmanlı Devleti'ndeki El Sanatlarının Özellikleri... Osmanlılarda özellikle de kuruluştan itibaren Bursa, İznik, İstanbul ve Edirne'de sanat ve mimariye ilgi gösterilmiştir. Osmanlı devletinde dokumacılık, ahşap işlemeciliği, hat, çini sanatı ve taş süsleme sanatı ile uğraşılmıştır.
15.02.2024 Yaşam
Et İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Et İşareti Nasıl Yapılır?
Et İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Et İşareti Nasıl Yapılır? Genel olarak @ işareti mail üzerinden sunucuya bağlanmak için kullanılan bir aracıdır. Klavye üzerinden kolay bir şekilde yapılan bu işaret, aynı zamanda birçok resmi yazışmada da yaygın biçimde kullanılır. Türkçe üzerinden okunuşu ile beraber ‘et’ şeklinde ifade edildiğini söylemek mümkün.
9.02.2024 Yaşam
Nokta İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Nokta İşaretinin Görevleri Nelerdir, Nerelerde Kullanılır?
Nokta İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Nokta İşaretinin Görevleri Nelerdir, Nerelerde Kullanılır? Noktalama işaretleri arasında en sık kullanılanı noktadır. Tüm dünyada standart olarak kabul edilen nokta işareti, Türk Dil Bilgisi için de oldukça önem arz etmektedir. Doğru yerde ve doğru şekilde kullanılması gereken nokta işaretinin birçok önemli görevi bulunmaktadır. Nokta işareti hem okuma yazma hem de genel kültür için bilinmesi gerekmektedir.
8.02.2024 Yaşam
Ssd Nedir, Ne İşe Yarar? Ssd Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Ssd Nedir, Ne İşe Yarar? Ssd Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir? Günümüzde en çok kullanılan ve popüler donanımlar arasında bulunan temel flash belleklere benzeyen ancak yapısal farklılıkları bulunan güvenilir ve hızlı diskler olarak nitelendirilmektedir. Bu diskler genellikle verilerin hızlı ve akıcı şeklinde çalışmasına yardımcı olmaktadır. Ondan dolayı ortaya çıkabilecek ya da problemi neden olabilecek her türlü sıkıntının önüne geçmektedir. Hızın dışında sessizlik ve aynı zamanda uzun ömürlü kullanımı ile birlikte önemli bir avantaja sahip olduğu görülmektedir. Bünyesinde barındırdığı mikro denetçiliği sayesinde uzun kullanım senaryolarına sahip olmaktadır.
4.02.2024 Gündem
Ram Nedir, Ne İşe Yarar? Bilgisayardaki Ram Nasıl Öğrenilir?
Ram Nedir, Ne İşe Yarar? Bilgisayardaki Ram Nasıl Öğrenilir? Günümüzde ilerleyen teknoloji ile birlikte en çok ihtiyaç duyulan ve yaygın hale gelen işlemcilere denilmektedir. Cihazların içerisinde bulunan ve cihaza birçok yardımı dokunan bu parçalar bellek görevi görebilmektedir. Cihazlarda hızın en üst noktaya kadar çıkmasını sağlayabilecek boyuta kadar gelebilmektedir.
1.02.2024 Gündem
Mahallileşme Akımı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Mahallileşme Temsilcileri Kimlerdir?
Mahallileşme Akımı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Mahallileşme Temsilcileri Kimlerdir? 11. yüzyılda, Anadolu Halk ve Tekke Edebiyatı doğmuş, yaklaşık 1 asır sonra da "Divan Edebiyatı" olarak adlandırılan yeni bir tür ortaya çıkmıştır. Kaynağı İran olan divan edebiyatının, halk ve tekke edebiyatından en önemli farkı dilinin ağır olmasıdır. Dilinin ağır ve ağdalı olmasının en büyük sebebi ise Arapça ve Farsça mazmunlardan oluşmasıdır. Mahallileşme akımı ise 16. yüzyılda ortaya çıkmıştır.
31.01.2024 Gündem
Soru İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Soru İşaretinin Görevleri Nelerdir, Nerelerde Kullanılır?
Soru İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Soru İşaretinin Görevleri Nelerdir, Nerelerde Kullanılır? Noktalama işaretleri, güzel yazının ve doğru okumanın en temel dayanaklarından biridir. Bu sebeple kullanımı ve görevleri bilinmesi gerekmektedir. Soru işareti de doğru yazım kurallarının bileşenlerinden biridir. Kendine has bir şekli olan soru işaretinin hem yazılı metinlerde hem de elektronik metinlerde kullanımı oldukça kolaydır.
30.01.2024 Yaşam
İsim Fiil Nedir, Nasıl Bulunur? İsim Fiil Örnekleri Nelerdir?
İsim Fiil Nedir, Nasıl Bulunur? İsim Fiil Örnekleri Nelerdir? Türkçe dilinde kelimeler farklı ekler getirerek farklı anlamlar ve ifadeler ortaya çıkmaktadır. Bu bahsedilen ek getirilen kelimelerin başında sıfat, fiil ve isim gelmektedir. Bu sıfat, fiil ve isimlere getirilen eklerden dolayı fiilimsi ortaya çıkmaktadır. Fiilimsilerin tek başlarına bir anlamı yoktur. Fakat cümle de kullanıldığı zaman anlamı olan kelimelerdir.
30.01.2024 Gündem
200 liralık davul derisiyle milyonluk 'İncil' dolandırıcılığı! 15 milyon lira...
200 liralık davul derisiyle milyonluk 'İncil' dolandırıcılığı! 15 milyon lira... Antalya Valiliği Kültür Varlıkları Birim Yetkilisi Koruma ve Restorasyon Uzmanı Cemil Karabayram, dolandırıcıların 200 liraya satın aldığı eskimiş davul derilerini, üzerine işlem yaparak, '10 sayfalık ceylan derisinden İncil' şeklinde verdikleri ilanla 15-20 milyon liraya sattığını söyledi.
24.01.2024 Gündem
Noterde büyük oyun! Okuma - yazma bilmeyen kadın arabayı üzerine geçirdi
Noterde büyük oyun! Okuma - yazma bilmeyen kadın arabayı üzerine geçirdi İstanbul'da otomobilini satmak isteyenleri dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2'si kadın 23 şüpheli gözaltına alındı. Şebekenin noterlerde kurbanlarını "Paran geliyor, birazdan hesabına geçecek merak etme" gibi sözlerle kandırarak otomobilleri üzerlerine aldıkları belirlendi. Noterde okuma yazma bilmeyen kadın şebeke üyesinin parmak basarak, kurbanının otomobilini üzerine aldığı anları güvenlik kameraları kaydetti.
19.01.2024 Vatan TV
Böylesi görülmedi! Okuma yazma bilmeyen dolandırıcı "parmak basarak" dolandırdı
Böylesi görülmedi! Okuma yazma bilmeyen dolandırıcı "parmak basarak" dolandırdı İstanbul'da otomobilini satmak isteyenleri dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2'si kadın 23 şüpheli gözaltına alındı. Şebekenin noterlerde kurbanlarını  "Paran geliyor, birazdan hesabına geçecek merak etme" gibi sözlerle kandırarak otomobilleri üzerlerine aldıkları belirlendi. Noterde okuma yazma bilmeyen kadın şebeke üyesinin parmak basarak, kurbanının otomobilini üzerine aldığı anları güvenlik kameraları kaydetti.
19.01.2024 Gündem
Biyografi Nedir, Nasıl Yazılır? Biyografinin Özellikleri Nelerdir?
Biyografi Nedir, Nasıl Yazılır? Biyografinin Özellikleri Nelerdir? Biyografi, toplum tarafından tanınmış olan kişilerin hayatını konu edinen bir yazı türüdür. Biyografide devlet lideri, sporcu, din görevlisi ya da sanatçıların hayatı konu olarak seçilebilir. 
18.01.2024 Gündem
Emine Erdoğan'dan 'Valide Sultanlar Yazma Eserler Sergisi' paylaşımı
Emine Erdoğan'dan 'Valide Sultanlar Yazma Eserler Sergisi' paylaşımı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, “Valide Sultanlar Yazma Eserler Sergisi”nin açılışına katıldı. Emine Erdoğan, "İslamî ilimlerden tarih ve coğrafyaya dek Valide Sultanlar sayesinde günümüze ulaşan nadide nüshalar, köklü tarihimizin ve asırlarca farklı coğrafyalarda hüküm süren medeniyetimizin göstergesi." ifadelerini kullandı...
16.01.2024 Gündem
Biyografi Nedir, Nasıl Yazılır? Biyografinin Özellikleri Nelerdir?
Biyografi Nedir, Nasıl Yazılır? Biyografinin Özellikleri Nelerdir? Biyografi, toplum tarafından tanınmış olan kişilerin hayatını konu edinen bir yazı türüdür. Biyografide devlet lideri, sporcu, din görevlisi ya da sanatçıların hayatı konu olarak seçilebilir. 
11.01.2024 Gündem
1. Sınıf Paralarımız Etkinlikleri: Paralarımız Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
1. Sınıf Paralarımız Etkinlikleri: Paralarımız Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Okula ilk kez başlayan öğrenciler için yazma ve okumanın yanı sıra aynı zamanda matematik eğitimi verilmeye başlanır. Bu eğitim içerisinde aynı zamanda paralar öğretilir. Özellikle parayı kullanmak suretiyle toplama ve çıkarma işlemini yanı sıra farklı işlemler yapılır. Bununla birlikte para ve madeni paranın kullanımı, şekli ve türleri üzerinden öğrencilere belirli örnekler verilir.
24.12.2023 Eğitim
Gillette&Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri için büyük jüri İspanya'da toplandı
Gillette&Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri için büyük jüri İspanya'da toplandı Bu yıl 70'si düzenlenen ve sporun en iyilerini belirleyen Gillette&Milliyet Yılın Sporcusu oylamasında yarışacak adaylar, dev jürinin oyları ile belli oldu. Sporcular, en prestijli ödüller arasında gösterilen organizasyonda 2023'ün en büyüğü olabilmek için halktan destek arayacak.
21.12.2023 Şampiy10
Sevgilisi cehennemi yaşattı! Üzerine yastık koyarak 7 kurşun sıktı: Arkadaşını vurdu, kuzu kuzu bekledim sıramı
Sevgilisi cehennemi yaşattı! Üzerine yastık koyarak 7 kurşun sıktı: Arkadaşını vurdu, kuzu kuzu bekledim sıramı Dehşete düşüren olay Bursa'da yaşandı. Sevgilisi ile ilişkisi olduğunu iddia ettiği Recep Özaslan'ı (47) 3 kurşunla öldürüp, cesedini önce çarşafa, ardından streç filme sarıp, bantlayan İlyas Sarıkaya'nın (49), yaralı haldeyken pansuman yapıp, 21 gün boyunca cinsel saldırıda bulunduğu sevgilisi F.O.'yu (43), silah sesi duyulmasın diye üzerine yastık koyarak 7 kurşunla vurduğu ortaya çıktı. Olay yeri incelemesinde üzerinde kurşun delikleri olan yastık bulunurken, Sarıkaya ile aynı binada oturan Enis Aydemir'in emniyette verdiği ifadede, eve girdiğinde kurşun deliklerinin olduğu yastığı gördüğünü söylediği öğrenildi.
18.12.2023 Gündem
8 Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir? 2023/2024 8. Sınıf Türkçe Meb Müfredatı Ve Önemli Tüm Konular
8 Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir? 2023/2024 8. Sınıf Türkçe Meb Müfredatı Ve Önemli Tüm Konular 8. sınıf ortaokulun son dönemi olmakla birlikte öğrencilerin liseye geçişe hazırlık içinde olduğu sınıftır. 8. sınıf sonunda öğrenciler sınava girerek lise yerleştirmeleri kazanırlar. 8. sınıfta işlenen konular, çoğunlukla sınavda çıkmasından dolayı daha önemlidir. Türkçe, 8. sınıfın ana derslerinden olup 2023 ve 2024 müfredatında önemli konular işlenmektedir.
14.12.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Yazma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yazma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.