Yazlık Ev

Yazlık Ev

Son dakika yazlık ev haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yazlık ev ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yazlık ev haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yazlık Ev

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yazlık ev gelişmeleri de dahil olmak üzere 393 yazlık ev haberi bulunmuştur. Tüm yazlık ev haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tatil planı yapan herkesi ilgilendiren açıklama! Kiralık villa fiyatları uçtu: 7 milyon liraya kadar çıktı
Tatil planı yapan herkesi ilgilendiren açıklama! Kiralık villa fiyatları uçtu: 7 milyon liraya kadar çıktı Yaz tatili planları yapanları ilgilendiren gelişme! Kiralık villa fiyatları uçuşa geçti, yeni kiralar açıklandı. Muğla’nın Bodrum ilçesinde, kiralık villa ve konut fiyatları yükselişe geçti. Geçen sezon aylık kira bedeli 100 bin lira olan villaların bu yıl aylık kirası 150 bin liradan başlayıp, 7 milyon liraya kadar çıktı.
23.03.2023 Yaşam
Tekirdağ'da yazlık konutlar, depremzedelere açılıyor
Tekirdağ'da yazlık konutlar, depremzedelere açılıyor Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinde yazlık konut sahipleri, evlerinin kapılarını depremzedeler için açtı. Belediye Başkanı Hikmet Ata, "Talebimize karşılık dönüş iyi oldu. Kendi eşyalı villalarını verdiler, bazıları sıfır yeni binalarını satıştan vazgeçerek tahsis etti. Çekyat, yatak ve yorgan gibi bazı ihtiyaçları da biz giderdik" dedi.
14.02.2023 Gündem
Emeklilere geriye dönük ödeme! Para iadesi yapılıyor, başvuran alıyor, süre sınırı bulunuyor
Emeklilere geriye dönük ödeme! Para iadesi yapılıyor, başvuran alıyor, süre sınırı bulunuyor Para iadesi ile ilgili flaş detay! Emekli vatandaşlara iade yapılıyor. Başvuranlar ödedikleri parayı geri alıyor. 5 yılla kadar süresi var. "Düzeltme dilekçesi" ile belediyeye başvuran vatandaşlara ödemeleri yapılıyor. Evi olan milyonlarca vatandaş için süre daralıyor. 31 Mayıs tarihine kadar emlak vergisi ödemelerinin yapılması gerekiyor. Belediyelerden vatandaşlara art arda uyarılar geliyor. Ancak bazı vatandaşların emlak vergisi muafiyeti bulunuyor. Muaf olduğu halde geçen yıllarda emlak vergisi ödeyenler ise başvuru yaparak paralarını geri alabiliyor.
15.05.2022 Ekonomi
Emlak Vergisi ne zaman ödenir? Emlak Vergisi 2022 ödemeleri başladı mı?
Emlak Vergisi ne zaman ödenir? Emlak Vergisi 2022 ödemeleri başladı mı? Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiriyor! Ev, iş yeri, arsa, tarla, bağ, bahçe, yazlık ev gibi taşınmazı olanlar için Emlak Vergisi ödemeleri başladı. Ödeme yapmazsanız cezası var! Emlak Vergisi ödemelerinde ilk taksitin ne zaman ödeneceği merak ediliyor. Ödemeler gayrimenkul türüne büyüklüğüne göre farklılık gösteriyor. Peki, Emlak Vergisi ne zaman ödenir? Emlak Vergisi 2022 ödemeleri başladı mı? Emlak Vergisi 2022 ödemeleri nasıl yapılır? Emlak Vergisi nereye ödenir? İşte detaylar…
18.04.2022 Ekonomi
Fiyatlar yüzde 100 arttı! Tatile gidecekler dikkat, hepsine zam geldi
Fiyatlar yüzde 100 arttı! Tatile gidecekler dikkat, hepsine zam geldi Tatile gidecekleri yakından ilgilendiriyor. Fiyatlar yüzde 100 arttı. Hepsine zam geldi. Sezonun yaklaşması ile yazlık arayanların sayısı artmakla birlikte yazlık fiyatları da cep yakmaya devam ediyor. Ukrayna-Rusya arasındaki krizin de etkilediği yazlık kira fiyatları tavan yaptı. Bodrum'da geçen sezon 50 bin lira kira istenen villaların ise donanımına göre aylık kiraları 90 bin ile 100 bin liraya kadar yükseldi. Çeşme'de villaların 3 aylık sezonluk kiraları yüzde 100 arttı. İşte son dakika haberin detayları...
14.04.2022 Ekonomi
Kira fiyatları uçuşa geçti! 30 bin liraya yükseldi
Kira fiyatları uçuşa geçti! 30 bin liraya yükseldi Yazlık kiralamak isteyen milyonları ilgilendiriyor. Fiyatlar uçuşa geçti. Yazlık ev kiralamak isteyenler arayışta. Ancak talep edilen abartılı rakamlar dikkat çekiyor. Spekülasyonlarla Bodrum’da ortalama konut kirası 30 bin liraya, lüks sitelerde 100 bin Euro ila 250 bin Euro’ya fırladı. Milas’ta ortalama kira 16 bin 500, Marmaris’te 10 bin, Fethiye’de ise 6 bin lira olarak gözlemleniyor. Çeşme ve Alaçatı’da aylık daire kiraları 6-7 bin liradan başlarken, villalarda 150 bin liraya kadar çıkıyor. Kiraların fahiş arttığı Antalya Kemer’de ortalama kira 13 bin lirayı, Alanya’da 8 bin 500 lirayı buluyor. Kaş’ta gecelik villa kirası için 4 bin lirayı gözden çıkarmak gerekirken, Ayvalık’ta villa kiralamanın aylık bedeli 20 bin liradan başlıyor.
14.04.2022 Ekonomi
Peygamberliğini ilan etti! Para vermeyen cehenneme gider
Peygamberliğini ilan etti! Para vermeyen cehenneme gider Kocaeli'de kendini 'peygamber' olarak tanıttığı, 'yüz görümlüğü' adı altında para aldığı öne sürülen Şaban Özdil ile 9 kişinin 'dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık' suçundan yargılandığı davada karar verildi. Örgüt kurmak suçundan tüm sanıklar beraat ederken, kendisini ‘Rafet Efendi’ olarak tanıtan Şaban Özdil, 'peygamber' sıfatını kullanması ve dolandırıcılık suçlamasıyla 3 yıl 1 ay 15 gün hapis ve 19 bin 660 TL adli para cezasına çarptırıldı.
16.11.2021 Yaşam
Ödemeler başlıyor, cezası var! Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor...
Ödemeler başlıyor, cezası var! Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor... Ödemeler için geri sayım başladı. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor, cezası var. İkinci taksit ödemeleri başlıyor, 30 Kasım'da sona erecek. İnternetten bile yapılabiliyor. Emlak vergisinde ikinci taksit ödemeleri 1 Kasım tarihinde resmen başlıyor. İsteyen kişiler emlak vergisi son ödeme tarihine kadar tahakkuk eden vergi borçlarını tek seferde ödeyebileceği gibi isteyen kişiler de taksitle ödeme yapma imkanından yararlanarak ödemelerini gerçekleştirebilecek. Ödeme yapılmadığı takdirde emlak vergisi tutarının yanı sıra, gecikme süresine üzerinden tahakkuk eden gecikme faizinin ödenmesi gerekiyor. Gecikme durumunda aylık yüzde 1,6 oranında ceza uygulanıyor.
20.10.2021 Ekonomi
Boat Show 2021 ne zaman? Boat Show bu yıl nerede yapılacak, Boat Show 2021 İstanbul detayları…
Boat Show 2021 ne zaman? Boat Show bu yıl nerede yapılacak, Boat Show 2021 İstanbul detayları… Marmara Boat Show kapılarını açıyor. Marmara Boat Show Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları ve Kamp & Karavan ve Doğa Sporları Fuarı, Anadolu Expo Fuarcılık tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği izni ile MarinTurk İstanbul City Port ev sahipliğinde deniz üzerinde yapılacak. Peki, Boat Show 2021 ne zaman? Boat Show 2021 nerede olacak? İşte Boat Show 2021 hakkında merak edilenler…
17.09.2021 Gündem
Müstakil konuta ilgi arttı!
Müstakil konuta ilgi arttı! Bina sayıları her geçen gün artıyor. Yılın ilk 6 ayında yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 88.4 artarak 63 bini aştı. Konut talebinde salgının etkisi de oldukça yüksek. Salgının etkisi ile değişen konut talepleri ruhsatlara da yansıdı. Ocak-haziran döneminde ruhsat verilen müstakil konut sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 156.6 arttı.
18.08.2021 Gündem
Antalya, tam kapanmada 100 bin turist ağırlıyor
Antalya, tam kapanmada 100 bin turist ağırlıyor Antalya'nın dünyaca ünlü otellerinde mayıs ayında yüzde 90 doluluk beklenirken, Rusya'nın 1 Haziran'a kadar charter uçuşları durdurması ve Türkiye'deki tam kapanma nedeniyle oran yüzde 30'lara geriledi. İl genelinde 100 bin yabancı turist misafir ediliyor. Türk turistlerin ise daha çok yazlık ev sahiplerinden oluştuğu kaydedildi.
3.05.2021 Ekonomi
Tatil sezonu öncesi dikkat! Fatura, aidat, depozito...
Tatil sezonu öncesi dikkat! Fatura, aidat, depozito... Yaz aylarını kalabalıktan uzak, izole şekilde geçirmek isteyenler serveti gözden çıkarmak zorunda kalıyor. Çeşme, Bodrum, Marmaris gibi tatil bölgelerinde sezonluk kiralar 400 bin liraya ulaştı. Kiralar peşin ve döviz olarak elden olarak teslim edilmesi de talep ediliyor. Böylece hem haksız kazanç hem de devlete vergi vermeme durumu ortaya çıkıyor.
22.04.2021 Ekonomi
Ev alacaklara kötü haber! Fiyatlar uçuşa geçti
Ev alacaklara kötü haber! Fiyatlar uçuşa geçti Yazlık ev almak isteyenlere kötü haber geldi. Pandemide uzak çalışma ve uzaktan eğitim ilgiyi büyük şehirlerden sahil kentlerine kaydırdı. Yazlık bölgelerinde konut satışları yüzde 70 artarken, kiralar da uçuşa geçti.
19.04.2021 Gündem
Ev alacak ya da kiralayacak herkesi ilgilendiriyor! Fiyatlar...
Ev alacak ya da kiralayacak herkesi ilgilendiriyor! Fiyatlar... Ev almak yada kiralamak isteyenler 'ev fiyatları yükselecek mi?' diye merak ediyor. Pandemi ile birlikte evde geçirilen süreler arttı ve ev alırken düşünülen detaylar değişti. Artık daha çok bahçeli giriş katları ve terası olan evler tercih edilmeye başladı. Salgın nedeni ile uzaktan çalışma modelinin bir şok sektörde uygulanması ise yazlık bölgelere olan ilgili arttırdı. Ev fiyatlarında yüzde 62'lik artış oldu. Yaz aylarına doğru fiyatların daha da artması bekleniyor.
17.02.2021 Ekonomi
Emlak Vergisi ne zaman ödenir? Emlak Vergisi 2. taksit ödemeleri başlıyor!
Emlak Vergisi ne zaman ödenir? Emlak Vergisi 2. taksit ödemeleri başlıyor! Emlak Vergisi ne zaman ödenir? sorusu milyonlarca ev sahibi tarafından merak ediliyor. Konut, işyeri, arsa, dükkan, yazlık ev, tarla ve bahçe gibi taşınmazı olanrın ödediği Emlak Vergisi'nde 2. taksit ödemeleri başlıyor. Peki, Emlak Vergisi ne zaman ödenir? Emlak Vergisi 2. taksit ödemeleri ne zaman? İşte Emlak Vergisi ödeme tarihleri...
30.10.2020 Ekonomi
Yazlık eve talep patladı! Fiyatlar...
Yazlık eve talep patladı! Fiyatlar... Koronavirüs hayatın her alanını olduğu gibi tatil alışkanlıklarını da değiştiriyor. Salgın endişeyle kalabalıktan uzak kalmak isteyenler yazlık ev kiralıyor. Sektör temsilcileri taleple birlikte fiyatların da yükseldiğini belirtiyor. Datça’da son 1 yılda konut kiraları yüzde 35, Alanya’da yüzde 31, Fethiye’de yüzde 26, Ayvalık’ta yüzde 24, Marmaris, Alaçatı ve Kuşadası’nda yüzde 21 artış gösterdi. Müstakil evlerse ise artış yüzde 39’u buldu.
31.05.2020 Ekonomi
Davayı horoz kazandı
Davayı horoz kazandı Fransız mahkemesi, komşuları tarafından mahkemeye verilen Maurice adlı horozun erken saatlerde ötmeye devam edebileceğine hükmetti.
5.09.2019 Dünya
Çeşme'de yazlık ev alanlara vize kolaylığı!
Çeşme'de yazlık ev alanlara vize kolaylığı! Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, Çeşme'de yazlık ev satın almış olan tapu sahiplerine vize kolaylığı gösterileceğini söyledi.
18.07.2019 Dünya
3 yılda 2'ye katladı
3 yılda 2'ye katladı Yazlık bölgelerde konut fiyatları 3 yılda yüzde 100 arttı. En büyük fiyat artışı Kaş, Alanya, Kemer, Kuşadası ve Bodrum’da oldu. İkinci el piyasada Alanya’da metrekare fiyatı 3 bin, Kemer’de 3 bin 500, Kuşadası’nda 4 bin 500, Kaş’ta 6 bin, Bodrum’da ise 8 bin liradan başlıyor. Markalı konut projelerinde ise metrekare fiyatı 65 bin TL’ye kadar çıkıyor.
30.06.2019 Ekonomi
Yazlık evlerde yatırımın geri dönüşü 53 yıla kadar sürüyor
Yazlık evlerde yatırımın geri dönüşü 53 yıla kadar sürüyor Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yazlıklara olan ilgi artmaya başladı. Sezonlarda yazlıklar 1000-2000 lira arasında kiralanabiliyor.
6.06.2019 Ekonomi
İşte ucuz tatilin püf noktaları
İşte ucuz tatilin püf noktaları Tatil sezonu için geri sayım başladı. Erken rezervasyon yaptıranlar var ama biz Türkler genelde son dakikacıyız. Hesabı da son dakika yapıyoruz ve en uygununu bulmaya çalışıyoruz. Hesabını bilenler için Posta gazetesinden Bilal Emin Turan tatil tüyolarını yazdı. İşte o yazı...
12.05.2019 Ekonomi
Boşuna para ödüyor olabilirsiniz! Çoğu insan bilmiyor
Boşuna para ödüyor olabilirsiniz! Çoğu insan bilmiyor Harita Yüksek Mühendisi Uğur Örs, işsizlerin, emekli maaşıyla geçinenlerin (dul ve yetimleri dahil), ev hanımlarının, geliri olmayanların, gazi ve şehitlerin, dul ve yetimlerin vergiden muaf olduğunu açıkladı.
12.12.2018 Ekonomi
700 bin TL’lik  ev aldı
700 bin TL’lik ev aldı Duman grubunun solisti Kaan Tangöze, eski eşi Seçkin Piriler ve oğulları Hakan-Volkan’a Bodrum Gündoğan sırtlarından 700 bin TL’ye yazlık ev satın aldı
31.07.2018 Magazin
Yazlık evin kapısı 2 bin liradan açılıyor
Yazlık evin kapısı 2 bin liradan açılıyor Konumu, denize yakınlığı ve sezon süresi gibi kriterlerin fiyat belirlediği yazlık konut piyasasında metrekare fiyatları 2 bin liradan başlıyor. En çok rağbet gösterilen Bodrum’da son 4 yılda fiyatlar yüzde 103 arttı. Son yılların gözdesi Alaçatı’da ise sezonluk yazlığın kapısı 25 bin liradan açılıyor.
12.06.2018 Ekonomi
Arabasına atlayan Selanik’e gidiyor
Arabasına atlayan Selanik’e gidiyor Yunanistan her yıl 1 milyona yakın Türk turisti ağırlarken, kendi özel aracıyla Yunanistan’a giden Türkler’in sayısında da patlama yaşanıyor.
18.07.2017 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yazlık Ev ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yazlık ev haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.