Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı

Son dakika Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yargıtay cumhuriyet başsavcılığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.522 yargıtay cumhuriyet başsavcılığı haberi bulunmuştur. Tüm yargıtay cumhuriyet başsavcılığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
MHP lideri Devlet Bahçeli: AYM kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalı
MHP lideri Devlet Bahçeli: AYM kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi (AYM) ile Yargıtay arasındaki tartışmalara ilişkin, "Anayasa Mahkemesi Başkanı, zillet ittifakının yüksek yargıya yuvalanmış hastalıklı koludur. Bunu reddediyoruz, bu kişinin haddini ve hududunu çok açık şekilde aştığını düşünüyoruz. Anayasa Mahkemesi kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalıdır" dedi.
14.11.2023 Gündem
Bahçeli'den yerel seçim mesajı: İstanbul 5 yılını kaybetmiş tarihin gerisine düşmüştür
Bahçeli'den yerel seçim mesajı: İstanbul 5 yılını kaybetmiş tarihin gerisine düşmüştür MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "İzmir İstanbul Ankara başta olmak üzere ilçe ve il belediyelerinin marka değerinde yönetilmesi tarihi önemdedir. İstanbul 5 yılını kaybetmiş tarihin gerisine düşmüş, kaos en büyük kentin önünü kesmiştir." dedi.
20.06.2023 Gündem
Tanju Özcan: Genel başkanlık görevinden kaçınmam
Tanju Özcan: Genel başkanlık görevinden kaçınmam Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Genel Başkanlığı'nın en çok İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakışacağını belirterek, “Bu cesareti kimse gösteremezse eğer, üzerimize vazife düşerse, böyle bir siyasi hareketten ben şahsım adına kaçmam. Hiçbiri, ‘biz yokuz’ derse, siyasi tarih, 'bu görevi sana yüklüyorum’ derse ben kaçınmam" dedi.
12.06.2023 Gündem
Kadir Şeker, yeniden cezaevinde
Kadir Şeker, yeniden cezaevinde Konya'da, sevgilisi Ayşe Dırla'yı (35) dövdüğü öne sürülen Özgür Duran'ı (32) engel olmak isterken kalbinden bıçaklayıp öldürdüğü gerekçesiyle 10 yıl 10 ay hapis cezası alan Kadir Şeker'in (22) cezası, Yargıtay tarafından onandı. Geçen yıl açık cezaevinden koronavirüs nedeniyle 31 Temmuz'a kadar izinli olarak tahliye edilen Şeker'in, cezasının onanmasının ardından bugün jandarma ekiplerince gözaltına alındı, cezaevine teslim edildi.
1.06.2023 Gündem
Kadir Şeker davasında karar çıktı! 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı
Kadir Şeker davasında karar çıktı! 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı Konya’da Özgür Duran’ı bıçaklayarak ölümüne neden olduğu gerekçesiyle 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan ve ardından tahliye edilen Kadir Şeker’e (22) verilen ceza ile ilgili Yargıtay’dan yeni bir karar geldi.
18.05.2023 Gündem
HDP'ye kapatma davasında yeni gelişme!
HDP'ye kapatma davasında yeni gelişme! Anayasa Mahkemesi (AYM), HDP'nin kapatılması davasında partinin sözlü savunma yapmaması üzerine dosyanın esas hakkındaki raporunu hazırlaması için raportöre gönderilmesine karar verdi.
11.04.2023 Gündem
MHP aday listesini YSK'ya teslim etti
MHP aday listesini YSK'ya teslim etti MHP'den Semih Yalçın ve Feti Yıldız ile beraberindeki heyet YSK'ya MHP aday listesini teslim etti.
7.04.2023 Gündem
Sabih Kanadoğlu hayatını kaybetti
Sabih Kanadoğlu hayatını kaybetti Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu Ankara'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
28.02.2023 Gündem
Pınar Selek kimdir, Mısır Çarşısı Patlaması Pınar Selek olayı nedir? Pınar Selek davasında son durum!
Pınar Selek kimdir, Mısır Çarşısı Patlaması Pınar Selek olayı nedir? Pınar Selek davasında son durum! Mısır Çarşısı'nda 25 yıl önce 7 kişinin öldüğü, 127 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin davada en son verilen beraat kararı Yargıtay'da bozulan sosyolog Pınar Selek hakkında yokluğunda tutuklama ve kırmızı bülten kararı çıkarıldı. Duruşma 31 Mart'ta görülecek.  Söz konusu karar sonrası Pınar Selek kimdir, Mısır Çarşısı Patlaması Pınar Selek olayı nedir? İşte Pınar Selek davasında son durum…
16.01.2023 Gündem
AYM'den HDP kararı: Geçici olarak bloke konuldu
AYM'den HDP kararı: Geçici olarak bloke konuldu Anayasa Mahkemesi, HDP'nin Hazine yardımı hesabına geçici bloke konulmasına karar verdi.
5.01.2023 Gündem
Yargıtay'dan emsal gasp kararı! Dikkat çeken cep telefonu detayı
Yargıtay'dan emsal gasp kararı! Dikkat çeken cep telefonu detayı Sokakta yürüyen iki öğrencinin cebindeki 10'ar lirayı bıçak zoruyla gasp eden sanık, 'Yağma' suçundan 20 sene hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay, sanığın 10 TL ile yetinip, çocukların cep telefonlarını talep etmediği gerekçesiyle cezadan indirim istedi. Yıllar süren davaya son noktayı koyan Yargıtay Ceza Genel Kurulu, mağdur öğrencilerin cebinden 10 liranın alınmasının; olayın özelliğine göre indirim yapılmaması gerektirdiğine hükmetti.
21.09.2022 Çalışma Hayatı
Retweet ne demek? Twitter’da haraket paylaşımlarının retweet edilmesi suç mu?
Retweet ne demek? Twitter’da haraket paylaşımlarının retweet edilmesi suç mu? Sosyal medya paylaşımlarına yönelik Yargıtay’dan önemli karar! Twitter'ın Retweet özelliği davaya konu oldu. Bir kullanıcının hakaret mesajlarını 'retweet' eden kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Yargıtay emsal bir karara imza attı. Peki, Retweet ne demek? Twitter’da haraket paylaşımlarının retweet edilmesi suç mu? Twitter’da hakaret suç mu? İşte detaylar…
12.09.2022 Yaşam
Kadir Şeker yarın yeniden hakim karşısına çıkacak; tahliye bekleniyor
Kadir Şeker yarın yeniden hakim karşısına çıkacak; tahliye bekleniyor Konya'da, sevgilisi Ayşe Dırla'yı (35) dövdüğü öne sürülen Özgür Duran'ı (32) engel olmak isterken kalbinden bıçaklayıp, öldürdüğü gerekçesiyle 12,5 yıl hapse çarptırılan ve cezası Yargıtay tarafından bozulan Kadir Şeker, yarın yeniden hakim karşısına çıkacak. Mahkeme heyeti, Yargıtay kararını dikkate alarak 'haksız tahrik' indirimi en üst seviyeden uygularsa Kadir Şeker'in cezası 10 yıla düşecek. Bu durumda cezaevinde bulunduğu süre de göz önüne alınarak Kadir Şeker'in tahliyesine karar verilmesi bekleniyor.
4.07.2022 Gündem
Pınar Gültekin davasında Avcı kardeşler hakkındaki karar istinafa taşındı
Pınar Gültekin davasında Avcı kardeşler hakkındaki karar istinafa taşındı Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i (27) boğduktan sonra varile koyup yakan Cemal Metin Avcı'nın (32) 'canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' suçundan yargılandığı davada aldığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının haksız tahrik indirimi uygulanarak 23 yıla düşürülmesi ve kardeşi Mert Avcı'nın beraat kararlarının istinaf mahkemesine taşındığını açıkladı.
27.06.2022 Yaşam
Pınar Gültekin davasında gerekçeli karar açıklandı
Pınar Gültekin davasında gerekçeli karar açıklandı Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i öldüren Cemal Metin Avcı, yargılandığı davada "haksız tahrik indirimi"yle 23 yıl hapis cezası almıştı. Tepki çeken kararın gerekçesi açıklandı. Gerekçeli kararda "canavarca hisle hareket edilmedi" ifadeleri yer aldı.
25.06.2022 Yaşam
Pınar Gültekin davasında yeni gelişme: Başsavcılık, Avcı kardeşler hakkındaki kararı istinafa taşıyor
Pınar Gültekin davasında yeni gelişme: Başsavcılık, Avcı kardeşler hakkındaki kararı istinafa taşıyor Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i (27) boğduktan sonra varile koyup yakan Cemal Metin Avcı'nın (32) 'canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' suçundan yargılandığı davada aldığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının haksız tahrik indirimi uygulanarak 23 yıla düşürülmesi ve kardeşi Mert Avcı'nın beraat kararlarının istinaf mahkemesine taşınacağını açıkladı.
21.06.2022 Gündem
CHP'den Yargıtay'a Canan Kaftancıoğlu yazısı
CHP'den Yargıtay'a Canan Kaftancıoğlu yazısı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Yargıtay Başsavcılığı tarafından siyasi parti üyeliğinin düşürülmesinin ardından CHP, Başsavcılığa bir yanıt yazısı gönderdi. CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke imzasıyla kaleme alınan yazıda, başsavcılığın kararından dönmesi istendi.
21.06.2022 Siyaset
Canan Kaftancıoğlu'nun parti üyeliği düşürüldü
Canan Kaftancıoğlu'nun parti üyeliği düşürüldü CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun siyasi parti üyeliği, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düşürüldü.
14.06.2022 Siyaset
Canan Kaftancıoğlu'na siyasi yasak mı geldi, parti üyeliği düşürüldü ne demek?
Canan Kaftancıoğlu'na siyasi yasak mı geldi, parti üyeliği düşürüldü ne demek? Canan Kaftancıoğlu’nun siyasi parti üyeliği düşürüldü. Karar, CHP Genel Merkezi'ne iletildi. Peki, Canan Kaftancıoğlu'na siyasi yasak mı geldi, parti üyeliği düşürüldü ne demek?
14.06.2022 Siyaset
Emniyet ve bankanın 'yok' beyanıyla hapse giren öğretmen, belgeler çıkınca beraat etti
Emniyet ve bankanın 'yok' beyanıyla hapse giren öğretmen, belgeler çıkınca beraat etti Antalya'da, kredi için internetten bankaya başvuran beden eğitimi öğretmeni Özgür Fırat'ı (41) arayan dolandırıcılar, kredi notu yeterli olmadığı için hesabına para giriş çıkışı yapacaklarını söyledi. Giriş-çıkışların ardından Eskişehir ve Kocaeli'de yaşayan 2 kişi, kendilerini dolandırdığı iddiasıyla Fırat'tan şikayetçi oldu. Emniyetin 'şikayetçi olmadı', bankanın 'görüşme yapılmadı' yazıları sonrasında Eskişehir'deki davada hapse mahkum edilip meslekten ihraç edilen Fırat, şikayetçi olduğuna ve bankayla görüşme yapıldığına dair deliller çıkınca Kocaeli'deki davada beraat etti. Eskişehir'deki davadan da beraat etmeyi bekleyen Fırat, öğrencilerine kavuşmak istiyor.
5.06.2022 Yaşam
Pınar Gültekin davasında yeni gelişme
Pınar Gültekin davasında yeni gelişme Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i (27) boğduktan sonra varile koyup yakan Cemal Metin Avcı (32) ile suç delillerini gizleyerek yok ettikleri öne sürülen kardeşi Mertcan Avcı (26), annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın yargılandığı davanın 12'inci duruşmasında savcı esas ilişkin mütalaasını verdi. Sanık ve kardeşi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Duruşmada Cemal Metin Avcı, yeni iddialarda bulundu. Sanığın kardeşi Mertcan Avcı hakkında adli kontrol kararı verildi.
16.05.2022 Gündem
HDP, kapatma davasında savunmasını AYM'ye teslim etti
HDP, kapatma davasında savunmasını AYM'ye teslim etti HDP, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açılan kapatma davası kapsamında, esas hakkındaki savunmasını Anayasa Mahkemesi’ne teslim etti.
19.04.2022 Siyaset
Yargıtay'dan Alaattin Çakıcı talebi
Yargıtay'dan Alaattin Çakıcı talebi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, yerel mahkemece "Tasarlayarak öldürmeye azmettirmeye teşebbüs" suçundan 17 yıl hapse çarptırılan Alaattin Çakıcı’nın temyiz başvurusunu inceledi. Başsavcılık, yetersiz gerekçelerle hükümler kurulduğunu ve karar duruşmasında Çakıcı’nın savunmasının alınmadığını belirtilerek, kararın bozulmasını talep etti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin karara dair incelemesini sürdürdüğü öğrenildi.
23.03.2022 Gündem
Muayenehanede cinsel istismar! İğrenç olayda yeni gelişme
Muayenehanede cinsel istismar! İğrenç olayda yeni gelişme Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Nişantaşı'ndaki muayenehanesine gelen iki kadın hastasına "nitelikli cinsel saldırıda" bulunduğu gerekçesiyle 23 yıl 4 ay hapis cezası alan 72 yaşındaki ünlü jinekolog Prof. Dr. Fecri Sevilen hakkında Yargıtay 14. Ceza Dairesi tarafından verilen onama kararına itiraz etti.
21.03.2022 Yaşam
'Ceza' diye saç kesme ile ilgili flaş karar! İşkence sayıldı, cezası var
'Ceza' diye saç kesme ile ilgili flaş karar! İşkence sayıldı, cezası var Zorla saç kesme ile ilgili flaş karar! ‘Ceza’ diye yapılan uygulama işkence sayıldı yapan kardeşe ceza verildi. Evden kaçan kız kardeşinin makasla saçını rastgele kesen genç, ‘kötü muamele’ suçundan mahkum edildi. Yıllar süren dava sürecine son noktayı koyan Yargıtay Ceza Genel Kurulu, kız kardeşinin saçını kesmeyi işkence saydı.
17.03.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yargıtay cumhuriyet başsavcılığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.