Yalın

Yalın

Son dakika Yalın haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Yalın ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Yalın haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yalın

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yalın gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.212 yalın haberi bulunmuştur. Tüm yalın haberleri aşağıda listelenmiştir.
Lüks rezidansta kadını öldürdü! Ailesini arayıp 'intihar etti' dedi...
Lüks rezidansta kadını öldürdü! Ailesini arayıp 'intihar etti' dedi... İstanbul'un Kartal İlesinde lüks bir rezidansta müteahhit Ömer Öktem, estetisyen Selin Yalın'ı tabanca ile öldürdü. Öktem, kadının ailesini arayarak intihar ettiğini söyledi ardından cinayeti işlediğini itiraf etti.
25.04.2024 Gündem
Aselsan üretti! Türkiye'nin 'keskin gözü' seri üretime geçti
Aselsan üretti! Türkiye'nin 'keskin gözü' seri üretime geçti ASELSAN tarafından milli hava platformları için geliştirilen elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemi ASELFLIR-500'ün seri üretim aşamasında görüntülendi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terörle mücadeleden hudut güvenliğine kadar pek çok alanda havadaki 'keskin gözü' olacak sistem; üretim aşamasından sonra optik performans ve lazer sistemi, titreşim, sıcaklık-soğukluk gibi birçok testi geçerek kullanıma sunuluyor. Keşif, gözetleme ve hedefleme fonksiyonlarını tek başına sağlayan sistem, TSK'ya güç katacak.
16.03.2024 Gündem
12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü kutlama mesajları 2024! Milli irade vurgulu, kısa, anlamlı, İstiklal Marşının kabulü kutlama mesajları
12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü kutlama mesajları 2024! Milli irade vurgulu, kısa, anlamlı, İstiklal Marşının kabulü kutlama mesajları 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü mesajları ve sözleri ile ilgili aramalar gündem oldu. 103. yıl önce, Türk milleti bağımsızlık ve özgürlük aşkını İstiklal Marşı'nda buluşturduğu büyük bir karar aldı. Mehmet Akif Ersoy'un kaleminden dökülen o muhteşem dizeler, yüzyıllardır Türk milletinin varoluş mücadelesini en yalın ve en gururlu haliyle ifade ediyor. İşte Milli irade vurgulu, kısa, anlamlı, İstiklal Marşının kabulü kutlama mesajları....
12.03.2024 Gündem
Bakan Kacır'dan İmamoğlu'na eleştiri: İstanbul'dan 700 kilometre ötede mitingler yapıyordu
Bakan Kacır'dan İmamoğlu'na eleştiri: İstanbul'dan 700 kilometre ötede mitingler yapıyordu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştirerek, “Geçtiğimiz yıl 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde, kendisini hayali cumhurbaşkanı yardımcısı ilan ederek, İstanbul'dan 700 kilometre ötede mitingler yapıyordu” dedi.
11.03.2024 Gündem
Cinsel saldırı ve darp iftirası 6 ay sonra ortaya çıktı
Cinsel saldırı ve darp iftirası 6 ay sonra ortaya çıktı Denizli'de Özbekistan uyruklu Zulkhunur K. (39) Ramazan Akbay’dan şiddet gördüğü gerekçesi ile dini nikahtan 2 gün sonra evden yalın ayak kaçıp, polise başvurdu. Olay sonrası tutuklanan Akbay (59), Zulkhunur K.’daki darp izlerinin eski olduğunun ortaya çıkması ile tahliye edildi.
18.02.2024 Gündem
İsmin Halleri Nelerdir, Kaç Tane Vardır? Hal Ekleri Örnekleri Nelerdir?
İsmin Halleri Nelerdir, Kaç Tane Vardır? Hal Ekleri Örnekleri Nelerdir? İsmin halleri ismin durumunu belirtmek amaçlı yaygın olarak kullanılır. Özellikle cümle içerisinde ismin yanında değerlendirilir ve belli bir durumu ifade eder. Bu konuda sesli harfler kullanılarak ismin sonuna getirilir. Tabii aynı zamanda isim yalın hali olarak da yine kullanılır.
30.01.2024 Gündem
Divan-I Hikmet Nedir, Özellikleri Nelerdir? Divan-I Hikmet Yazarı Kimdir, Ne Anlatıyor?
Divan-I Hikmet Nedir, Özellikleri Nelerdir? Divan-I Hikmet Yazarı Kimdir, Ne Anlatıyor? Divan-ı Hikmet 12. yüzyılda yazılmış önemli eserlerden birisidir. Hece ölçüsü ve dörtlükler ile yazılmış didaktik yapıda olan Divan-ı Hikmet dini, tasavvufi bir eser olarak bilinmektedir. Türk tarihinin çok önemli eserlerinden birisi olan Divan-ı Hikmet önemli kitap olmasının yanı sıra içeriğinde birçok değişik eser olduğu da bilinmektedir.
27.01.2024 Gündem
Cumhuriyet Dönemi Tiyatro Özellikleri Nelerdir? Cumhuriyet Dönemi Tiyatro Yazarları Kimlerdir, Eserleri Nelerdir?
Cumhuriyet Dönemi Tiyatro Özellikleri Nelerdir? Cumhuriyet Dönemi Tiyatro Yazarları Kimlerdir, Eserleri Nelerdir? Cumhuriyet döneminde birçok akım başlamış olmakla birlikte bu akımlar arasında tiyatro da yer almaktadır. Cumhuriyet dönemi tiyatro eserlerinde, Kurtuluş Savaşı'nın etkileri görülmektedir. Dönem halkının özelliklerinin yanı sıra Anadolu Bölgesi'ne ağırlık verilmektedir. Cumhuriyet dönemi 1923 ile 1940 tarihleri arasını kapsamaktadır. Ancak 1940 yılından sonra da tiyatro eserlerinde Cumhuriyet dönemi etkileri devam etmektedir.
24.01.2024 Kültür Sanat
Beş Hececiler Kimlerdir? Beş Hececiler Şiir Akımı Özellikleri Nelerdir, Temsilcileri Kmlerdir?
Beş Hececiler Kimlerdir? Beş Hececiler Şiir Akımı Özellikleri Nelerdir, Temsilcileri Kmlerdir? Beş Hececiler aruz ve vezin tartışmalarına son noktayı koymuş bir akımdır. Şiire hece ölçüsünü başarı ile göstermiş olan kişilere beş şair denir. Şiire I. Dünya Savaşı ve Milli Mücadele dönemlerinden başlayarak, dilde millileşmeyi şiir diline eklemeyi başarmışlardır. Gerçekçi şiir anlayışına sahiptirler ve zaman zaman romantizme kaymıştırlar. 
23.01.2024 Eğitim
Belirtisiz İsim Tamlaması Nedir, Özellikleri Nelerdir? Belirtisiz İsim Tamlaması Örnekleri...
Belirtisiz İsim Tamlaması Nedir, Özellikleri Nelerdir? Belirtisiz İsim Tamlaması Örnekleri... İsim tamlamaları, Türkçe'nin en önemli dil bilgisi konularından biridir. İsim tamlamaları, belirtili ve belirtisiz olarak ikiye ayrılır. Belirtisiz isim tamlamalarını bulmak için cümleye soru yöneltilir ve karşılığı cümle içerisinde belirtisiz isim tamlaması olarak işaretlenir. Gündelik hayatta da pek farkına varmasak da aslında birçok kez konuşma içerisinde belirtisiz isim tamlamalarını kullanırız.
23.01.2024 Eğitim
Aile hekimi ile tartıştılar, duvara astıkları pankartla özür dilediler: Sabah gelirken gördüğüm pankarttaki yazı çok hoşuma gitti
Aile hekimi ile tartıştılar, duvara astıkları pankartla özür dilediler: Sabah gelirken gördüğüm pankarttaki yazı çok hoşuma gitti 13 yıldır Muş’un Hasköy ilçesinde görev yapan doktor, bir hasta ve yakını ile tartıştı. Tartıştıkları aile hekiminden görev yaptığı Toplum Sağlığı Merkezi'nin bahçesine astıkları pankartla özür diledi.
28.12.2023 Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Netanyahu'ya tepki: Sözleri yok hükmündedir
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Netanyahu'ya tepki: Sözleri yok hükmündedir AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 'Sivillere karşı hiçbir ayrım gözetmeksizin tarihin en vahşi saldırganlığına imza atan İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Sn Cumhurbaşkanımızı hedef alan sözleri yok hükmündedir.' dedi.
28.12.2023 Gündem
Babasını öldürdükten sonra, evden yalın ayak kaçmış
Babasını öldürdükten sonra, evden yalın ayak kaçmış Bursa'da, babası Niyazi Şentürk’ü (50) pompalı tüfekle vurarak öldüren Emre Şentürk’ün (23), eline çorap ve ayakkabılarını alıp, yalın ayak kaçtığı ortaya çıktı. Olaydan 1 saat sonra yakalanan Şentürk’ün emniyetteki işlemleri sürüyor.
28.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: Bir kez verilecek zamla bu iş biter
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: Bir kez verilecek zamla bu iş biter Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dubai'de, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28'inci Taraflar Konferansı kapsamında düzenlenen Dünya İklim Eylemi Zirvesi'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan zirve sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayarak kritik asgari ücret mesajı verdi. Öte yandan Erdoğan gündemden düşmeyen fenomenlere soruşturma ve fon vurgunuyla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.
2.12.2023 Gündem
Kadıköy'de mağaza açılışı indirim için yüzlerce kişi saatlerce bekledi: Sıramı 5 bin TL'ye veririm
Kadıköy'de mağaza açılışı indirim için yüzlerce kişi saatlerce bekledi: Sıramı 5 bin TL'ye veririm Kadıköy'de yeni şubesini açacak olan dünyaca ünlü kozmetik mağazası ilk 500 müşterisine hediye verileceğini duyurdu. Akşam saatlerinden itibaren yüzlerce kişi kuyrukta beklemeye başladı.
11.11.2023 Yaşam
CHP Parti Meclisi listesi belli oldu mu? CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri kim oldu? Yeni CHP Parti Meclisi Üyeleri…
CHP Parti Meclisi listesi belli oldu mu? CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri kim oldu? Yeni CHP Parti Meclisi Üyeleri… CHP Parti Meclisi listesi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belli oldu mu? CHP Parti Meclisi listesi ve Yüksek Disiplik Kurulu üyeleri merak ediliyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nde 38. Olağan Kurultay süreci ardından CHP Parti Meclisi adayları netlik kazanmaya başladı. Hafta sonu genel başkanlık seçimlerini tamamlandı. CHP’te yeni genel başkan Özgür Özel oldu. CHP'de Özgür Özel'in genel başkanlığa seçildiği kurultayda, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçiminde oy kullanma işlemi de sabaha karşı bitti. Peki, CHP Parti Meclisi listesi belli oldu mu, CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri kim oldu?
6.11.2023 Gündem
D Smart GO’dan Disney’e ‘Veda’ mesajı
D Smart GO’dan Disney’e ‘Veda’ mesajı Atatürk dizisini yayınlamaktan vazgeçen Disney Plus’a tepkiler dinmiyor. Bugün oynanan Galatasaray – Olimpija Ljubljana karşılaşmasının yayıncı kuruluşu D-Smart, bu kez “Veda” filmiyle gol attı. Atatürk’ü konu alan Veda’nın D-Smart GO’da yayınlandığını ince bir gönderme yaparak, “Veda’yı minnet ve özlemle izleyeceğiz! Biz buradayız, izindeyiz.” mesajıyla birlikte tanıttı.
15.08.2023 Şampiyonlar Ligi
Sertab Erener sahneye yalın ayak çıktı
Sertab Erener sahneye yalın ayak çıktı Sertab Erener, dün Bodrum Antik Tiyatro'da sevenleriyle bir araya geldi. Usta sanatçı, sarkılarıyla olduğu kadar tarzıyla da adından söz ettirmeyi başardı.
11.08.2023 Magazin
Turizmcilerden turistler için 'kiralık ev' çağrısı: Ciddi oranda etkiliyor
Turizmcilerden turistler için 'kiralık ev' çağrısı: Ciddi oranda etkiliyor Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, dünyanın en önemli turizm destinasyonu Antalya'da yabancılara yaklaşık 107 bin gayrimenkulün satıldığını belirterek, "Bir kişinin bir tane aldığı gayrimenkulle kimsenin bir problemi olamaz ama 50-60’ın üzerinde dairesi olan yabancılar var. Dolayısıyla otelciler olarak bunun bir denetim yapılması ve kayıt altında tutulmasını gerektiğini savunuyoruz. Bu durumun otellerin doluluk oranını yüzde 3 ile 5 minimum seviyede etkilediğini görüyoruz." dedi.
8.08.2023 Ekonomi
Halit Ziya Uşaklıgil Eserleri Nelerdir? Halit Ziya Uşaklıgil Eserleri'nin Özellikleri
Halit Ziya Uşaklıgil Eserleri Nelerdir? Halit Ziya Uşaklıgil Eserleri'nin Özellikleri Servet-i Fünun akımının en önemli temsilcilerinden biri olan Halit Ziya Uşaklıgil 1866 yılında İstanbul'un Eyüp semtinde doğdu. Romancılığıyla ön plana çıkan Halit Ziya Uşaklıgil, roman ve hikaye gibi kurgusal eserler dışında, tiyatro oyunu, anı ve gezi türünde de eserler kaleme almıştır. 
8.08.2023 Eğitim
Bakan Kacır’dan 450 milyon dolarlık finansman müjdesi
Bakan Kacır’dan 450 milyon dolarlık finansman müjdesi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Dünya Bankası ile hayata geçirdikleri "Türkiye Yeşil Sanayi Projesi" ile 450 milyon dolarlık finansmanı sanayiciler, KOBİ'ler ve teknoloji girişimlerine sunacaklarını açıkladı.
12.06.2023 Ekonomi
Bırakılan notu gören vatandaş şoke oldu! Hırsızların pişkinliği 'pes' dedirtti
Bırakılan notu gören vatandaş şoke oldu! Hırsızların pişkinliği 'pes' dedirtti Kastamonu’nun Cide ilçesinde inşaat halindeki binaya girerek elektrik kablolarını çılan hırsızlar, duvara 'nasıl çaldık' yazarak kayıplara karıştı. Bırakılan notu gören inşaat sahibi ve çalışanlar şoke oldu.
9.06.2023 Yaşam
Güney Çin Denizi'nde 2 antik gemi enkazı keşfedildi
Güney Çin Denizi'nde 2 antik gemi enkazı keşfedildi Güney Çin Denizi’nin kuzeybatısında keşfedilen iki ticari gemi batığında 100 bin parçadan oluşan porselenler ve işlenmiş kütükler bulundu. Çinli yetkililer, yeni keşfin İpek Yolu'nun deniz bölümü hakkında önemli ipuçları sağlayacağını belirtiyor.
29.05.2023 Dünya
Yalı Çapkını dizisinde o sahneye makas attılar! Hikayeden son anda çıkarıldı, ibre Pelin'e döndü!
Yalı Çapkını dizisinde o sahneye makas attılar! Hikayeden son anda çıkarıldı, ibre Pelin'e döndü! Yalı Çapkını dizisinin 34. bölümü ekrana geldi. Star Tv'de yayınlanan ve başrollerinde Afra Saraçoğlu, Mert Ramazan Demir, Çetin Tekindor'un yer aldığı dizinin son bölümünde daha önce fragmanda verilen bir sahne son anda hikayeden çıkarıldı. Tepkiler ise sosyal medyadan dile getirildi.
27.05.2023 Televizyon
‘Beyaz Cennet'e ziyaretçi akını!
‘Beyaz Cennet'e ziyaretçi akını! Denizli'de UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Pamukkale'ye, Uluslararası Dünya Müzeler Günü nedeniyle girişler ücretsiz yapıldı. Ziyaretçi akınına uğrayan Pamukkale'de, vatandaşlar beyaz travertenlerden akan sıcak suya yalın ayak girerek keyif yaşadı.
18.05.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Yalın ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yalın haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.