Windows

Windows

Son dakika windows haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan windows ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını windows haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Windows

haberleri sayfasında son dakika yaşanan windows gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.764 windows haberi bulunmuştur. Tüm windows haberleri aşağıda listelenmiştir.
İşletim sistemlerinde yeni karar! Ürün kullanmak suçtur
İşletim sistemlerinde yeni karar! Ürün kullanmak suçtur Siber saldırıların önüne geçmek için lisanslı ürünler kullanılması gerektiğini söyleyen PintiPin'in kurucusu Bahadır Düzgün, "İşletim sistemlerinde lisanssız ürün kullanmak suçtur" ve şöyle devam etti, "İşletim sistemlerinde lisanssız ürün kullanmak suçtur. Biz de bilgisayarlarda kullanılan son sürüm Windows 10 Pro işletim sistemi" dedi.
22.03.2024 Gündem
Sonsuzluk İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Sonsuzluk İşareti Nasıl Yapılır?
Sonsuzluk İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Sonsuzluk İşareti Nasıl Yapılır? Sonsuzluk işareti günlük hayatta sıklıkla kullanılmakta olan bir işaret olma özelliğine sahiptir. Sonsuzluk işareti yana doğru sekiz sayısına benzeyen bir sembol olarak bilinmektedir. Sonu olmayan ve ebediyet manasına gelmekte olan sonsuzluk işareti "∞" şeklinde gösterilmektedir. En fazla matematik ve fizik alanında kullanılmakta olan bir işaret olduğunu söylemekte mümkündür. 
3.02.2024 Yaşam
Png Nedir? Png Dosya Uzantısının Özellikleri Nelerdir?
Png Nedir? Png Dosya Uzantısının Özellikleri Nelerdir? Günümüzde küçük veya büyük ölçekli firmalar ya da bireysel çalışma hayatı bilgisayarların ve laptop kullanımları ile gerçekleşmektedir. Çeşitli dosyaların saklanması ve hızlı arşivden bulunarak tekrar kullanılması için dosyaların çeşitli uzantıları bulunmaktadır. Dosya uzantıları içerisinden resim dosyası olarak PNG uzantısı sıklıkla kullanılmaktadır.
1.02.2024 Gündem
Ip Nedir, Ne İşe Yarar? Ip Adresi Nasıl Bulunur, Nasıl Öğrenilir?
Ip Nedir, Ne İşe Yarar? Ip Adresi Nasıl Bulunur, Nasıl Öğrenilir? Bir cihazın internet ve ağ üzerinde tanımlayan adrese IP adresi denmektedir. IP açılımı, internet protokolü adresidir. Bir ağ üzerinde iki veya birden fazla cihazın aralarında bilgilerin gönderilmesine yardımcı olmaktadır. IP adresi hem sayılardan hem de karakterlerden oluşmaktadır. Bilgisayarda, telefonlarda ve tabletlerde kullanılmaktadır. Her bir cihazın IP adresi birbirinden farklıdır. 
29.01.2024 Gündem
Freedos Nedir, Ne İşe Yarar? Freedos Bilgisayar Alınır Mı?
Freedos Nedir, Ne İşe Yarar? Freedos Bilgisayar Alınır Mı? FreeDos, işletim sistemi bulunmayan demektir. İşletim sistemsiz halde bulunduğu ifadesinin tanımıdır. FreeDos ifadesi, satın alacağınız bilgisayar bilgileri arasında bulunabilir. Tercih ettiğiniz bilgisayarın işletim sistemsiz demek anlamına gelecektir. FreeDOS sistemli ürün, açık kaynaklı işletim özelliğine sahiptir. Arzu ettiğiniz işletim sistemini kurarak işlerinizi yürütebilirsiniz. FreeDOS özellikli bir bilgisayar satın alındığında, işletim sistemi kurulu olmadığından işlem yapılamayacaktır. 
28.01.2024 Gündem
Discord Nedir, Ne İşe Yarar? Discord Nasıl Kullanılır?
Discord Nedir, Ne İşe Yarar? Discord Nasıl Kullanılır? Discord, internet üzerinden konuşabilme olanağı veren bir sohbet programıdır. Discord programı sayesinde sesli ve yazılı olarak iletişim kurulabilmektedir. Kullanıcılar akıllı telefonunda Discord iletişimi kurabilmek için, kurulum yapması gerekmektedir. MacOS- Windows, Android, İpad ya da İphone program kurulumu yapılarak program indirilir.
25.01.2024 Gündem
Antimalware Service Executable Nedir, Neden Olur? Antimalware Service Executable Kapatılmalı Mı?
Antimalware Service Executable Nedir, Neden Olur? Antimalware Service Executable Kapatılmalı Mı? Bilgisayarlar günlük yaşantımızda neredeyse yokluklarında hiçbir işimizi halledemeyeceğimiz ve bir kaosun içine sürükleneceğimiz kadar hayatımızın içine dahil olmuş durumdalar. Bu aygıtların bizler için önemini bilen korsanlar, bazen kişisel ya da finansal verileri çalmak, bazen de yalnızca zarar vermek amacıyla virüsler üreterek bilgisayarlarımıza saldırabilirler. Bu virüslerin karşısında bilgisayarlarımızı Antimalware service executable gibi programlar korumaktadır.
22.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Yaklaşık İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Yaklaşık İşareti Nasıl Yapılır?
Yaklaşık İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Yaklaşık İşareti Nasıl Yapılır? Yaklaşık işareti genellikle matematikte kullanılmaktadır. Klavye üzerinde doğrudan bulunmayan bazı harf ya da işaretler farklı yollarla yapılabilmektedir. Yaklaşık işareti de bunlardan biridir ve yan olarak görülen S harfine benzemektedir. Merak konusu olan yaklaşık işareti klavye üzerinde kombinasyonlar yapılarak yazılabilmektedir. Matematik işlemleri sırasında yaklaşık değeri ifade eden yaklaşık sembolünün nasıl yazıldığı kolaylıkla öğrenilebilmektedir.
3.01.2024 Gündem
Yıldız İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Yıldız İşareti Nasıl Yapılır?
Yıldız İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Yıldız İşareti Nasıl Yapılır? Yıldız işareti özellikle bir konuşma içerisinde sansürlenmesi istenilen bazı kelimelerin bulunması durumunda kullanılmaktadır. Aynı zamanda yıldız işaretinin makalelerde ve paragraflarda da önemli maddelerin başında kullanıldığını söylemek mümkün olmaktadır. Matematik alanında da kullanılabilen bir işaret olan yıldız işaretinin oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olduğu bilinmektedir. 
29.12.2023 Eğitim
UFL ne zaman çıkıyor? UFL mobile ne zaman çıkacak, UFL PS4’e çıkacak mı?
UFL ne zaman çıkıyor? UFL mobile ne zaman çıkacak, UFL PS4’e çıkacak mı? FIFA serisine rakip olması beklenen UFL oyunun fragmanı yayınlandıktan sonra gözler oyunun çıkış tarihine çevrilmişti. Tamamen ücret olacak UFL’nin Türkçe spiker desteği de olacak. Goals AB'ye göre oyun, beceri öncelikli bir yaklaşım ve sıfır ödeme-kazan seçeneği ile fair-to-play olarak tanımlanıyor. Peki, UFL ne zaman çıkıyor? UFL mobile ne zaman çıkacak, UFL PS4’e çıkacak mı?
16.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Kök İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Kök İşareti Nasıl Yapılır?
Kök İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Kök İşareti Nasıl Yapılır? Matematiksel bir terim olarak öne çıkan kök işareti eğitimde yaygın olarak kullanılır. Önüne getirilmiş olan sayının karekökünü almak için değerlendirilen bir sistem olduğunu söylemek mümkün. Sembol olarak ele alındığında ise √ şeklinde görüldüğünü söylemek mümkün. Hemen önüne gelen rakamı etkilemek suretiyle eğer bu rakamın karekökten çıkması isteniyorsa o vakit karekökü alınır. Birçok matematiksel işlemde önemli bir yere sahiptir ve yaygın biçimde değerlendirilir.
10.07.2023 Eğitim
Delta İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Delta İşareti Nasıl Yapılır?
Delta İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Delta İşareti Nasıl Yapılır? Klavyede Delta işareti yapmak bazı insanlara karmaşık gelebilir. Bilgisayarların klavyelerinde bu kısayol bulunmaz. Ancak bilgisayarda bu işareti farklı yollar ile beraber kolay bir şekilde yapmak mümkündür. 
25.05.2023 Eğitim
Fi İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Fi İşareti Nasıl Yapılır?
Fi İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Fi İşareti Nasıl Yapılır? Fi işareti, bir matematik terimidir. Kullanıma alanı ve amacına uygun olarak yazılmaktadır. Görseli ortadan bölünmüş bir O harfini andırmaktadır. Fakat klavye üzerinde doğrudan bulunmayan bir karakterdir. Fi işareti yazabilmenin birden fazla yolu olduğu bilinmektedir. Fi işaretinin matematikte bir ölçü birimi olduğu ve çap işareti olarak kullanıldığı bilinmektedir.
25.05.2023 Eğitim
Pound İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Sterlin İşareti Nasıl Yapılır?
Pound İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Sterlin İşareti Nasıl Yapılır? Pound işareti, Birleşik Krallık para birimi olarak bilinen sterlin sembolüne verilen isim olarak bilinmektedir. Sterlin simgesi olarak bilinmekte olan pound simgesinin birçok alanda kullanılması gerekebilmektedir. Özellikle de bilgisayarda veya telefonda pound işaretinin yapılması için uygulanacak olan yöntemler hakkında bilgi sahibi olunması kolaylık sağlayacaktır. 
25.05.2023 Eğitim
Ücretsiz VPN uygulamaları! (PC Windows, İOS, Android) VPN nasıl indirilir, VPN ile giriş nasıl yapılır? En iyi ücretsiz VPN önerileri!
Ücretsiz VPN uygulamaları! (PC Windows, İOS, Android) VPN nasıl indirilir, VPN ile giriş nasıl yapılır? En iyi ücretsiz VPN önerileri! Sanal Özel Ağ (Virtual Private Network) olarak adlandıran VPN uygulamaları ile interneti kesintisiz kullanabilirsiniz. Net bağlantısında sıkıntı yaşadığınızda kullanabileceğiniz VPN uygulamaları sıklıkla ücretli olsa da ücretsiz VPN uygulamalarıyla farklı bir ülkeye bağlıyor ve kesintisiz bir şekilde interneti kullanabilirsiniz. Biz de 'En iyi ücretsiz VPN uygulamaları' derledik. Android, iOS ve Windows cihazlarınızda para vermeden kullanabileceğiniz ücretsiz VPN uygulamaları…
14.05.2023 Bilim ve Teknoloji
Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) sözleşmeli personel alacak! İşte GSB personel alımı şartları!
Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) sözleşmeli personel alacak! İşte GSB personel alımı şartları! Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) duyurdu! Sözleşmeli bilişim personeli alınacak. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, Bakanlığı merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere sözlü, uygulamalı sınav sonucu başarı sırasına göre sözleşmeli personel alınacak. Peki, GSB personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) personel alımı şartları…
16.11.2022 Personel Alımı
Bilgisayar Özelliklerine Nasıl Bakılır? Bilgisayarım Ram Ve Ekran Kartına Bakma Yöntemleri...
Bilgisayar Özelliklerine Nasıl Bakılır? Bilgisayarım Ram Ve Ekran Kartına Bakma Yöntemleri... Kullanılan bilgisayarların özelliklerinin bilinmesi kullanıcılar tarafından tercih edilebilmektedir. Özellikle yeni bir bilgisayar alınacağı zaman veya bilgisayar satılacağı zaman bilgisayarın özellikleri öğrenilmek istenmektedir. Bilgisayarın özelliklerine bakmak için ayarlar kısmından erişim sağlanabilmesi mümkün olmaktadır.
7.11.2022 Bilim ve Teknoloji
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları!
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları! Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu duyurdu! Sözleşmeli personel alacak. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’na yazılım geliştirme ve ağ uzmanı kadrolarına bilişim personeli alınacak. Peki, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte personel alımı başvuru şartları!
16.10.2022 Personel Alımı
ŞOK aktüel ürünler belli oldu! 12 Ekim Çarşamba ŞOK kataloğunda hangi ürünler indirimli? ŞOK aktüel 12 Ekim 2022 kataloğu!
ŞOK aktüel ürünler belli oldu! 12 Ekim Çarşamba ŞOK kataloğunda hangi ürünler indirimli? ŞOK aktüel 12 Ekim 2022 kataloğu! ŞOK aktüel 12 Ekim 2022 kataloğu yayınlandı. ŞOK markette her hafta yine birbirinden farklı ürünler cazip fiyatlarla raflardaki yerini aldı. Buharlı Kırışık Giderici, Elektrikli Scooter, Fiber Destekli Modem, Mekanik Dikiş Makinesi gibi ürünler uygun fiyatlarla satışa sunuldu. Peki, 12 Ekim ŞOK kataloğunda hangi ürünler indirimli? İşte ŞOK aktüel 12 Ekim 2022…
12.10.2022 Ekonomi
Huggy Wuggy nedir, oyuncağı ne? Huggy Wuggy nasıl bir oyun, tehlikeli mi, neden yasaklanması isteniyor? Huggy Wuggy oyunu ve oyuncağı!
Huggy Wuggy nedir, oyuncağı ne? Huggy Wuggy nasıl bir oyun, tehlikeli mi, neden yasaklanması isteniyor? Huggy Wuggy oyunu ve oyuncağı! Momo ve Mavi Balina oyunlarından sonra şimdi de Huggy Wuggy oyunu gündeme geldi. Sosyal medya kullanıcıları Huggy Wuggy için araştırma yapmaya başladı. Peki, Huggy Wuggy nedir? Huggy Wuggy oyunu nedir, nasıl bir oyun, tehlikeli mi, neden yasaklanmalı? Huggy Wuggy oyunu ve oyuncağı…
8.10.2022 Gündem
Winamp son sürümüyle geri döndü! Efsane uygulama Winamp nasıl indirilir? Winamp ücretli mi?
Winamp son sürümüyle geri döndü! Efsane uygulama Winamp nasıl indirilir? Winamp ücretli mi? 90’lı yılların popüler müzik programlarından Winamp geri döndü. Winamp online müzik platformları nedeniyle popülerliğini kaybetmiş, piyasanın gerisinde kalmıştı. Yeni eklentiler ve özellikler eklenen Winamp pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Winamp nedir? Winamp nasıl indirilir? Winamp ücretli mi? Winamp yeni sürüm çıktı mı? İşte Winamp özellikleri…
5.08.2022 Bilim ve Teknoloji
İnternet explorer neden kapatılıyor? İnternet explorer web sayfasını Microsoft Edge kullanılabilecek mi?
İnternet explorer neden kapatılıyor? İnternet explorer web sayfasını Microsoft Edge kullanılabilecek mi? Microsoft’ta 27 yıllık geçmişi olan Internet Explorer Windows'un belirli sürümlerinde desteklenmeyecek. Peki, İnternet explorer neden kapatılıyor? İnternet explorer web sayfasını Microsoft Edge kullanılabilecek mi? Internet Explorer hangi Microsoft sürümlerinde desteklenecek? İşte detaylar…
15.06.2022 Bilim ve Teknoloji
27 yıllık bir devir sona eriyor! Artık resmen kapanıyor
27 yıllık bir devir sona eriyor! Artık resmen kapanıyor Bir zamanların en popüler tarayıcısı, Internet Explorer'ın kapatılmasına karar verildi. Microsoft, Explorer'a desteğini yarın itibarıyla sonlandıracak.
14.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Ünlü milyarderin eşi Anne-Elisabeth Falkevik Hagen'e ne oldu? 4 yıllık sırda flaş gelişme...
Ünlü milyarderin eşi Anne-Elisabeth Falkevik Hagen'e ne oldu? 4 yıllık sırda flaş gelişme... Ülkenin ünlü ve en zengin iş insanlarından biri olan Tom Hagen'ın eşi Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, 2018 yılının Ekim ayında kayboldu. Önce kaçırılma zannedilen olay ilerleyen zamanda açığa çıkan ayrıntılarla bambaşka bir boyuta ulaştı. Son olarak geçtiğimiz hafta Norveç basınında yer alan flaş detaylar ise herkese pes dedirtecek cinsten...
11.06.2022 Dünya
Yazılım dilini öğrenen gençler bir adım öne geçecek
Yazılım dilini öğrenen gençler bir adım öne geçecek Python programla dilinin; yapay zekâ, makine öğrenmesi, web uygulamaları, bilimsel araştırmalar ve siber güvenlik gibi alanlarda daha çok kullanıldığını dile getiren Doç. Dr. Sinan Aydın, “Bu yazılım dilini şimdiden öğrenen gençler, yakın zamanda büyük fırsatlar elde edecekler” dedi.
19.04.2022 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Windows ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki windows haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.